12:30 uur
ADO Den Haag
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Roland Alberg 17. / Kopbal  (Dion Malone)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Romeo Castelen 42. / Schot met rechts  (Sander Duits)

90'

Maar weinig hoogtepunten in het tweede deel van de wedstrijd. RKC Waalwijk raakte een kwartier voor tijd nog de paal, maar eigenlijk bleef het daar wel bij.
90'
90'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Wilfried Kanon
90'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mathias Gehrt
90'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Aurélien Joachim
90'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Jean-David Beauguel
90'
Gele kaart voor Vito Wormgoor (ADO Den Haag)
85'
Heel klein beetje gevaar van ADO. RKC levert de bal in op het middenveld en uit de counter komt Van Duinen voor het doel. Zijn inzet is echter veel te slap.
84'
Met een gelijkspel schieten beide ploegen niet veel op. Ze blijven in de gevarenzone en nemen eigenlijk nauwelijks afstand van hekkensluiters Roda JC en NEC.
80'
Zo kunnen we nu gerust stellen dat RKC de beste papieren heeft om deze wedstrijd alsnog te winnen. Het is ook interessant om te kijken welke wissels beide trainers nog gaan doorvoeren.
76'
Op de paal! ADO ontsnapt als Schet de rechterpaal raakt. Met een laag schot probeert hij de 2-1 te maken, maar dit lukt dus niet.
73'
Een wedstrijd tussen RKC en ADO en Waalwijk eindigde nog nooit in een gelijkspel.
70'
Het is moeilijk te zeggen welke ploeg nu de overhand heeft in deze wedstrijd. RKC heeft de betere kansen, maar ADO kan teren op het balbezit.
66'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Danny Bakker
66'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Danny Holla
65'
ADO Den Haag gaat zometeen wisselen. Holla, die al geel op zak heeft, wordt zodadelijk vervangen door Danny Bakker.
62'
Het is wachten op of een harde overtreding, of een doelpunt. Iets moet deze wedstrijd wat aantrekkelijker maken, want zo lijkt de wedstrijd af te stevenen op 1-1.
58'
Wat een geweldige sliding van Ingo van Weert! Van Duinen staat uit het niets één op één met Seda, maar met een perfect getimede sliding op de bal weerhoudt Van Weert de aanvaller van een schietkans.
57'
Het spel blijft zich toch vooral op het middenveld afspelen.
53'
Gele kaart voor Robert Braber (RKC Waalwijk)
Een pittige overtreding van Robert Braber wordt bestraft met geel. De middenvelder van RKC komt met gestrekt been in op Vito Wormgoor, maar raakt hem niet. De intentie is echter genoeg voor een kaart.
50'
ADO Den Haag begint dit keer wel goed aan een helft. De uitploeg zet druk, maar kan nog geen echt gevaar forceren.
46'
Castelen staat nog steeds op het veld en de doelpuntenmaker kan dus gewoon verder. Hij werd bij de 1-1 geraakt op zijn knie.
46'
45'

