PEC Zwolle
1:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Joey Suk 19. / Schot met rechts  (Rydell Poepon)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Guyon Fernandez 50. / Penalty
1 : 2 Torinfos in de Ticker Mustafa Saymak 75. / Schot met rechts  (Thanasis Karagounis)

90'
89'
Doelpuntenmaker Mustafa Saymak gaat naar de kant. De doelpuntenmaker werd neergehaald door Jeffrey Sarpong en heeft veel last. Giovanni Gravenbeek is de man die in het veld komt.
89'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Giovanni Gravenbeek
89'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
86'
PEC Zwolle verloor al vier competitiewedstrijden op rij, maar lijkt nu af te stevenen op een uitoverwinning op concurrent NAC Breda.
83'
Gele kaart voor Mateusz Klich (PEC Zwolle)
Pas de eerste gele kaart van de wedstrijd. Mateusz Klich blijft bij een vrije trap voor NAC Breda voor de bal staan en krijgt hiervoor een gele kaart.
81'
Invaller Adnane Tighadouini probeert het verrassend als hij praktisch naast het doel van Diederik Boer staat, maar het schot van de huurling eindigt in het zijnet naast de goalie.
80'
NAC Breda moet nu wel komen en brengt daarom een aanvaller voor een middenvelder. Elson Hooi moet voor meer diepgang zorgen aan de flanken en vervangt daarom Tim Gilissen.
80'
Wissel in bij NAC Breda -> Elson Hooi
80'
Wissel uit bij NAC Breda -> Tim Gilissen
78'
Bijna is het Thanasis Karagounis zelf nu! De invaller wordt aangespeeld op links door Guyon Fernandez en schiet snel met buitenkant rechts. Het schot is van dichtbij, maar Jelle ten Rouwelaar krijgt er zijn hand tegen.
78'
Qua spelbeeld is deze voorsprong van PEC Zwolle wel terecht. NAC Breda presteert niet goed in eigen huis en lijkt hierdoor te verliezen van de Zwolse formatie.
75'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:2 door Mustafa Saymak
Zó! Wat een treffer van Mustafa Saymak. Uit het niets een gigantische knal van de speler van PEC Zwolle. Een twijfelmomentje aan de zijlijn, waar Thanasis Karagounis de bal buiten de lijn lijkt te veroveren. De invaller mag echter verder, legt de bal naar het midden op Saymak, die van twintig meter hard uithaalt richting de rechterhoek. Jelle ten Rouwelaar zit er nog aan, maar kan de 1-2 niet voorkomen.
73'
De veroorzaker van de penalty gaat naar de kant. Anouar Hadouir legde Kamohelo Mokotjo neer en kreeg de strafschop tegen, maar een kwartier voor tijd zit de wedstrijd voor hem erop. Adnane Tighadouini is zijn vervanger. Hij wordt gehuurd van Vitesse.
73'
Wissel in bij NAC Breda -> Adnane Tighadouini
73'
Wissel uit bij NAC Breda -> Anouar Hadouir
69'
Het spel golft iets op en neer, maar beide ploegen creëren geen kansen meer. Balverlies wordt veel geleden en dan kan de andere ploeg het weer proberen.
66'
Maar ook NAC Breda brengt een verse aanvaller in het veld. Danny Verbeek verlaat het veld en de lange aanvalsleider Stipe Perica komt in het veld. Hij wordt door NAC Breda gehuurd van Chelsea.
66'
Wissel in bij NAC Breda -> Stipe Perica
66'
Wissel uit bij NAC Breda -> Danny Verbeek
65'
PEC Zwolle gaat voor de winst. Ryan Thomas gaat naar de kant en Denis Mahmudov komt in het veld. Hij scoorde in het bekerduel tegen JVC Cuijk als invaller tweemaal.
65'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Denis Mahmudov
65'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Ryan Thomas
64'
PEC Zwolle verloor de laatste vier competitiewedstrijden. Tegen Go Ahead Eagles (1-4), SC Heerenveen (1-2), Feyenoord (0-3) en Vitesse (1-2) werden geen punten gepakt. Alleen de wedstrijd tegen RKC Waalwijk leverde een punt op in de laatste wedstrijd.
61'
NAC Breda wist in de afgelopen vijf wedstrijden slechts één keer te winnen. Tegen SC Cambuur werd het 1-0. In die vijf wedstrijden kwam het echter wel Ajax (0-4), Vitesse (2-3) en AZ (0-3) tegen. Tegen FC Groningen werd met 2-2 gelijkgespeeld.
