RKC Waalwijk Zondag, 13. April 2014
14:30 uur
PEC Zwolle
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Daniël de Ridder 55. / Schot met rechts  (Aurélien Joachim)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Mateusz Klich 66. / Schot met links  (Mustafa Saymak)

90'
Samenvatting tweede helft RKC is er niet in geslaagd de drie punten in eigen huis te houden. Ondanks een overwicht kon PEC Zwolle stand houden. De doelpunten kwamen op naam van Daniël de Ridder en Mateusz Klich.
90'
90'
Wat een slotfase! Beide teams kunnen de wedstrijd beslissen, maar Castelen en Benson weigeren te scoren.
90'
Scheidsrechter Vink voegt drie minuten toe aan de wedstrijd.
89'
Boer redt fantastisch! De Ridder mag van dichtbij uithalen, maar Boer reageert attent.
85'
Nu PEC weer dichtbij! Furdjel Narsingh schiet de bal nu voorlangs het doel van Van Dijk. Het heeft even geduurd voordat PEC weer eens dichtbij het doel van RKC kwam.
84'
RKC kan maar niet scoren! Castelen is voor de zoveelste keer de verdediging van PEC Zwolle te slim af en legt de bal op Joachim. De spits schiet echter voorlangs.
82'
Bram van Polen krijgt geel wegens vasthouden. Door deze kaart mist de rechtsback de wedstrijd tegen PSV.
82'
Gele kaart voor Bram van Polen (PEC Zwolle)
80'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Robert Braber
80'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Kenny Anderson
79'
PEC is het spoor bijster. RKC mag aanvallen en krijgt de nodige kansen. Toch weten de Waalwijkers nog niet te scoren.
77'
Castelen toch! De vleugelspits heeft zeeën van ruimte, maar de voormalig speler van onder meer Feyenoord schiet de bal naast het doel. Dit was weer een grote kans op de 2-1.
75'
Aanvoerder Sander Duits verlaat het veld; zijn plek wordt ingenomen door Peter Jungschläger.
75'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Peter Jungschläger
75'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Sander Duits
72'
En daar bijna de 2-1 Aan beide kanten ontstaan er grote kansen. Nu is Kenny Anderson heel dichtbij, maar zijn inzet uit de draai rolt tergend langzaam naast het doel van Boer.
70'
Prima redding Van Dijk! Een vrije trap van Broerse gaat hard richting de verre hoek, maar Van Dijk reageert goed en tikt de bal naast.
68'
Ron Jans haalt doelpuntenmaker Klich naar de kant, net als Mustafa Saymak. De twee spelers zullen vermoedelijk rust krijgen voor de bekerfinale volgende week tegen Ajax. Giovanni Gravenbeek en Guyon Fernandez nemen hun plekken in.
68'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Guyon Fernandez
68'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
68'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Giovanni Gravenbeek
68'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Mateusz Klich
66'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:1 door Mateusz Klich
Uit het niets is daar de gelijkmaker. Mateusz Klich mag na een lange rush uithalen en schiet de bal keurig in de verre hoek. Arjan van Dijk moet het antwoord schuldig blijven.
65'
Wat een geklungel achterin bij PEC! Darryl Lachman is wederom veel te nonchalant en geeft De Ridder de mogelijkheid om te socren. Boer kan nog maar net redden.
64'
PEC eist een strafschop! Heel Zwolle aast op een penalty, wanneer Fred Benson gevloerd wordt in het strafschopgebied, maar wederom ziet scheidsrechter Vink er niets in.
62'
Wat scheelt het!? Joachim krijgt dé kans op de 2-0, maar de spits ziet zijn inzet enkele centimeters naast het doel gaan.
61'
RKC zet door. De Waalwijkers willen niet achteruit leunen en gaan voor de tweede treffer. Een schot van Anderson gaat hoog over.
57'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 1:0 door Daniël de Ridder
Daniël de Ridder zet RKC op een 1-0 voorsprong dankzij een schitterend schot. De invaller dribbelt, kijkt en krult de bal langs doelman Boer en scoort zo zijn tweede treffer van dit seizoen.
50'
RKC en PEC wachten af. RKC zal toch moeten aanzetten wil het van de zestiende plaats af.
46'
Beide teams hebben gewisseld. Bij RKC is Daniël de Ridder de vervanger van Jean-David Beauguel en bij PEC vervangt Furdjel Narsingh Ryan Thomas.
46'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Daniël de Ridder
46'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Jean-David Beauguel
