04.02.2014 20:33

Feyenoord maakt het onnodig spannend tegen Roda JC

Op paper verwacht je dat Roda JC - Feyenoord een spannend duel was. Spannend was de wedstrijd allerminst. Feyenoord was met name in de eerste 45 minuten heer en meester. Wie de kansen turft, staat verbaasd te kijken naar de 1-2 eindstand.

Dat het bij rust slechts 0-2 was, was een klein wonder te noemen. Roda JC kwam er totaal niet aan te pas. Feyenoord creëerde kans na kans. Zo kregen zowel Graziano Pellè als Jean-Paul Boëtius de bal oog in oog met Filip Kurto niet tegen de netten. Na een klein kwartier gespeeld te hebben kwamen de bezoekers toch op voorsprong. Roda JC kreeg het niet voor elkaar de bal goed weg te werken, waarna het leer voor de voeten van Lex Immers terecht kwam. De middenvelder bedacht zich niet en schoot Feyenoord richting een 0-1 voorsprong.

Een volgende Rotterdamse treffer hing in de lucht, omdat Roda met name achterin bleef falen. Bal na bal werd door de Limburgse verdediging ingeleverd bij de aanvallers van Feyenoord. Tekenend voor het spel van Roda JC waren de eigen supporters.

Pas na een half uur gespeeld te hebben kwam Roda JC voor het eerst over de middenlijn. In het laatste kwartier van de eerste helft leken de Limburgers dan ook even iets in de wedstrijd te komen. Vasil Skourtis kreeg zelfs dé kans op de gelijkmaker. Nadat Hupperts aan de rechterkant van het strafschopgebied langs drie Feyenoorders soleerde en de bal afgaf op de spits van Roda JC, maaide Skourtis echter over de bal heen.

Enkele minuten later schoot Samuel Armenteros de hoop van Roda JC aan diggelen. Juist op het moment dat de thuisploeg weer in de wedstrijd wist te komen, was het de Zweed die de bal achter Kurto wist te werken. De doelman kon een schot van Immers nog keren, maar uit de rebound was Armenteros Kurto alsnog de baas.

Na rust kropen de Kerkraders daarentegen langzaamaan uit hun schulp. De thuisploeg begon naar voren te voetballen en had Feyenoord in de klem. Grote kansen konden Roda JC echter nog niet creëren. Feyenoord hield de zaak achterin goed dicht en liet Roda JC niet gevaarlijk worden. Hoe verder de tweede helft vorderde, hoe verder het niveau ook wegzakte.  Totdat Arnaud Sutchuin tien minuten voor tijd door wist te stomen in het strafschopgebied van Feyenoord. De middenvelder, één van de weinige uitblinkers aan de kant van Roda JC, kon de bal zo achter Erwin Mulder schieten. Maar Immers dacht daar anders over. De Haagse middenvelder haalde Sutchuin naar de grond, waarna Anouar Kali de strafschop verzilverde en de aansluitingstreffer op het scorebord wist te zetten. Spannende tien minuten leken zodoende op komst. Maar Feyenoord kwam niet meer in gevaar.

De Rotterdammers gaan er met de drie punten vandoor en houden zicht op de bovenste plaatsen in de Eredivisie. Roda JC daarentegen moet hopen dat de concurrenten onderin punten laten liggen.