0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Eric Botteghin 70. / Kopbal  (Maikel Kieftenbeld)

90'
90'
Nog is het niet gedaan! Nijland haalt hard uit vanaf de rand van het strafschopgebied. Hateboer weet het schot te blokken en voorkomt zo misschien wel de gelijkmaker. Het is gelijk de laatste actie van deze wedstrijd want het is afgelopen en dus wint Groningen met 1-0 in Zwolle.
90'
In de laatste minuut nog een spannend moment voor Groningen als Bizot naar de bal duikt maar door Benson wordt geraakt en zo niet bij de bal kan. Gelukkig voor hem schieten zijn verdedigers hem te hulp en werken die het leder weg.
90'
Wissel in bij FC Groningen -> Andraž Kirm
90'
Wissel uit bij FC Groningen -> Filip Kostić
90'
PEC heeft nog vier minuten blessuretijd om nog een goal te maken. FC Groningen moet de voorsprong nog vier minuten vast weten te houden voor een overwinning.
90'
Kostić schiet maar rakelings naast de goal van Boer na een snelle tegenstoot. De slotfase is in ieder geval zeer spannend!
89'
Nog een aardige mogelijkheid voor Benson. Per toeval krijgt hij de bal en de spits haalt snoeihard uit. De inzet van Benson wordt echter geblokt en dus haalt Groningen opgelucht adem.
87'
Wederom is Groningen gevaarlijk uit de tegenstoot. Het schot van Živković, van randje zestien, is niettemin slap en dus kan Boer de inzet gemakkelijk pakken.
86'
Kostić geeft vanaf links de bal laag voor op de geheel vrijstaande van Nieff. De invaller is echter nog niet scherp want hij schiet de bal naast. Dat was een goede mogelijkheid voor de bezoekers om het duel te beslissen.
85'
Živković dacht dat hij buitenspel stond en hield even in. Hierdoor laat hij een goede mogelijkheid om er uit te komen, liggen.
85'
Beide ploegen hebben verse krachten ingebracht om de laatste minuten door te komen. Houdt Groningen de minimale voorsprong vast?
84'
Wissel in bij FC Groningen -> Yoëll van Nieff
84'
Wissel uit bij FC Groningen -> Krisztián Adorján
83'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Joost Broerse
83'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Ryan Thomas
81'
PEC heeft nog ruim tien minuten om minimaal een punt aan dit duel over te houden. De Zwollenaren zijn wel duidelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar moeten oppassen dat ze niet worden verrast door een snelle tegenaanval van Groningen.
78'
Een misverstand bij Groningen zorgt ervoor dat Van Hintum er met de bal vandoor kan. De verdediger snelt het strafschopgebied van Groningen binnen en haalt van dichtbij uit in de korte hoek. Bizot redt echter knap op de knal van Van Hintum.
75'
Uit de vrije trap die volgt na de overtreding van Kappelhof schiet Van Hintum de bal snoeihard, maar ruim naast.
74'
Gele kaart voor Johan Kappelhof (FC Groningen)
Kappelhof krijgt geel als hij de bal te ver voor zich uitspeelt en daarna een speler van Zwolle hard onderuit haalt. Dit betekent dat hij geschorst is voor de volgende wedstrijd.
72'
Botteghin, lang speler geweest van PEC, juichte overigens niet na zijn doelpunt uit respect voor zijn oud-werkgever.
70'
Doelpunt voor FC Groningen, 0:1 door Eric Botteghin
Daar is de voorsprong voor de bezoekers! Heeft Boer in eerste instantie nog een prima redding in huis op een knal van afstand, op de kopbal van Botteghin heeft hij geen antwoord. Kieftenbeld geeft een prima voorzet af op het hoofd van de verdediger van Groningen. Bij de tweede paal kopt hij vervolgens van dichtbij raak.
69'
Gele kaart voor Bram van Polen (PEC Zwolle)
Van Polen krijgt een kaart als hij Kostić vasthoudt.
67'
Een schot van Thomas vliegt maar net naast. Burnet geeft de aanvaller van PEC teveel ruimte waardoor die kan uithalen. Gelukkig voor Groningen gaat de inzet dus naast.
66'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Stef Nijland
66'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Mateusz Klich
64'
Aan de andere kant zorgt nu Benson voor gevaar. Een veelbelovende voorzet van de spits wordt echter onderschept door Kieftenbeld die daarmee een grote kans voor PEC voorkomt.
63'
Wat scheelt het? Niets! Kostić snelt aan de linkerflank langs zijn tegenstander en geeft laag voor op Živković. De spits komt voor zijn directe tegenstander en schiet laag in. De inzet van Živković gaat vervolgens rakelings naast.
62'
Uit een hoekschop kan verdediger Lachman koppen, maar hij kan het leder niet vol raken. Dat zag er gevaarlijker uit dan dat het was.
60'
Het flitsende spel van de eerste minuten na rust is weer verdwenen. Er wordt in deze fase vooral door PEC voorzichtig naar een opening gezocht in de hechte defensie van de bezoekers.