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Furdjel Narsingh
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Ryan Thomas
46'
45'
Veel kansen in Waalwijk, maar nog altijd 0-0 in het Mandemakers Stadion. Beide ploegen hebben de nodige kansen gekregen om een doelpunt te maken: RKC vooral met vele corners en PEC met afstandsschoten van Thomas en Broerse.
45'
45'
Op de lat! Ryan Thomas haalt verwoestend uit en klopt doelman Van Dijk. De lat voorkomt echter dat PEC ietwat onverdiend op voorsprong komt.
43'
Castelen weer! De snelle aanvaller komt ver, maar zijn schot wordt gepakt door Boer. PEC komt er niet meer uit vlak voor de rust.
40'
PEC ontsnapt! Wederom is RKC gevaarlijk uit een hoekschop. Evander Sno kopt de bal hard, maar net over.
38'
Zwolle heeft het moeilijk. Nu schiet Joachim op het doel van Boer, maar de doelman redt dit keer eenvoudig.
36'
Scrimmage bijna in het doel! Een hoekschop van RKC wordt bijna ingekopt, maar Broerse en Boer kunnen ternauwernood voorkomen dat RKC op voorsprong komt.
30'
Romeo Castelen! De buitenspeler kan zomaar op doelman Boer aflopen, maar Castelen verzuimt de openingstreffer te maken.
28'
Wat een poeier van Broerse! Joost Broerse haalt buiten de zestien meter hard uit, maar de goalie van RKC keert de bal knap.
25'
Rémy Amieux krijgt de gele kaart toegewezen, omdat hij Saymak bewust onderuit haalt.
25'
Gele kaart voor Rémy Amieux (RKC Waalwijk)
22'
RKC ontsnapt aan een strafschop! Jesper Drost wordt onderuit getikt in het strafschopgebied door Prince Gouano, maar arbiter Pieter Vink wil van niets weten.
19'
RKC wordt gevaarlijker. Joachim mag in de zestien meter uithalen na een prima actie van Beauguel. De Luxemburger schiet enkele meters naast.
17'
Eerste grote kans RKC! Een afvallende bal vanuit een corner komt voor de voeten van Kenny Anderson die verwoestend uithaalt. Zijn inzet gaat via Boer naast.
15'
Er gebeurt nog weinig in Waalwijk. RKC laat PEC voetballen, maar de Zwollenaren zetten nog niet aan. RKC wacht daarentegen op de counter.
11'
Een aardig schot van Ryan Thomas belandt in twee instanties in de handen van doelman Van Dijk.
8'
De vorige keer dat de twee clubs tegenover elkaar stonden, werd het 1-1. De doelpunten kwamen toen van Mustafa Saymak en Aurélien Joachim, die toen met een hakbal scoorde.
6'
Ook PEC Zwolle heeft een schot verricht. Mustafa Saymak schiet de bal over het doel van Arjan van Dijk.
4'
De eerste kans is voor RKC. Nonchalant verdedigen van Darryl Lachman wordt bijna afgestraft door Jean-David Beaguel. Diederik Boer kan de bal vangen.
2'
En we zijn begonnen. Erwin Koeman zit vandaag voor de honderdste keer op de bank bij RKC Waalwijk.
1'
RKC-trainer Erwin Koeman heeft één wijziging in zijn opstelling doorgevoerd. Damiano Schet heeft een blessure aan zijn scheenbeen en wordt vervangen door Jean-David Beauguel. Bij PEC Zwolle zijn er drie wijzigingen ten opzichte van vorige week. Maikel van der Werff, Furdjel Narsingh en Giovanni Gravenbeek zijn gepasseerd. In hun plaats komen Joost Broerse, Mustafa Saymak en Kamohelo Mokotjo.
Goedemiddag en welkom bij de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en PEC Zwolle. De ploeg uit Waalwijk ontvangt in het eigen Mandemakers Stadion de Zwolse formatie van Ron Jans om 14.30 uur. Mijn naam is Rijcko Treep en ik zal u live verslag doen van deze wedstrijd. Als u benieuwd bent naar de opstellingen kunt op deze link klikken: Opstellingen

RKC verkeert nog altijd in degradatienood. De Waalwijkers staan momenteel op de zestiende plaats en dat is voor de ploeg van trainer Erwin Koeman niet genoeg om zich direct te handhaven in de Eredivisie. RKC staat twee punten voor op de nummer zeventien NEC Nijmegen, maar tegelijkertijd staat het ook maar vier punten achter op de nummer vijftien NAC Breda. De Waalwijkers zullen dus moeten winnen van PEC Zwolle om nog uitzicht te houden op directe handhaving.

Voor PEC Zwolle is de uitwedstrijd tegen RKC een generale repetitie voor de KNVB-beker. De Zwollenaren spelen zondag 20 april in de Kuip tegen Ajax, maar volgens trainer Ron Jans ligt de focus nog niet op die wedstrijd. “Het spel dat we tegen Ajax willen laten zien, moeten we ook tegen RKC laten zien”, aldus Jans. PEC kan bij een overwinning vandaag dus met veel vertrouwen naar de bekerfinale gaan.