RKC was sterker in het eerste deel van deze wedstrijd, maar kon pas vlak voor rust een treffer maken. Castelen was trefzeker na een diepe bal. Daarvoor had Alberg ADO Den Haag al op een 0-1 voorsprong gezet.
45'
44'
Overigens wel een beetje pech voor Castelen, want in een poging om de 1-1 te voorkomen schopt Coutinho de aanvaller van RKC. Het is niet duidelijk of hij verder kan.
42'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 1:1 door Romeo Castelen
De gelijkmaker is een feit. Castelen wordt weggestuurd en blijft één op één met Coutinho zeker van zijn zaak. Hij schiet hard en laag de bal tegen de touwen.
41'
Nog een paar minuten tot aan de rust. De strijd blijft wel aanwezig in Waalwijk, maar je krijgt nooit het gevoel dat er iets fantastisch gaat gebeuren bij RKC Waalwijk - ADO Den Haag.
38'
Gele kaart voor Kenny Van Hoevelen (RKC Waalwijk)
De derde kaart in deze eerste helft. Kenny van Hoevelen is een beetje boos, duwt Alberg een beetje, maar krijgt een hele gele kaart.
37'
Castelen met een schot voorlangs! Beugelsdijk verkijkt zich op een stuiterende bal, waardoor de rechtsbuiten van RKC kan uithalen. Hij zoekt de linkerhoek, maar vindt die niet.
35'
ADO Den Haag heeft 272 uitsupporters meegenomen naar dit duel. Hoeveel mensen er in totaal de wedstrijd kijken in Waalwijk wordt later bekendgemaakt.
31'
Gele kaart voor Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag)
Een terechte kaart voor Tom Beugelsdijk, die Castelen opvangt en geen intentie heeft om de bal te spelen.
30'
RKC Waalwijk – ADO Den Haag is natuurlijk ook een wedstrijd tussen de gebroeders Schet. Mitchell voetbalt bij ADO Den Haag, terwijl Damiano de clubkleuren van RKC Waalwijk verdedigt.
26'
Gevaarlijke poging van Mike van Duinen! De aanvaller van ADO Den Haag probeert het van dichtbij, maar de bal schampt een tegenstander. Toch gaat het leer richting doel. Seda kan keren in de rechterhoek.
24'
RKC Waalwijk – ADO Den Haag werd 21 keer eerder gespeeld in de Eredivisie. De thuisploeg van vandaag won 10 keer en ADO Den Haag trok 5 maal aan het langste eind.
21'
RKC Waalwijk won dit seizoen vijf keer in eigen huis, maar verloor ook vijf wedstrijden in het Mandemakers Stadion. Daarnaast werd er nog drie keer gelijkgespeeld.
17'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 0:1 door Roland Alberg
Daar is dan de openingstreffer. Dion Malone onderschept een balletje breed en zet van rechts direct voor richting de tweede paal. Daar staat Roland Alberg, die met een mooie knik in de rechterhoek Jan Seda verschalkt.
16'
Eerder dit seizoen won RKC Waalwijk met 1-2 op bezoek bij ADO Den Haag. Kenny Anderson was toen met twee doelpunten de grote man in die wedstrijd. Tom Beugelsdijk deed in de slotfase nog wat terug, maar dat bleek niet genoeg voor een punt.
13'
Maar Holla gooit de bal richting eerste paal, waar Sander Duits klaar staat om het leder weg te koppen.
13'
ADO Den Haag begint aan een sterkere fase. De uitploeg zet wat druk op RKC, maar komt nog niet tot schoten. Wel een corner nu.
10'
De strijd tegen degradatie was nog nooit zo intens als in dit huidige seizoen. ADO Den Haag en RKC Waalwijk voelen de druk, wie voetbalt daar onderuit?
7'
Gele kaart voor Danny Holla (ADO Den Haag)
Nou, je weet wel meteen waar je aan toe bent. Danny Holla krijgt vroeg geel na een uitdelen van een schop en mist hierdoor ADO Den Haag - FC Groningen in speelronde 28.
5'
RKC Waalwijk is duidelijk feller begonnen aan de wedstrijd. De verdediging van ADO Den Haag staat onder druk.
2'
Meteen een hele grote kans voor Evander Sno! Romeo Castelen jaagt op de bal en verovert die ook. Zijn voorzet op Sno is perfect, maar met een kopbal in de rechterhoek verschalkt hij Gino Coutinho niet. Dit had de 1-0 moeten zijn.
1'
Zondagmiddag trappen RKC Waalwijk en ADO Den Haag de voetbalzondag af. Dit is na Roda JC – NEC de tweede degradatiekraker in de Eredivisie. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van deze wedstrijd.

Want ADO Den Haag en RKC Waalwijk doen het niet heel goed in de Eredivisie. De ploegen staan op de vijftiende en zestiende plek. RKC Waalwijk staat slechts één punt boven hekkensluiters NEC en Roda JC, terwijl de voorsprong van ADO Den Haag drie punten bedraagt. Beide ploegen zitten dus middenin de gevarenzone en willen daar zo snel mogelijk uitkomen.

ADO Den Haag lijkt vandaag de beste papieren te hebben voor een goed resultaat. De ploeg uit de residentiestad verloor in speelronde 22 voor het laatst. Sindsdien werd er twee keer gelijkgespeeld en twee keer gewonnen. RKC Waalwijk verloor juist drie keer op rij. Achtereenvolgens waren NEC (1-3), Vitesse (1-3) en AZ (0-4) te sterk voor de ploeg van Erwin Koeman.

Het opvallende is dat beide ploegen geen echte topscorer in huis hebben. Zowel Mike van Duinen als Aurélien Joachim mag zich topscorer noemen, maar ze hebben beide slechts zes doelpunten gemaakt. Vooral ADO Den Haag heeft het aanvallend moeilijk, want ze scoorden in de Eredivisie nog maar dertig keer dit seizoen. Hiermee blijven ze alleen SC Cambuur voor qua productie.

Ongeveer een uur voor de wedstrijd worden de opstellingen bekend. Deze zijn dan te vinden onder het kopje Wedstrijddetails.