Feyenoord Zondag, 27. April 2014
14:30 uur
SC Cambuur
5:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Ruud Vormer 23. / Schot met rechts  (Graziano Pellè)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Martijn Barto 43. / Schot met links  (Jody Lukoki)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Tonny Vilhena 49. / Kopbal  (Ruud Vormer)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Graziano Pellè 73. / Kopbal  (Ruud Vormer)
4 : 1 Torinfos in de Ticker Tonny Vilhena 87. / Schot met links  (Jordy Clasie)
5 : 1 Torinfos in de Ticker Jean-Paul Boëtius 90. / Schot met rechts  (Tonny Vilhena)

90'
Feyenoord denderde in de tweede helft langs Cambuur dankzij doelpunten van Vilhena (2x), Pelle en Boëtius. Feyenoord heeft zo de tweede plek veiliggesteld en mag zich opmaken voor de voorronde van de Champions League.
90'
90'
Nog twee minuten blessuretijd voegt arbiter Eric Braamhaar toe.
90'
Doelpunt voor Feyenoord, 5:1 door Jean-Paul Boëtius
Wat een beauty! Boëtius haalt eens uit vlak buiten de zestien meter en krult de bal schitterend langs doelman Zeinstra.
87'
Doelpunt voor Feyenoord, 4:1 door Tonny Vilhena
En daar is de vierde! Wederom is het Vilhena die scoort. De middenvelder neemt een schitterende steekpass van Jordy Clasie goed aan en schiet daarna feilloos binnen.
85'
Pelle komt net tekort om een subtiele voorzet van Boëtius langs Zeinstra te tikken.
83'
Een vrije trap van Marcel Ritzmaier kan vrij eenvoudig gepakt worden door Lamprou.
77'
Wissel in bij Feyenoord -> Miquel Nelom
77'
Wissel uit bij Feyenoord -> Ruben Schaken
76'
Een aanvallende wissel bij Cambuur. Verdediger Ramon Leeuwin wordt aan de kant gehaald door Henk de Jong en spits Michiel Hemmen mag de laatste vijftien minuten volmaken.
76'
Wissel in bij SC Cambuur -> Michiel Hemmen
76'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Ramon Leeuwin
73'
Doelpunt voor Feyenoord, 3:1 door Graziano Pellè
En daar is de beslissing! Graziano Pelle kopt raak uit wederom een hoekschop van Ruud Vormer. Pelle scoort hiermee zijn vijftigste Eredivisietreffer.
72'
Boëtius! De jonge aanvaller speelt zich knap vrij en krijgt dé kans op de 3-1, maar hij faalt oog in oog met Zeinstra.
66'
Ronald Koeman haalt Daryl Janmaat naar de kant en brengt Sven van Beek het veld in.
66'
Wissel in bij Feyenoord -> Sven van Beek
66'
Wissel uit bij Feyenoord -> Daryl Janmaat
65'
Henk de Jong brengt Marcel Ritzmaier het veld in. Hij neemt de plek in van Erik Bakker.
65'
Wissel in bij SC Cambuur -> Marcel Ritzmaier
65'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Erik Bakker
60'
Gele kaart voor Jody Lukoki (SC Cambuur)
Lukoki komt hard inglijden op Vormer en ontvangt terecht de gele kaart.
57'
Cambuur laat zich niet kennen en gaat vol voor de 2-2. Tot grote kansen heeft het nog niet geleid.
49'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:1 door Tonny Vilhena
Daar is de voorsprong weer voor Feyenoord. Een hoekschop vanaf rechts wordt snoeihard door de kleine Tonny Vilhena ingekopt. De jongeling maakt zo zijn vijfde treffer van het seizoen.
47'
Grote kans Pelle! Een prima voorzet vanaf links van Kongolo komt voor de voeten van Pelle. De spits volleert de bal ineens, maar doelman Harm Zeinstra reageert alert.
46'
Ronald Koeman heeft zijn formatie weer teruggezet naar 4-3-3. Bruno Martins Indi is in de kleedkamer achtergebleven en aanvaller Jean-Paul Boëtius is zijn vervanger.
46'
Wissel in bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
46'
Wissel uit bij Feyenoord -> Bruno Martins Indi
46'
45'
Samenvatting eerste helft Feyenoord leek met een 1-0 voorsprong de rust in te gaan, maar vlak voor rust scoorde Martijn Barto de gelijkmaker. Ruud Vormer zette de Rotterdammers na ruim twintig minuten spelen op een voorsprong. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd.
45'
45'
Vlak voor rust komt Cambuur bijna op 1-2. Invaller Ogbeche stift de bal over Lamprou, maar de Nigeriaan staat nipt buitenspel. Goed gezien door de assistent-scheidsrechter.
44'
Gele kaart voor Mart Dijkstra (SC Cambuur)
Mart Dijkstra krijgt geel, omdat hij Pelle vasthoudt.
43'
Doelpunt voor SC Cambuur, 1:1 door Martijn Barto
Daar is dan de gelijkmaker. Martijn Barto loopt een afgemeten voorzet van Jody Lukoki in het doel van Lamprou.
39'
Cambuur geeft niet op. De bezoekers spelen af en toe prima voetbal, maar komen alsnog niet tot scoren. Feyenoord speelt degelijk. Het speeltempo is echter nog niet echt hoog.
33'
Een merkwaardige wissel bij SC Cambuur. Elvis Manu wordt, onder luid applaus van de Feyenoord-aanhang, naar de kant gehaald door trainer Henk de Jong. Bartholomew Ogbeche neemt zijn plaats in. Manu is daar niet blij mee en loopt direct naar de kleedkamer.
33'
Wissel in bij SC Cambuur -> Bartholomew Ogbeche
33'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Elvis Manu
31'
FC Twente staat op 1-1 tegen NEC. Dat zou betekenen dat Feyenoord zeker is van de voorronde van de Champions League.
30'
Manu net naast! De huurling van Feyenoord schiet via Bruno Martins Indi net naast het doel van Lamprou. Uit de corner daaropvolgend kopt Martijn Barto over.
23'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:0 door Ruud Vormer
Ruud Vormer zet Feyenoord op voorsprong. De middenvelder krijgt de bal vlak buiten de zestien meter van Pelle aangespeeld, en schiet de bal laag in de linkerhoek. Vormer maakt zo zijn derde treffer dit seizoen.
22'
Op de lat! Een hoge voorzet vanaf links belandt op de kruising. Hier ontsnapt Feyenoord.
21'
Feyenoord schreeuwt om een strafschop! De inkomende Tonny Vilhena wordt door Mohamed El Makrini lichtjes aangetikt in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Eric Braamhaar ziet hier echter niets in. De voorzet kwam van Ruben Schaken.
15'
Kansje Janmaat. De rechtsback kapt zijn directe concurrent uit en haalt uit met links, maar zijn inzet gaat over.
13'
Geweldige sfeeractie! Ronald Koeman wordt bedankt voor zijn tijd als coach bij Feyenoord. De oefenmeester neemt na dit seizoen afscheid van de club uit Rotterdam en de supporters gaan allemaal voor hem staan.
9'
Gele kaart voor Wout Droste (SC Cambuur)
Wout Droste is slordig achterin en moet aan de noodrem trekken voordat Kongolo zomaar door mag lopen.
7'
De eerste mogelijkheid voor Feyenoord. Een voorzet van Terence Kongolo komt voor de voeten van Graziano Pelle, maar de spits raakt de bal niet optimaal.
3'
Bijna 0-1! Een voorzet van Elvis Manu wordt bijna in eigen doel getikt door Daryl Janmaat. De rechtsback haalt de bal net voor de lijn weg.
1'
En we zijn begonnen in Rotterdam. Feyenoord zal er alles aan doen om de nummer twee positie vast te houden, zodat het volgend seizoen in de voorronde van de Champions League mag spelen.
1'
Feyenoord-trainer Ronald Koeman speelt vanmiddag met een 5-3-2 opstelling. Daardoor moet Jean-Paul Boëtius op de bank beginnen, omdat Ruben Schaken en Graziano Pelle de voorkeur krijgen in de aanvalslinie. Verder is bij Feyenoord Erwin Mulder niet geheel fit en mag Kostas Lamprou in de basiself beginnen. Ruud Vormer neemt de plek in van de geschorste Lex Immers.

