28.09.2013 22:50

PEC Zwolle verzuimt koppositie over te nemen

De opdracht van PEC Zwolle tegen NAC Breda was helder. Een overwinning betekende een herovering van de koppositie, omdat koploper PSV eerder op de avond had verloren van AZ (2-1). In die missie is de ploeg van trainer Ron Jans niet geslaagd.

Zwolle en NAC kwamen in het IJsseldeltastadion niet tot scoren, terwijl het duel veelbelovend begon met een goed schot van Mateusz Klich. Hij zag zijn inzet ternauwernood gepakt worden door NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar. Het schot van Klich was de aanzet voor een Zwols overwicht, maar telkens weer stuitte de thuisploeg op de goed georganiseerde defensie van NAC. De bezoekers waren vooral naar Zwolle gekomen om niet te verliezen, want de Brabantse formatie beperkte zich het grootste gedeelte van de wedstrijd tot verdedigen. Met name in de eerste helft liet NAC in aanvallend opzicht helemaal niets zien.

Na de rust toonde NAC iets meer initiatief en kwam het ook vaker voor goal van Zwolle-doelman van Kevin Begois. Tot grote kansen leidde dat niet, uitgezonderd de mogelijkheid voor Danny Verbeek. Hij ging alleen af op Begois, maar die kon ingrijpen omdat Verbeek te veel inhield. In de laatste twintig minuten trok NAC zich weer met man en macht terug. Zwolle, dat de druk in de slotfase wel opvoerde, bleek niet bij machte om een doorbraak in de Brabantse muur te forceren.

Door de remise staat Zwolle met veertien punten uit acht wedstrijden op een gedeelde tweede plaats met Ajax. NAC deelt met negen punten uit acht wedstrijden de elfde plaats vier andere ploegen, waarvan Cambuur Leeuwarden zondag nog in actie komt.