02.02.2014 16:21

Geen winnaar bij NEC - Go Ahead Eagles

NEC mocht vroeg juichen tegen Go Ahead Eagles. Al in de vijfde minuut kopte Michael Higdon zijn ploeg op voorsprong.

NEC en Go Ahead Eagles hebben zondagmiddag de punten gedeeld tegen elkaar. Door doelpunten van Michael Higdon en Deniz Türüc werd het 1-1 in Nijmegen. Met een punt schieten beide ploegen niet heel veel op.

De eerste helft begon voor NEC wel heel erg lekker. Jakob Jantscher legde een corner perfect op het hoofd van Higdon, die geheel vrijstaand de 1-0 kon inkoppen. De thuisploeg zakte daarna ver terug op eigen helft en liet Go Ahead Eagles het spel maken. Dit lukte de ploeg uit Deventer echter niet goed, waardoor de resterende minuten van de eerste helft saai verliepen. Er volgden nog kleine kansjes voor Marnix Kolder en Jarchinio Antonia, maar doelman Kalle Johnsson kwam nooit in de problemen.

De tweede helft leek weer op een saai steekspel uit te lopen, totdat Türüç daar genoeg van had. De middenvelder van Go Ahead Eagles werd niet aangepakt en besloot toen van twintig meter te schieten. Met succes, want de bal vloog zo perfect in de linkerhoek dat Johnsson geen antwoord had op de inzet. De uitploeg ging meteen op zoek naar de 1-2 en zette NEC flink onder druk. Dit leverde niet het gewenste resultaat op, waardoor Go Ahead Eagles toch weer ging terugzakken. Dit zorgde voor een interessante slotfase, waarin het spel op en neer ging. Doelpunten leverde het niet meer op.

Door het punt verlaat NEC voorlopig de laatste plaats. Het verschil met de hekkensluiter blijft echter maar één punt. Go Ahead Eagles blijft uit de gevarenzone, maar staat slechts vier punten boven de degradatiestreep.

Door: Jos Boesveld