14:30 uur
Go Ahead Eagles
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Michael Higdon 5. / Kopbal  (Jakob Jantscher)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Deniz Türüç 58. / Schot met links  (Sjoerd Overgoor)

90'
89'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jeffrey Rijsdijk
89'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jarchinio Antonia
86'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Joey Godee
86'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Xander Houtkoop
85'
Het kan nu alle kanten op in Nijmegen. NEC dringt meer aan, maar in de counter is Go Ahead Eagles ook gevaarlijk met Xander Houtkoop en Antonia.
82'
Gele kaart voor Ridgeciano Haps (Go Ahead Eagles)
Nou, fijne eerste actie voor Haps, die te laat is in het duel met Jahanbakhsh en daarvoor een gele kaart krijgt.
81'
Gek genoeg komt NEC na de aanvallende wissel van Go Ahead Eagles beter aan voetballen toe. Het balbezit is in ieder geval weer wat meer voor de thuisploeg.
78'
Go Ahead Eagles gaat aanvallender voetballen. Verdediger Xandro Schenk gaat naar de kant en AZ-huurling Ridgeciano Haps komt in het veld.
78'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Ridgeciano Haps
78'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Xandro Schenk
77'
Oh Hemlein, die mag best zitten hoor! Doelman Patrick ter Mate gaat een duel met Higdon niet voor de volle honderd procent aan en daardoor vliegt de bal omhoog en niet in de handen van de goalie. Hemlein komt inlopen en kan de bal in het lege doel koppen, maar de aanvaller is te enthousiast en kopt hard over.
76'
Daar is de nieuweling meteen! Met een mooi boogballetje speelt hij Bart Vriends uit, maar Jahanbakhsh schiet de bal vervolgens rechts langs de paal.
74'
Om wat meer gevaar te kunnen stichten voorin brengt NEC Alireza Jahanbakhsh in. Hij vervangt Jantscher een kwartier voor tijd.
74'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Alireza Jahanbakhsh
74'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Jakob Jantscher
73'
Het is toch echt Go Ahead Eagles dat de klok slaat in de laatste vijftien minuten. En NEC moet het nog een kwartier volhouden in eigen stadion.
70'
Door de tegentreffer die NEC vandaag incasseert heeft de ploeg al 33 competitiewedstrijden op rij een doelpunt tegen gekregen. Dit is een negatief record voor de club uit Nijmegen.
67'
Gele kaart voor Kevin Conboy (NEC Nijmegen)
De eerste gele kaart in deze faire wedstrijd is een feit. Kevin Conboy glijdt hard door op zijn tegenstander en krijgt geel te zien. Hierdoor mist hij de volgende wedstrijd van NEC.
64'
Zo staan beide ploegen dus weer allebei met één punt in de handen. Mooie doelpunten van Higdon en Turuc zorgen voor een 1-1 stand na ruim een uur spelen.
61'
Een aanvallend ingestelde speler komt in de ploeg voor een verdedigend ingestelde voetballer. Navarone Foor komt in het veld en hij vervangt Mulder.
61'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Navarone Foor
61'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Hans Mulder
58'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:1 door Deniz Türüç
Hallelujah, wat een treffer! Deniz Türüç wordt niet aangepakt en de middenvelder besluit dan maar met links uit te halen. Verwoestend hard en snoeihard in de linkerhoek: 1-1.
57'
ZO! Een droge knal van Hemlein lijkt in één keer in het doel te vliegen, maar het schot van de aanvaller stuitert terug tegen de achterkant van het net. Het lijkt een doelpunt en de thuisfans juichen, maar de stand blijft 1-0.
56'
Kansje voor Go Ahead Eagles. Antonia komt naar binnen en haalt uit met links, maar Johnsson heeft geen moeite met de schuiver.
54'
NEC wordt meer teruggedrongen in de tweede helft. In het eerste deel van de wedstrijd had de ploeg het ook al niet makkelijk, maar nu heeft de ploeg uit Nijmegen nauwelijks balbezit meer.
50'
Een vroege wissel aan de kant van NEC. Samuel Štefánik verlaat het veld en voor hem komt Jeffrey Leiwakabessy.
50'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Jeffrey Leiwakabessy
50'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Samuel Štefánik
49'
De uitploeg heeft in ieder geval meer aanvallende intenties in de tweede helft. Doke Schmidt meldt zich als verdediger meerdere keren bij het strafschopgebied van NEC, maar kan nog niemand bedienen.
46'
Go Ahead Eagles heeft de tweede helft in gang gebracht.
46'
45'
Een vroege treffer van Higdon was het enige hoogtepunt in deze wedstrijd. De spits van NEC kopte een corner van Jantscher in. Daarna mocht Go Ahead Eagles het spel maken, maar dit lukte de uitploeg niet. Er volgden geen grote kansen meer.
45'
43'
Er komt veel ruimte in de verdediging van Go Ahead Eagles als de uitploeg aan het aanvallen is. NEC krijgt de mogelijkheden om te profiteren van die ruimte, maar is niet scherp genoeg voorin.
40'
Weer wat gevaar in Nijmegen. Christoph Hemlein komt ver aan de rechterkant en gooit de bal voor het doel, maar Higdon kan het kopduel niet winnen in de zestien. Jop van der Linden werkt de bal weg.
39'
Al 32 wedstrijden op rij wist de verdediging van NEC niet de nul te houden. Dit komt bijna neer op een volledig seizoen met in elke wedstrijd minimaal één tegendoelpunt.
36'
NEC is hekkensluiter in de Eredivisie, maar verloor niet in de laatste vier competitiewedstrijden. De ploeg uit Nijmegen speelde één keer gelijk en won drie keer.
32'
Opvallend is dat veel spelers last hebben van de zon. Het is een mooie voetbaldag, maar aannames gaan vaak verkeerd omdat een speler van NEC of Go Ahead Eagles in de zon kijkt.
30'
Bij NEC is Higdon topscorer met acht doelpunten, inclusief de treffer van vanmiddag. Bij Go Ahead Eagles is Falkenburg voorlopig de man met de meeste doelpunten. Hij scoorde zeven keer.
27'
Daar is de uitploeg dan bijna toch! Jarchinio Antonia legt een voorzet panklaar op het hoofd van Erik Falkenburg, die van dichtbij Johnsson op zijn weg vindt.
25'
Nee, het spel van Go Ahead Eagles is nog niet geweldig. Kolder heeft moeite om de bal voorin vast te houden en daardoor heeft de uitploeg het meteen niet makkelijk. De creativiteit op het middenveld ontbreekt ook nog.
22'
Overigens moet NEC het in deze wedstrijd stellen zonder Ryan Koolwijk. De middenvelder van de Nijmegenaren haakte vlak voor de wedstrijd af met een scheenbeenblessure. Hans Mulder is zijn vervanger.
20'
NEC begint goed aan deze wedstrijd. Natuurlijk ook vanwege de vroege goal van Higdon, maar ook het veldspel is prima. Go Ahead Eagles wordt onder druk gezet en komt er eigenlijk niet aan te pas.
17'
In de laatste zeven uitwedstrijden ging Go Ahead Eagles maar liefst zes keer onderuit. Alleen in Kerkrade werd van Roda JC gewonnen.
14'
Grote kans voor Go Ahead Eagles! Marnix Kolder krijgt de bal met een gelukje mee, maar schiet één op één met Kalle Johnsson naast het doel.
11'
NEC - Go Ahead Eagles werd pas achttien keer in de Eredivisie afgewerkt. NEC won zes keer, terwijl Go Ahead Eagles vijf keer aan het langste eind trok.
8'
Wat een lekker begin van deze wedstrijd zeg. NEC vroeg op een voorsprong en daarmee krijg je automatisch een wedstrijd vol met strijd.
5'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:0 door Michael Higdon
Al een hele vroege treffer van Michael Higdon, die een corner kan inkoppen! De spits stond helemaal vrij en dat is niet slim, zo blijkt.
3'
Een rustig begin in deze wedstrijd. NEC en Go Ahead Eagles tasten eerst nog even af.
1'
Voetbal hoeft lang niet altijd te gaan over twee topteams, met de bekendste spelers en het hoogste kwalititeit voetbal dat er bestaat. Een wedstrijd tussen NEC en Go Ahead Eagles kan net zoveel spanning opleveren als FC Barcelona - Real Madrid. De ploegen uit Nijmegen en Deventer staan 14.30 tegenover elkaar en Jos Boesveld doet verslag van deze wedstrijd.

