13.04.2014 16:28

RKC en PEC houden elkaar in evenwicht

Jean-David Beauguel (r.) neemt het doel van Diederik Boer (l.) onder vuur tijdens RKC Waalwijk - PEC Zwolle. (13-4-2014)

RKC Waalwijk heeft twee dure punten laten liggen in de strijd om degradatie. De Brabanders kwamen tegen PEC Zwolle niet verder dan een 1-1 gelijkspel en verkeren nog altijd in degradatienood.

Na een afwachtend begin van beide kanten, was het RKC dat de eerste kans kreeg. Kenny Anderson schoot een afvallende bal uit een hoekschop hard in de hoek, maar PEC-goalie Diederik Boer was alert en keerde de inzet. RKC moest het vooral hebben van counters en hoekschoppen. De Zwollenaren kwamen keer op keer goed weg bij de corners van de Waalwijkers.

Zwolle zette daar twee grote kansen tegenover. Eerst was het Joost Broerse die van ver verwoestend uithaalde, maar de doelman van RKC, Arjan van Dijk, redde uitstekend. Vlak voor rust werd Van Dijk wel geklopt, maar het ziedende schot van Ryan Thomas belandde op de lat. Zo gingen beide ploegen met een brilstand de rust in.

Ook na rust tastten beide teams nog wat af. Toch was het RKC dat de score binnen het uur opende. Daniël de Ridder, die in de rust in het veld kwam voor Jean-David Beauguel, dribbelde, keek en krulde de bal beheerst langs doelman Boer. RKC zette hierna door, maar onder andere Aurélien Joachim kwam enkele centimeters tekort om de tweede treffer op het bord te zetten.

PEC had het moeilijk, maar kwam uit het niets op gelijke hoogte. Mateusz Klich mocht na een lange rush uithalen en deed dat voortreffelijk. De middenvelder krulde de bal in de verre hoek en zette zo Zwolle onverdiend langszij. RKC liet zich niet gek maken en ging verder met aanvallen. Dat leverde meerdere grote kansen op, maar Romeo Castelen, De Ridder en Joachim hadden het vizier niet op scherp staan. Ook PEC had nog kunnen winnen, maar Fred Benson schoot meermaals op doelman Van Dijk.

PEC staat dankzij dit gelijkspel nu op gelijke hoogte met SC Cambuur en zal nog moeten strijden voor het linkerrijtje. Een plek bij de eerste acht is immers niet meer mogelijk. RKC zal nog alle zeilen moeten bijzetten om de nacompetitie te ontlopen. De Waalwijkers staan drie punten achter de nummer vijftien, NAC Breda, maar ook slechts twee punten boven de nummer zeventien, NEC Nijmegen.

Door: Rijcko Treep