Ook bij Cambuur ontbreekt de vaste doelman. Leonard Nienhuis heeft namelijk te veel last van zijn bovenbeen. Daardoor start Harm Zeinstra in het doel van de Friezen. Ook Robert van Boxel is er niet bij. Hij heeft een knieblessure.
Goedemiddag en welkom bij de wedstrijd tussen Feyenoord en SC Cambuur. De ploeg uit Rotterdam ontvangt in De Kuip de Friese formatie van Henk de Jong. Mijn naam is Rijcko Treep en ik zal u live verslag doen van deze wedstrijd. Als u benieuwd bent naar de opstellingen kunt op deze link klikken: Opstellingen

Feyenoord heeft nog altijd een minieme kans op het kampioenschap. De nummer twee van de Eredivisie staat zes punten achter koploper Ajax, en met nog twee wedstrijden te gaan is het theoretisch nog mogelijk dat de Rotterdammers de landstitel binnenhalen. De club is echter wel afhankelijk van Ajax, dat nog twee keer zou moeten verliezen.

Het doel van Feyenoord is om de tweede plek veilig te stellen. Die geeft recht op de voorronde van de Champions League. De Rotterdammers hebben daarbij wel concurrentie van FC Twente, dat vier punten achter Feyenoord staat. De Tukkers moeten vandaag op bezoek bij NEC Nijmegen en volgende week ontvangen ze PEC Zwolle. Feyenoord gaat volgende week nog op bezoek bij AZ Alkmaar.

SC Cambuur heeft haar doel al behaald. De Friezen wilden als promovendus niet gelijk weer degraderen naar de Jupiler League en onder leiding van voormalig trainer Dwight Lodeweges is de club daar met verve in geslaagd. Cambuur staat nu op de tiende plaats en de ploeg heeft zelfs nog zicht op het linkerrijtje.

De ploeg uit Leeuwarden is in 2014 een van de best presterende ploegen in Nederland. Slechts vier ploegen wisten meer punten te behalen dan Cambuur. Feyenoord is daar één van. De ploeg van Ronald Koeman verloor nog maar twee keer in 2014. Cambuur heeft dit jaargang nog geen enkele uitwedstrijd gewonnen. Tegen Feyenoord heeft de Friese club de laatste kans om dit seizoen nog een uitwedstrijd te winnen.

De laatste onderlinge ontmoeting eindigde in een 0-2 overwinning voor Feyenoord. Vlak voor rust scoorde Lex Immers op aangeven van Jean-Paul Boëtius. Na ruim een uur spelen verdubbelde Mitchell Te Vrede de score. Hij kopte een voorzet van Ruben Schaken langs doelman Leonard Nienhuis.