0 : 1 Torinfos in de Ticker Lex Immers 13. / Schot met rechts
0 : 2 Torinfos in de Ticker Samuel Armenteros 45. / Schot met links
1 : 2 Torinfos in de Ticker Anouar Kali 77. / Penalty

90'
Doordat Feyenoord in de eerste helft verzuimde de score verder uit te bouwen hielp het Roda JC in de tweede helft in de wedstrijd. De Kerkraders kwamen in tegenstelling tot de eerste helft vlammend uit de tweede helft. Grote kansen wist de thuisploeg echter niet te creëren. Er moest een strafschop aan te pas komen om de aansluitingstreffer tegen de netten te schieten. Kali faalde niet vanaf elf meter, waarna Feyenoord toch nog relatief eenvoudig stand kon houden en de drie punten over de streep kon trekken.
90'
90'
Drie minuten moet Feyenoord nog stand houden. Met de complete ploeg heeft Feyenoord zich nu teruggetrokken op de eigen speelhelft. Immers staat zelfs als vijfde verdediger achterin de ballen weg te rossen.
88'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Guy Ramos
88'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Ard van Peppen
86'
Danny Makkelie trekt zijn gemiddelde in korte tijd nog even recht. De arbiter trok dit seizoen gemiddeld maar liefst zes kaarten per wedstrijd.
85'
Gele kaart voor Guus Hupperts (Roda JC Kerkrade)
Binnen enkele seconden een nieuwe gele kaart. Hupperts blokkeert de weg van Bruno Martins Indi om op te komen en haalt de linksback naar de grond.
84'
Gele kaart voor Anouar Kali (Roda JC Kerkrade)
Kali maait met zijn tackle compleet over de bal heen en raakt Boëtius. De middenvelder ontsnapt met een gele kaart.
82'
Roda JC heeft het licht gevonden. De thuisploeg zet flink aan na de aansluitingstreffer van Kali en is op zoek naar het doelpunt om langszij te komen.
79'
Daar is de aansluitingstreffer dan toch. Roda JC mag nog hopen. Het Limburgse publiek gaat nog maar eens achter de ploeg staan. Dit worden nog tien lange minuten voor de spelers van Feyenoord.
78'
Wissel in bij Feyenoord -> John Goossens
78'
Wissel uit bij Feyenoord -> Samuel Armenteros
77'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:2 door Anouar Kali
76'
Gele kaart voor Lex Immers (Feyenoord)
Sutchuin komt door in het strafschopgebied van de Rotterdammers. Immers kan zich niets anders bedenken dan de middenvelder na de grond te trekken, waarna een strafschop blijft staan.
73'
Thuiswedstrijden en Roda JC, het is nog geen gelukkige combinatie. De Limburgers pakten tot nu toe twaalf punten uit elf thuiswedstrijden. Samen met Heracles is Roda JC daarmee de slechtst presterende thuisploeg uit de Eredivisie.
69'
Toch nog een kans aan de kant van Feyenoord. Armenteros geeft de bal voor richting Pellè. De Italiaan tikt de bal via zijn borst door naar Vilhena. De jonge middenvelder bedenkt zich vervolgens niets en haalt uit richting het doel van Roda JC. Zijn schot is alleen te slap om doelman Kurto te passeren.
66'
De wedstrijd begint met gemak dood te bloeden. Het team van Tomasson is wel op zoek naar de aansluitingstreffer. Maar is niet bij machten grote kansen te creëren. Feyenoord daarentegen lijkt genoegen te nemen met de 0-2 voorsprong.
63'
Als het gevaar van iemand moet komen aan de kant van Roda JC dan is het van Hupperts. De rechtsbuiten is één van de weinige spelers van Roda JC die zich staande weet te houden en Martins Indi heeft het lastig met de jonge aanvaller. Ditmaal lost hij een schot op de vuisten van Mulder.
60'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Wiljan Pluim
60'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Vasil Skourtis
58'
Echte kansen creëren de Kerkraders echter nog niet. Feyenoord heeft de verdediging goed dicht en laat Roda JC niet gevaarlijk worden. Op deze manier wordt de tweede helft een slaapverwekkende pot voetbal.
55'
Een aansluitingstreffer kan de wedstrijd ook wel gebruiken. Het fanatieke druk zetten van Feyenoord in de eerste helft is volledig verdwenen. De rollen lijken na de rust omgedraaid.
52'
John Dahl Tomasson ziet dat zijn ploeg het na rust in ieder geval probeert. Een schot van Arnaud Sutchuin vliegt hoog over het doel van Erwin Mulder heen. Maar er wordt nu in ieder geval een poging gedaan het Feyenoord lastig te maken.
50'
Roda JC komt in ieder geval een stuk beter uit de kleedkamers dan in de eerste helft. De Limburgers jagen op de bal en met name Anco Jansen laat de bedoeling van de Kerkraders zien. De aankoop jaagt zijn tegenstander constant op in de eerste vijf minuten na rust.
47'
Feyenoord heeft afgetrapt voor de tweede helft. Kan Roda JC de slappe eerste helft van zich afzetten en de aansluitingstreffer forceren?
46'
45'
Ronald Koeman kan met een gerust hart gaan rusten. Feyenoord keert met een 0-2 voorsprong de kleedkamers in na doelpunten van Immers en Armenteros. Het mag een klein wonder heten dat de voorsprong niet groter is. Feyenoord creëerde kans op kans en Roda JC kwam lange tijd van de eerste helft niet eens van de eigen speelhelft af.