59'
En het blijft maar hard regenen. Het veld ligt er verbazingwekkend genoeg nog prima bij, maar dat zal naarmate de wedstrijd vordert niet zo blijven.
56'
Kenny van der Weg laat zich steeds gekker maken door Mateusz Klich bij corners. Om dat duel zo vaak mogelijk te zien hoop ik op veel corners voor PEC Zwolle in de tweede helft.
53'
Hopelijk schudt deze penalty NAC Breda wat wakker, want voor een leuke wedstrijd heb je twee ploegen nodig. Of één hele goede, maar dan praat je meer over ploegen als Real Madrid, FC Barcelona en Bayern München. De laatste keer dat ik dat checkte heeft PEC Zwolle dat niveau nog niet.
50'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:1 door Guyon Fernandez
Guyon Fernandez blijft kalm en schiet de penalty in de rechterhoek. Jelle ten Rouwelaar de verkeerde kant op en de terechte gelijkmaker staat op het scorebord.
50'
Penalty PEC Zwolle! Anouar Hadouir haalt Kamohelo Mokotjo neer in de zestien en de bal gaat op de stip.
50'
Er zijn een aantal dingen niet veranderd in deze wedstrijd. NAC Breda blijft verdedigen, PEC Zwolle blijft de ploeg met het meeste balbezit, het blijft regenen in Breda en Mateusz Klich blijft storen bij corners van PEC Zwolle. Kenny van der Weg kan zijn armspieren mooi trainen met het wegduwen van de middenvelder.
47'
PEC Zwolle gaat het de tweede helft anders doen en wisselt in de rust. Jesper Drost was onzichtbaar de eerste helft en wordt vervangen door Thanasis Karagounis.
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Thanasis Karagounis
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Jesper Drost
46'
45'
NAC Breda en PEC Zwolle maken er absoluut geen leuke wedstrijd van. Vooral de thuisploeg zakt terug en maakt het daarmee PEC Zwolle moeilijk om te voetballen. NAC Breda staat wel voor, want na negentien minuten was Joey Suk alert bij een slecht verwerkte vrije trap. Hij maakte de enige treffer in de eerste helft.
45'
44'
Misschien wat interessant nieuws om de tijd te doden. Ons bereikt het nieuws dat Anthony Lurling naar SC Heerenveen vertrekt deze transferperiode. Hierdoor zou de aanvaller zijn laatste wedstrijd hebben gespeeld voor NAC Breda.
42'
Tja, een hoogtepunt is het eigenlijk niet te noemen, maar in deze wedstrijd wordt een moment al snel een hoogtepunt. Mateusz Klich stoomt op richting de zestien en haalt vervolgens laag uit richting de linkerhoek. Jelle ten Rouwelaar heeft alles behalve een probleem met dat schot en dus blijft het 1-0.
40'
Het is alles behalve sfeervol in het stadion van NAC Breda. Weinig fans die de mond opentrekken als er iets gebeurt.
37'
Guyon Fernandez wordt ingespeeld, draait en schiet!
Een prima actie van de spits, maar vanaf de zestien vindt hij de rechterhoek net niet. Jelle ten Rouwelaar duikt, maar hoeft niet in te grijpen.
35'
Kansje PEC Zwolle. Een voorzet vanaf links komt bij Mustafa Saymak, die richting de penaltystip liep. De bal komt echter te hoog om normaal te kunnen schieten en daarom moet Saymak het al vallend proberen. Te moeilijk voor de speler, de inzet gaat hoog over.
33'
NAC Breda behaalde 17 van de 22 punten in eigen huis. In uitwedstrijden werden dus maar 5 puntjes gesprokkeld. In eigen huis heeft de ploeg een ongeslagen reeks van zeven wedstrijden neergezet.
30'
Het spelbeeld is overigens niet veranderd na de openingstreffer. PEC Zwolle blijft de ploeg met het meeste balbezit en NAC Breda trekt zich terug tot op eigen helft.
27'
Voor de laatste overwinning van PEC Zwolle in Breda moeten we terug naar het jaar 1982. Het werd toen 0-2 voor de uitploeg van vanavond.
24'
Harde vrije trap van Bart van Hintum, die wel recht in de handen van Jelle ten Rouwelaar eindigt. Van dertig meter probeert de verdediger het, maar een verrassing is het niet voor de goalie van NAC Breda.