56'
PEC ontsnapt als een indraaiende vrije trap van Chery wordt verlengd door Botteghin. Boer heeft een knappe reflex in huis en ranselt de bal bij de eerste paal naast zijn doel. Daar waren de bezoekers dichtbij een doelpunt.
54'
Bizot duikt volledig onder een vrije trap van Klick door. Fernandez kan daardoor koppen, maar de invaller kopt het leder over de Groningse goal.
51'
Beide ploegen zijn een stuk feller aan de tweede helft begonnen. Dat mocht ook wel na het saaie laatste kwartier van de eerste helft. Een goal zou deze wedstrijd goed doen en beide teams zijn nu naar die goal op zoek.
47'
De tweede helft begint goed! We zijn pas net begonnen en de bal ligt er al bijna in. Uit een corner van PEC vliegt de bal via Benson bijna in de goal van Bizot. In de tegenstoot ligt het helemaal open achterin bij PEC, maar de bezoekers spelen het vervolgens niet goed uit.
47'
De bal rolt weer in Zwolle als FC Groningen heeft afgetrapt. Groningen is ongewijzigd aan de tweede helft begonnen. Bij PEC 1 wissel.
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Guyon Fernandez
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Furdjel Narsingh
46'
45'
In een helft met weinig hoogtepunten is de stand in Zwolle nog gelijk. PEC was de iets betere ploeg en de beste kans was dan ook voor de thuisploeg. In geheel vrijstaande positie wist Benson de grote kans echter niet te verzilveren waardoor de brilstand nog op het scoreboard staat.
45'
45'
Živković trekt vanaf de linkerflank naar binnen en besluit vanaf de rand van het strafschopgebied te schieten. Zijn gekrulde schot zeilt over de kruising.
42'
Sinds die enorme mogelijkheid voor Benson zijn er eigenlijk geen grote mogelijkheden aan beide zijden te noteren geweest. Het maakt de wedstrijd er in deze fase niet leuker op.
38'
Net als Bizot in de eerste minuten moet nu Boer in actie komen om een mislukte voorzet uit zijn doel te houden. Ook de Zwolse doelman is attent en tikt de bal over de lat.
37'
Gele kaart voor Darryl Lachman (PEC Zwolle)
Lachman krijgt geel als hij een bal verkeerd inschat waarna Živković er met die bal vandoor wil. Lachman voorkomt dit echter door hem naar de grond te trekken: geel.
35'
Dat was even schrikken voor FC Groningen en met name voor Bizot! De keeper krijgt de bal hard aangespeeld van Burnet en schiet hem daarna recht in de voeten van Benson. Gelukkig voor Bizot en Burnet springt de bal van de voeten van Benson waardoor het gevaar voor Groningen is geweken.
33'
Narsingh heeft een fraaie lage voorzet in huis op Benson. De spits van Zwolle haalt van dichtbij uit, maar hij doet dit in buitenspel positie dus gaat het allemaal niet door voor PEC.
30'
Wederom probeert Van Hintum het van afstand. Ditmaal wordt zijn schot onderweg aangeraakt en daardoor kan Bizot de poging van Van Hintum eenvoudig oprapen.
28'
Van Hintum besluit het eens te proberen van ver. Vanaf ruim 25 meter afstand poeiert hij de bal richting de Groningse goal. Zijn inzet gaat ruim naast.
25'
Chery zoekt en vindt de ruimte om op de rand van het Zwolse zestienmetergebied te schieten. Doordat hij half uit de draai inschiet, is zijn inzet niet al te lastig te pakken door Boer.
24'
Een voorzet van Kieftenbeld belandt op het hoofd van Botteghin. De oud-speler van PEC komt hoog en kopt in, maar ziet dat Boer zijn inzet eenvoudig vangt.
22'
Het spel golft nu op en neer en het is moeilijk te voorspellen wie in Zwolle als eerste gaat scoren. De eerste twintig minuten zijn in ieder geval niet saai.
18'
Benson krijgt een gigantische mogelijkheid om de score te openen namens PEC. Van Hintum heeft een fraaie pass in huis op Benson. Als Kappelhof de bal mist, kan de spits van Zwolle in vrijstaande positie uithalen. Benson schiet echter onbehouwen over de goal van Bizot.
15'
Daar komt PEC goed weg als Groningen bijna scoort uit een hoekschop. Boer laat de bal los waardoor Živković de kans krijgt om te scoren. Gelukkig voor Boer blijft het schot van de Groningse spits hangen in een kluwen van spelers.
14'
Het spelbeeld is aan het veranderen. De bezoekers komen beter in het wedstrijd en de dominantie van PEC neemt af.
11'
Ook de Groningse aanval laat zich nu zien. Chery is dreigend rondom het Zwolse strafschopgebied en haalt uit. Hij ziet zijn inzet geblokt worden en dus is het gevaar weer geweken.