45'
45'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:2 door Samuel Armenteros
Net als Roda JC in de wedstrijd komt slaat Feyenoord aan de andere kant toe. Pellè houdt in het strafschopgebied het overzicht en geeft de bal voor op Immers. De middenvelder vindt Kurto met zijn schot, waarna de bal voor de voeten van Armenteros terecht komt. Voor de aanvaller is het vervolgens een koud kunstje de bal in het doel te werken.
43'
Een doelpunt voor Roda JC zou ook zeker niet opmerkelijk zijn. Hoewel de Limburgers slechts op een zestiende plaats staan, werd er in de laatste twaalf Eredivisiewedstrijd een keer gescoord. De wedstrijd is nog lang niet gespeeld.
40'
Oei! Bijna de gelijkmaker. Hupperts soleert langs drie Feyenoordverdedigers in het strafschopgebied en geeft de bal voor richting Vasil Skourtis. De spits van Roda JC maait over de bal heen als ook doelman Mulder al gezien is.
37'
De hoekschop die blijft staan levert opnieuw gevaar op. Ditmaal draait Clasie zijn corner richting de strafschopstip. Opnieuw is het De Vrij die in kan koppen. Deze keer vliegt zijn kopbal over het doel.
36'
De lat!Tony Vilhena slingert zijn hoekschop voor het doel. Stefan de Vrij wordt volledig vrijgelaten en kan zijn bal zo tegen de netten knikken. Kurto kan zijn kopbal nog net aanraken.
34'
Het grote gevaar blijft daarentegen in het strafschopgebied van Roda JC komen. Opnieuw weet Roda JC de bal achterin niet weg te werken, waarna Immers de bal opnieuw voor zijn voeten krijgt. Ditmaal wordt zijn schot geblokt en rolt de bal over de achterlijn.
31'
De wedstrijd begint langzaamaan los te komen. Roda JC komt steeds vaker van de eigen speelhelft af, houdt de bal langer in eigen bezit en komt er nu zelfs aan toe om aanvallen op te zetten.
29'
Na een klein half uur gespeeld te hebben doet Roda JC voor het eerst mee. De eerste balcontacten op de helft van Feyenoord leiden meteen tot een hoekschop aan de andere kant van het veld.
27'
Hoe krijgt Boëtius het voor elkaar. De vleugelaanvaller van Feyenoord kapt zijn directe tegenstander uit en staat plots oog in oog met Filip Kurto. Zijn schot belandt in het zijnet.
24'
Uitverdedigen is deze wedstrijd het grootste probleem voor Roda JC. Feyenoord zet al vroeg druk op de Limburgers en de Kerkraders weten niet wat ze er mee moeten.
21'
Het is tekenend hoe het Limburgse publiek zich nu tegen de ploeg keert. Niet de arbitrage is de gebeten hond zoals aan het begin van de wedstrijd. Maar de spelers van Roda JC moeten het nu ontgelden.
19'
Opnieuw kan Pellè gevaarlijk worden. Samuel Armenteros kan de bal met een subtiel wippertje voorgeven op de spits. Kurto ligt alleen goed in de weg.
17'
Nee, de thuisploeg maakt het Feyenoord op deze manier niet lastig. Het enige waar Roda JC op dit moment aan toekomt is de bal zo hard mogelijk wegtrappen als het leer voor een van de Limburgse voeten terecht komt. De middenlijn is het team van John Dahl Tomasson nog niet over geweest.
14'
Bijna de tweede! Binnen een minuut beslist Feyenoord de wedstrijd al bijna. Uit een hoekschop valt de bal voor de voeten van Terrence Kongolo. De jonge vervanger van Mathijsen staat volledig vrij. maar schiet de bal over het doel van Kurto.
13'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Lex Immers
Hier kon Roda JC op wachten. Slap uitverdedigen van Ard van Peppen. De verdediger kopt de bal weg in de voeten van Lex Immers. De middenvelder van Feyenoord bedenkt zich niets en rost de bal van buiten het strafschopgebied in de verre hoek.
11'
Het spel van Roda JC moet bovendien zichtbaar nog op gang komen. Het is veelzeggend hoe een bal van doelman Kurto onder de voeten doorschiet van Ard van Peppen en vervolgens over de zijlijn rolt.
8'
Het begin van de wedstrijd is voor de Rotterdammers. Roda JC wacht af en laat de bezoekers voetballen.
6'
Bijna Pellè! De verdediging van Roda JC lijkt het gevaar van Pellè nog niet te kennen. De Italiaanse spits krijgt alle ruimte om op te stomen, omsingelt drie Limburgse verdedigers en schiet de bal vervolgens net over de lat.
4'
Het publiek van Roda JC laat zich al vroeg in de wedstrijd kennen. In de eerste drie minuten wordt elke beslissing in het nadeel van de thuisploeg ontvangen met een gigantisch fluitconcert. De supporters hadden aangekondigd zelf fluitjes mee te nemen en de wedstrijd te gaan leiden. Het blijft tot nu toe bij fluiten op de vingers.
2'
Danny Makkelie heeft voor het eerst gefloten. Roda JC heeft afgetrapt en we zijn begonnen. Feyenoord zet meteen vol druk op de bal.
1'
Welkom bij de openingswedstrijd van de 22e speelronde tussen Roda JC en Feyenoord. Mijn naam is Merten Simons en vanavond doe ik verslag van de clash tussen de nummer zestien en nummer vier van de Eredivisie. Om 18.45 zal Danny Makkelie het startsein geven voor de aftrap. Voor de wedstrijd kunt u onder het kopje ‘wedstrijddetails’ alvast de opstellingen van beide ploegen bekijken.

Zowel voor Roda JC als Feyenoord staat er vanavond veel op het spel. Roda JC kan de punten goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. De Kerkraders staan slechts twee punten boven hekkensluiter ADO Den Haag. Daarentegen is het gat naar NAC Breda, op een tiende plaats koploper van het rechterrijtje, slechts drie punten. Met een overwinning op de Rotterdammers kan het team van John Dahl Tomasson weer even rustig ademhalen.

Ook voor Feyenoord is de wedstrijd van vanavond een belangrijke. Verliest het team van Ronald Koeman vanavond punten dan haakt het definitief in de strijd om de bovenste drie plaatsen. Het gat richting Ajax, Vitesse en FC Twente lijkt dan onoverbrugbaar. Met drie punten houden de Rotterdammers de top drie in zicht.

Op papier zou Feyenoord deze overwinning eenvoudig naar zich toe moeten trekken. Zo speelden beide teams in de Eredivisie al 93 keer eerder tegen elkaar. 49 keer waren de Rotterdammers te sterk en slechts 21 keer ging de overwinning naar de Limburgers. Ook eerder dit seizoen was Feyenoord te sterk voor Roda JC. Op 1 september stapte Koeman met zijn manschappen met een 4-0 overwinning van het veld.

Eenvoudig zal Tomasson zich met zijn ploeg echter niet opgeven. Na de 3-1 nederlaag tegen PEC Zwolle hebben de Kerkraders nog wat recht te zetten. Bovendien zal Tomasson zich tegen Feyenoord van zijn beste kans willen laten zien. De oefenmeester beleefde als speler van Feyenoord succesvolle jaren in de Kuip en knokte zich omhoog tot publiekslieveling. Zeven seizoenen speelde hij in Rotterdam, waarin hij onder andere het landskampioenschap won en de Johan Cruijff Schaal. Zijn grootste succes in dienst van Feyenoord boekte hij in 2002, toen hij beslag legde op de UEFA Cup.

Tomasson zal dit echter moet doen zonder Krisztián Németh. De meest waardevolle speler van Roda JC zit nog een schorsing aan. Tot dusverre scoorde de Hongaar al acht keer en was hij zes keer de aangever. Aan de kant van Feyenoord is ervaren kracht Joris Mathijsen de grootste afwezige. De 84-voudig international kampt met een blessure aan zijn oog.