De spanning die deze wedstrijd met zich meebrengt laat zich al meteen zien na een blik op de ranglijst in de Eredivisie. Nee, niet kijken naar de nummers één en twee, ga langzaam naar onderen. De strijd onderin is in volle gang en elke speelronde kan weer een nieuwe hekkensluiter opleveren. Go Ahead Eagles staat op een veilige dertiende plek, zou je denken. Toch staat de ploeg uit Deventer slechts vier punten boven de laatste plek en drie boven een plek die degradatievoetbal oplevert. Go Ahead Eagles werd verleden week geconfronteerd met een vervelend probleem. Het huurde eerste keeper Eloy Room van Vitesse, maar in het huurcontract werd opgenomen dat de goalie terug mocht keren bij een blessure. Dit gebeurde en daarom zaten de Eagles vlak voor de transferdeadline zonder een ervaren keeper. Er werd snel gehandeld met Real Betis en Stephan Andersen werd voor de resterende tijd van het seizoen gehuurd.

NEC is dus de hekkensluiter in de Eredivisie. En dat is bijzonder, want de ploeg pakte maar liefst negentien punten in de voorgaande wedstrijden. Dit aantal punten leverde je vorig seizoen rond deze tijd van het jaar een plek in de middenmoot op. Voorspellen wie er dit seizoen rechtstreeks degradeert is dan ook een lastige opgave. Vooral omdat NEC als hekkensluiter in de laatste tien wedstrijden steeds meer punten gaat pakken. In de vorige speelronde werd er zelfs met 1-1 gelijkgespeeld tegen - toentertijd - koploper Vitesse. Het spel van NEC begint er weer op te lijken, maar het aantal tegentreffers baart zorgen. In 20 wedstrijden kreeg NEC er maar liefst 51 tegen. De Nijmegenaren versterkten zich al met Danzell Gravenberch, die op huurbasis overkwam van Jong Ajax, maar haalden met Lasse Nielsen ook een ervaren Deen.