9'
PEC neemt in de openingsfase duidelijk het initiatief. De Zwollenaren hebben veel balbezit en zoeken geduldig de aanval. Het kan haast niet anders dan dat er kansen gaan komen voor PEC.
6'
FC Groningen wordt vandaag geleid door Dick Lukkien die normaal gesproken assistent-trainer is. Vanwege de schorsing van Erwin van de Looi neem hij dus de taken waar in Zwolle.
3'
Opnieuw moet Bizot in actie komen. Uit de corner krijgt Drost uit de kluts de bal voor zijn voeten. Hij denkt niet na en haalt hard uit. Met een knappe redding houdt Bizot de bal uit zijn goal. Daar was PEC al vroeg dichtbij een treffer.
2'
Een voorzet van Narsingh draait gevaarlijk richting het doel van Bizot. Met een wat rare redding haalt hij de bal onder de lat vandaan. Het levert PEC een corner op.
2'
Bij PEC zitten vandaag slechts zes spelers op de bank. Dit komt omdat Mustafa Saymak zich had vergist in de aanvangstijd en daarom disciplinair geschorst is.
1'
In het uitverkochte IJsseldeltastadion is door PEC Zwolle afgetrapt. Wie gaat deze clash der middenmoters winnend afsluiten? We gaan het zien!
1'
Goedenavond en welkom bij het eerste duel van speelronde 31 in de Eredivisie dat zal gaan tussen PEC Zwolle en FC Groningen. Om acht uur wordt er afgetrapt in het Zwolse IJsseldeltastadion. De man die de wedstrijd in goede banen hoopt te gaan leiden, is scheidsrechter Pol van Boekel. Mijn naam is Roel Egberts en ik zal vanavond live voor u verslag doen van deze confrontatie.

Huidige positie
Het belooft vanavond een spannende strijd te worden want het treffen tussen PEC en FC Groningen is het treffen tussen de nummers acht en negen van de ranglijst. Het zijn de Groningers die achtste staan en dus de Zwollenaren die op plek negen bivakkeren. Het verschil in punten tussen beide clubs is slechts een punt. Normaal gesproken is het duel van vrijdag er dus één in de strijd om de plekken die aan het einde van het seizoen recht geven op een plaats in de play-offs voor Europees voetbal. Echter, nu PEC in de bekerfinale staat, zijn zij reeds verzekerd van Europees voetbal. Het zijn dus vooral de Groningers die nog volop strijden om te eindigen bij de eerste acht (of negen). Desalniettemin zal de ploeg uit Zwolle uiteraard zo hoog mogelijk willen eindigen dit seizoen en zullen ook zij vanavond alles geven. Bovendien wist PEC de laatste twee wedstrijden niet in winst om te zetten, dus zullen zij de smaak van een overwinning weer eens willen proeven. Groningen weet de laatste twee wedstrijden juist weer wat winnen is. Er werd door de noordelingen knap gewonnen van achtereenvolgens Vitesse en PSV.

Statistieken
Dankzij de twee overwinningen op Vitesse en PSV zal het vertrouwen bij de bezoekers groot zijn. En als de Groningers naar de statistieken kijken wat betreft de confrontaties tegen PEC in Zwolle, zal dit vertrouwen alleen nog maar toenemen. Van de elf gespeelde onderlinge duels in de Overijsselse hoofdstad won FC Groningen er maar liefst zeven. De Zwollenaren behielden maar twee maal de drie punten in eigen huis. De laatste keer dat PEC wist te winnen, was alweer in 1987. Ook vorig jaar behaalden de noordelingen twee keer een overwinning op het elftal uit Zwolle. Zowel in Overijssel als in Groningen was Michael de Leeuw de matchwinner. Dit zal hij vanavond in ieder geval niet worden aangezien hij geblesseerd is. Eerder dit seizoen eindigde de confrontatie tussen beide ploegen in Groningen in een doelpuntloos gelijkspel.

Selecties
PEC-trainer Ron Jans kan vanavond op vijf spelers geen beroep doen in verband met blessures. Dit zijn veldspelers Denis Mahmudov, Trent Sainsbury, Leroy Labylle en Kamohelo Mokotjo. Ook doelman Kevin Begois, die vorige week geblesseerd uitviel in het treffen met ADO Den Haag, is nog geblesseerd. Gelukkig voor Jans is eerste keeper Diederik Boer weer hersteld van een blessure. Bij FC Groningen mist ook coach Erwin van de Looi de nodige spelers. Hilal Ben Moussa, Michael de Leeuw, Nick Bakker en Henk Bos zijn geblesseerd. Nick van der Velden is ziek en Giliano Wijnaldum is geschorst. Overigens ontbreekt ook Van de Looi zelf op de bank. Afgelopen zaterdag had de trainer tijdens het duel tegen PSV commentaar op de leiding en werd naar de tribunes verwezen. De tuchtcommissie van de KNVB schorste Van de Looi daarvoor voor één duel, dat van vanavond. Wie er straks zullen spelen aan beide zijden valt hier te lezen als de opstellingen bekend zijn.