09.03.2014 14:17

RKC Waalwijk en ADO Den Haag delen de punten

RKC Waalwijk en ADO Den Haag hebben in een saai duel de punten gedeeld. De thuisploeg kwam eerst op achterstand, maar maakte dat in de eerste helft nog goed via een doelpunt van Romeo Castelen: 1-1.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd, toen Castelen met een fraaie voorzet Evander Sno bediende. De middenvelder kon in de tweede minuut al de 1-0 inkoppen, maar vond Gino Coutinho op zijn weg. Daarna bleef het wat heen en weer gevoetbal met weinig hoogtepunten. Totdat balverlies bij RKC de 0-1 inleidde. Dion Malone pikte op, zette voor vanaf rechts richting de tweede paal, waar Roland Alberg knap raak kopte. De alarmbellen gingen rinkelen bij de thuisploeg, maar pas vlak voor rust kwam de gelijkmaker. Castelen werd diep gestuurd en de aanvaller bleef rustig: 1-1.

In de tweede helft werd vooral duidelijk dat geen van beide ploegen wilde verliezen. Balbezit was heilig en er werden weinig risico's genomen. RKC was nog het dichtste bij de volle buit, maar Damiano Schet raakte in de zestien de rechterpaal. Door het gelijke spel blijft het spannend onderin de Eredivisie. Roda JC en NEC sluiten de ranglijst af met 25 punten, maar zelfs SC Cambuur, dat elfde staat, is nog niet veilig.

Door: Jos Boesveld