04.04.2014 23:29

Gravenbeek: “We krijgen te vaak dit soort goals tegen”

Giovanni Gravenbeek is ontgoocheld na de verloren wedstrijd (0-1) tegen concurrent FC Groningen. De middenvelder van PEC Zwolle zag zijn ploeg vele kansen creëren, maar de Zwolse formatie kon de bal niet in het net krijgen, tot verbazing ook van Gravenbeek.

“Ik weet ook niet waarom die er niet in ging”, begint de speler van Zwolle tegenover Voetbal.com “We hebben heel dominant gespeeld en Groningen zat alleen maar te wachten op fouten van ons. Dat is positief, alleen we hebben al vaker op deze manier een doelpunt tegen gekregen”, aldus Gravenbeek. “Je moest deze wedstrijd winnen om boven Groningen te komen, dus dit is een zure nederlaag.”

De thuisploeg had van tevoren een duidelijk strijdplan. “We wilden gewoon vroeg druk vooruit zetten en Groningen met de rug tegen de muur zetten. En ik denk dat dat aardig gelukt is”, vervolgt Gravenbeek. “Vooral het eerste half uur waren we heel dominant. Je kan het niet 90 minuten volhouden, maar ik denk dat wat wij wilden ook gebeurde.”

Door de nederlaag staat PEC Zwolle nu vier punten achter op de nummer acht, FC Groningen. Toch wil de ploeg van trainer Ron Jans nog graag bij de top acht eindigen. Die plek geeft namelijk recht op de play-offs voor de Europa League. “De top acht is heel belangrijk voor ons en vier punten zijn te overbruggen. Als je naar deze competitie kijkt, is er nog heel veel mogelijk”, aldus Gravenbeek, die met zijn ploeg nog lastige wedstrijden tegen onder andere PSV en FC Twente krijgt. “We hebben een heel lastig programma, maar je krijgt RKC ook nog en die moet je gewoon winnen. En van FC Twente hebben we nog niet verloren deze twee seizoenen. Als wij volgende week winnen en Groningen verliest, zit het weer op één punt en ligt alles weer open”, besluit Gravenbeek.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner