25.01.2014 21:29

Saymak schiet PEC Zwolle naar winst

PEC Zwolle heeft drie belangrijke punten gepakt op bezoek bij NAC Breda. De thuisploeg begon pas laat met voetballen, maar toen stond het al met 1-2 achter.

NAC Breda trok zich in de openingsfase terug in de loopgraven en dit kwam de wedstrijd niet ten goede. PEC Zwolle mocht het spel maken, maar de uitploeg slaagde daar niet in. De tactiek van NAC Breda werkte dus en blijkbaar zo goed dat de thuisploeg zelfs op voorsprong kwam. Een vrije trap vanaf links werd niet goed verwerkt en daardoor kon Joey Suk de 1-0 inschieten. Het spelbeeld veranderde niet en PEC Zwolle kreeg enkele kleine kansjes. Schoten van Mateusz Klich en Guyon Fernandez leverden echter niets op in de eerste helft.

Het recept voor de tweede helft bleef hetzelfde, maar dit keer scoorde PEC Zwolle wel snel. Anouar Hadouir legde Kamohelo Mokotjo neer in de zestien en Fernandez benutte de penalty. Na de goal brachten beide ploegen verse aanvallers in, maar dit hielp niet om de wedstrijd nog echt spannend te maken. Zowel NAC Breda als PEC Zwolle leed veel balverlies, dat zorgde er echter wel voor dat het spel op en neer golfde. Uit één zo’n golf ontstond een doelpunt. Thanasis Karagounis hield een bal net wel of net niet binnen, maar mocht in ieder geval door. Hij bereikte Mustafa Saymak in het midden, die van grote afstand snoeihard doel trof. Ondanks aanvallende wissels kon NAC de achterstand niet meer ongedaan maken.

Door de winst kruipt PEC Zwolle langzaam weg van de gevarenzone. De ploeg blijft in ieder geval vijf punten boven de degradatiestreep staan, ongeacht de uitslagen van de andere wedstrijden in speelronde twintig. NAC Breda moet nog wel even opletten, want de ploeg kan achterhaald worden door SC Cambuur.

Door: Jos Boesveld