27.01.2014 14:49

NAC Breda aan het lijntje houden

Verbijstering bij Sepp de Roover. Die bal was toch duidelijk over de lijn?
Verbijstering bij Sepp de Roover. Die bal was toch duidelijk over de lijn?

Sepp de Roover is de Schlemiel van de Week, maar eigenlijk kan dat net zo goed heel NAC Breda zijn. De verdediger van de ploeg uit Brabant was echter direct betrokken bij een ongelukkige situatie en daarom krijgt hij de twijfelachtige eer om uitverkozen te worden.

NAC Breda en PEC Zwolle, twee ploegen die strijden tegen degradatievoetbal en het misschien al spelen zelfs. Met hekkensluiters die om de week punten pakken, ben je nooit zeker als ploeg onderin de Eredivisie. Daarom was de wedstrijd NAC Breda – PEC Zwolle ook zo belangrijk. Een gelijk aantal punten en dus voelde beide ploegen evenveel druk. Druk om te presteren, druk om punten te pakken. Een kwartier voor tijd leek het duidelijk te worden: NAC Breda en PEC Zwolle zouden de punten gaan delen. Maar blijkbaar werd NAC Breda aan het lijntje gehouden.

PEC Zwolle verdedigt de bal ietwat paniekerig uit. De thuisploeg gaat meer druk zetten en de formatie van Ron Jans komt daar niet goed uit. De bal rolt richting de zijlijn, maar invaller Thanasis Karagounis ziet er nog wel brood in. Een mooi sprintduel met Sepp de Roover en een fotofinish bij de zijlijn. De Roover is echter eerder bij de bal en gebruikt zijn lichaam om het leer af te schermen. Met zijn Griekse uitschuifbeen komt Karagounis langs het blok heen en zo krijgt hij de bal met een geluk mee. Een schreeuwende speler van NAC Breda en ook de coach laat merken dat het spel niet verder mag. De bal gaat over de zijlijn, maar het fluitsignaal volgt niet. Karagounis trekt zich er niets van aan, misschien ook omdat hij geen Nederlands spreekt. Karagounis gaat door en ziet opeens ruimte.

Mustafa Saymak staat ondertussen wat te dromen op het middenveld. Hij speelt niet zijn beste wedstrijd van het seizoen en baalt eigenlijk van dit hele duel. Dat pokkeneind weer in de bus zitten. Zo’n 150 kilometer, hij had het van tevoren bekeken op Google Maps. Opeens is daar vrijheid, en balbezit voor zijn ploeg. Zou het dan toch? Van het voorval bij de zijlijn krijgt hij niets mee, maar dat is ook niet nodig. Aannemen, kijken en schatten. Mustafa Saymak staat wel heel ver van het doel af, maar probeert het toch. Een zondagsschot op zaterdagavond, het moet niet gekker worden. De bal vliegt richting de rechterhoek. Doelman Jelle ten Rouwelaar duikt, krijgt er zelfs nog een hand tegenaan, maar kan de 1-2 niet voorkomen.

Juichend rent Saymak richting zijn medespelers. In zijn ooghoeken ziet hij een treurige speler in een geel shirt staan. Sepp de Roover kan zijn ogen niet geloven.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner