04.02.2014 22:08

Tomasson: "Rood had zomaar gekund"

Trainer Jon Dahl Tomasson van Roda JC wilde dinsdagavond na de thuisnederlaag tegen Feyenoord (1-2) geen woorden meer vuil maken aan de arbitrage. In de voorgaande wedstrijd bij PEC Zwolle (3-1) was al genoeg te doen geweest over scheidsrechter Björn Kuipers, die na afloop ronduit toegaf dat hij de thuisploeg een strafschop (goed voor 2-1) cadeau had gedaan.

Tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord wond Tomasson zich opnieuw op. Hij vond dat Lex Immers rood verdiende voor zijn charge op Arnaud Djoum Sutchuin. Arbiter Danny Makkelie hield het bij een strafschop en geel. "Of ik het rood vond? Dat zou zomaar kunnen, maar dat kun je beter aan de scheids vragen'', bromde Tomasson, oud-gangmaker van Feyenoord.

Tomasson was tevreden over het tweede deel, na een zwakke eerste helft. "Na de rust hebben we alles gegeven. Het was net niet voldoende voor 1 punt.''