23'
Zo heeft NAC Breda zonder goed spel in de openingsfase toch een treffer te pakken. In de virtuele stand staat de ploeg nu op een negende plek in de Eredivisie, maar veel ploegen hebben dan een wedstrijd minder gespeeld.
19'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:0 door Joey Suk
En dan is het raak! Een vrije trap van NAC Breda wordt niet goed verwerkt door de defensie van PEC Zwolle. De bal vliegt omhoog op de vijf meter en Joey Suk is alert. Al springend zet hij zijn voet tegen de bal en scoort zo de openingstreffer: 1-0.
18'
Aardig moment van NAC Breda! Jordy Buijs mag iets over de middenlijn een vrije trap nemen en hij trapt de bal met een gemene stuit richting het strafschopgebied. Diederik Boer is echter ervaren en pakt de bal goed op.
16'
Jelle ten Rouwelaar moet zijn handen echter wel thuis houden en had hier ook een gele kaart kunnen krijgen. Dennis Higler zag het van een afstand gebeuren en beoordeelde het als niets.
15'
Tjonge, jonge. Geen gevaar, maar wel ontzettend veel gedoe. Mateusz Klich gaat bij Kenny van der Weg en Jelle ten Rouwelaar staan en daar zijn de spelers van de thuisploeg niet van gediend. De keeper van NAC Breda duwt beide spelers weg, maar dan komt Guyon Fernandez vervelend doen. Ten Rouwelaars geduld is op en hij grijpt Fernandez bij het shirt. Die gaat naar de grond, maar dat is theater.
13'
Misschien nu het eerste gevaar in de wedstrijd. PEC Zwolle krijgt een corner nadat een voorzet wordt geblokt.
13'
Overigens is NAC Breda welgeteld twee keer in balbezit geweest op de helft van PEC Zwolle. Geen sterke openingsfase van de thuisploeg.
10'
Mocht Ron Jans vandaag drie punten pakken met zijn ploeg, dan mag hij een mooi jubileum vieren. Als trainer pakte hij namelijk in 351 wedstrijden 498 punten. Drie punten daarbij en de 500 punten zijn gepasseerd.
7'
In de beker koos Ron Jans nog voor Fred Benson in de punt van de aanval, maar tegen NAC Breda staat Guyon Fernandez daar. Benson zit op de bank.
5'
Rustige openingsfase, waarin NAC Breda zich verdedigend opstelt en PEC Zwolle het spel mag maken. Nog geen kansen geweest.
2'
Oja, het regent overigens pijpenstelen in Breda. Niet leuk voor de fans, niet leuk voor de voetballers, maar misschien maakt het de wedstrijd wel extra interessant.
1'
In de wetenschap dat ADO Den Haag - hekkensluiter - met 2-0 voor staat tegen Feyenoord beginnen NAC Breda en PEC Zwolle aan hun wedstrijd. Nu extra belangrijk, want als ADO Den Haag de overwinning over de streep trekt komt plek achttien wel heel dichtbij.
1'
Slechts negen keer kwam dit duel in de Eredivisie voor. Met zes winstpartijen voor NAC Breda en slechts één voor PEC Zwolle zijn de verhoudingen duidelijk. Kan de uitploeg van vanavond de statistieken doorbreken? Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van de wedstrijd NAC Breda - PEC Zwolle.

NAC Breda brengt het seizoen voorlopig lekker anoniem in de middenmoot door. Het komt echter in de problemen als de concurrentie onderin de Eredivisie gaat winnen. Dit gebeurde afgelopen speelronde onder andere. Daarom is de situatie van de thuisploeg behoorlijk hachelijk te noemen. Ze staan slechts drie punten boven de streep die ze uit de nacompetitie houdt en slechts vijf boven de hekkensluiter. De wedstrijd tegen PEC Zwolle is dan ook belangrijk, juist omdat de formatie uit Overijssel hetzelfde aantal punten als NAC Breda heeft. Mats Seuntjes is geschorst voor deze wedstrijd.

Ja, ook PEC Zwolle doet het niet goed in de Eredivisie. De ploeg heeft een periode bovenaan in de Nederlandse competitie gestaan, maar dat is nu verleden tijd. Net als NAC Breda vijf punten boven directe degradatie, dus elk puntje telt. PEC Zwolle won dit seizoen slechts vijf wedstrijden. Ter vergelijking: Ze staan nu in de halve finale van de KNVB Beker omdat ze in dat toernooi vier keer wonnen. Er werd echter nog niet tegen een Eredivisionist gevoetbald en daardoor zullen de prestaties in het toernooi niet het vertrouwen een grote boost geven.