14:30 uur
FC Groningen
1:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Hans Hateboer 3. / Eigen goal
1 : 1 Torinfos in de Ticker Richairo Živković 54. / Schot met rechts  (Tjaronn Chery)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Filip Kostić 61. / Schot met links  (Lorenzo Burnet)

90'
Roda JC is er niet in geslaagd om de tien man van FC Groningen te verslaan. De thuisploeg is nu wel heel dicht bij degradatie en kan alleen volgende week bij winst rechtstreekse degradatie nog ontlopen. Groningen voetbalde ruim twintig minuten goed voetbal en scoorde toen twee keer. Na de rode kaart van Kieftenbeld was het alleen verdedigen en Roda kon daar niet van profiteren.
90'
90'
Nu kopt Fledderus net naast! Wat een pech heeft Roda. Het krijgt het maar niet voor mekaar om te scoren. Nu kopt Fledderus net naast.
90'
Nog vijf minuten blessuretijd heeft Roda om een gelijkspel uit het vuur te slepen.
90'
Wissel in bij FC Groningen -> Andraž Kirm
90'
Wissel uit bij FC Groningen -> Filip Kostić
89'
Weer niet! Het is niet de dag van Powel. De spits krijgt wederom een honderd procent kans, maar faalt opnieuw.
88'
Groningen staat met tien man voor het eigen doel. Roda geeft alles.
85'
Wat een kans! Powel verzuimt de gelijkmaker op het scorebord te zetten. De spits schiet de bal een halve meter over het doel van Bizot.
80'
Wissel in bij FC Groningen -> Yoëll van Nieff
80'
Wissel uit bij FC Groningen -> Nick van der Velden
80'
Bijna de gelijkmaker! Met tien man komt Roda bijna op gelijke hoogte. Berry Powel kopt echter net naast.
78'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
78'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Bart Biemans
72'
Gele kaart voor Tjaronn Chery (FC Groningen)
71'
Wissel in bij FC Groningen -> Giliano Wijnaldum
71'
Wissel uit bij FC Groningen -> Lorenzo Burnet
70'
Rode kaart voor Maikel Kieftenbeld (FC Groningen)
Wat een schandalige overtreding van Maikel Kieftenbeld. De middenvelder komt veel te hard in op Anouar Kali en moet terecht het veld verlaten.
69'
Gele kaart voor Marc Höcher (Roda JC Kerkrade)
69'
Gele kaart voor Berry Powel (Roda JC Kerkrade)
68'
De sfeer wordt grimmiger in Kerkrade. De spelers van Roda zijn duidelijk gefrustreerd door de achterstand.
66'
Bijna Demouge! De spits, die maar net in het veld staat, maakt bijna de gelijkmaker.
66'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Frank Demouge
66'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Krisztián Németh
65'
Tomasson haalt Davy de Beule naar de kant en brengt Anouar Kali het veld in.
65'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Anouar Kali
65'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Davy De Beule
61'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:2 door Filip Kostić
Filip Kostic zet de 1-2 op het scorebord. De vleugelspits schiet de bal onder Kurto door en vergroot de zorgen voor Roda.
59'
Gele kaart voor Timo Letschert (Roda JC Kerkrade)
Letchert krijgt geel wegens aanmerkingen op de arbiter.
54'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:1 door Richairo Živković
Wat een beheersing van de jonge spits! Zivkovic krijgt een schitterende pass van Tjaronn Chery. De spits neemt aan, kijkt en schiet de bal beheerst langs doelman Kurto. 1-1!
50'
Groningen komt iets beter uit de kleedkamer. De bezoekers laten de bal wat meer rondgaan, maar de eindpass is nog te slordig.
46'
45'
Samenvatting eerste helft Roda JC leidt na 45 minuten spelen met 1-0 dankzij een eigen doelpunt van Hans Hateboer. Roda is sterker en feller, maar creëert nog niet veel kansen. Groningen heeft moeite met het spel van Roda en was op een schot van Kostic na, zelden gevaarlijk.
45'
38'
Bijna Kostic! Een van richting veranderd schot van Filip Kostic wordt schitterend gekeerd door Filip Kurto. De doelman tikt de bal net over de lat.
34'
Roda staat virtueel nog maar één puntje achter NEC, dat op dit moment op 1-1 staat tegen FC Twente.
29'
Groningen komt meer en meer in de wedstrijd. De bezoekers hadden een tijdje moeite met het felle Roda, maar nu lijkt bij Groningen de rust wat teruggekeerd.
26'
Groningen meldt zich dan eindelijk voor het doel van Roda. Eric Botteghin kopt de bal net naast het doel van Filip Kurto.
20'
Wederom een kansje voor Roda. Via de kluts komt de bal bij Guus Hupperts, maar de aanvaller ziet zijn inzet geblokt worden.
18'
Roda is de bovenliggende partij tot dusver. De Limburgers moeten ook wel, aangezien NEC Nijmegen ook op voorsprong staat tegen FC Twente. Groningen komt er vooralsnog nog niet aan te pas.
10'
Berry Powel timet helemaal verkeerd. De spits mist de bal volledig na een prima voorzet van Marc Höcher.
5'
Een kopballetje van Bart Biemans komt in de handen van doelman Marco Bizot.
3'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:0 door Hans Hateboer (eigen doelpunt)
Wat een begin voor Roda! De thuisploeg komt al na drie minuten op voorsprong. Timo Letschert geeft de bal voor op Kristián Németh, maar Hans Hateboer verwerkt de bal in eigen doel.
2'
Het is alles of niets vandaag voor Roda. Wanneer NEC minimaal een punt pakt en Roda verliest, is het gedegradeerd.
1'
Roda JC-trainer Jon Dahl Tomassson kan weer beschikken over de spitsen Krisztián Németh en Berry Powel. Ook Frank Demouge, de derde spits van de Limburgers, is inzetbaar, maar hij begint op de bank. Anouar Kali zal moeten toekijken op de bank, evenals Kees Luijckx en Henk Dijkhuizen. Bij FC Groningen zijn er weinig verrassingen te zien in de opstelling.
Voorbeschouwing:

Drie punten zijn nog nooit zo belangrijk geweest in Kerkrade. Roda JC staat op het punt van degraderen en alleen een klein wonder kan de ploeg nog in de Eredivisie houden. Vandaag neemt de nummer achttien van de Nederlandse competitie het op tegen FC Groningen.

Met drie punten achterstand op NEC komt degradatie dus wel heel dichtbij voor Roda JC. De ploeg staat in de onderste regio qua gescoorde doelpunten en doet het met betrekking tot tegendoelpunten ook niet fantastisch. FC Groningen lijkt echter een ideale tegenstander voor de hekkensluiter, want in 32 wedstrijden te Kerkrade won de ploeg uit het hoge noorden slechts 5 keer. 20 keer hield de thuisploeg de punten in Limburg.

FC Groningen heeft haar positie zo goed als zeker veiliggesteld. Een punt tegen Roda JC is voldoende voor de play-offs. De Groningers strijden dan samen met drie andere ploegen voor Europees voetbal. Met de huidige stand zijn de overige ploegen AZ, sc Heerenveen en PSV. Een pittige opgave voor FC Groningen dus. Michael de Leeuw zal tegen Roda JC in ieder geval niet kunnen helpen. De aanvaller is geschorst voor dit duel.