15.09.2013 17:30

NAC Breda wint ruim bij Roda JC na doldwaze minuten

NAC Breda heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. De Brabanders wonnen op bezoek bij Roda JC met maar liefst 1-5. In de eerste helft ging het nog gelijk op, maar vijf minuten in de tweede helft kantelden de wedstrijd. NAC Breda scoorde twee keer en Frank Demouge kreeg rood.

Het spektakel in de tweede helft was niet te voorspellen na een saaie eerste helft. NAC Breda had overwicht, maar creëerde geen uitgespeelde kansen. Mats Seuntjes schoot van afstand hard op Filip Kurto, maar hier bleef het dan ook bij. Roda JC stelde er weinig tegenover, maar kwam vlak voor rust toch op voorsprong. Mitchell Donald kopte een puntgave voorzet van Marc Höcher tegen de touwen. Een minuut later stond het echter alweer 1-1. Kees Kwakman was ook met het hoofd trefzeker, maar hij deed dit na een vrije trap van Jordy Buijs.

De tweede helft begon saai, maar ontpopte zich uiteindelijk in een interessant schouwspel. Anouar Kali stoomde op en schoot hard voorlangs en leek daarmee Roda JC de juiste aanvallende prikkel te geven. De inbreng van Elson Hooi deed de wedstrijd echter kantelen. De ingevallen buitenspeler kwam handig voor zijn man na een voorzet van Seuntjes en tikte in de 67e minuut de 1-2 binnen. Nog geen drie minuten later zette Seuntjes zelf NAC Breda op 1-3. Hij strafte dom balverlies van Donald af. Nog in diezelfde minuut kwam Roda JC met tien man te staan. Demouge raakte met gestrekt been Seuntjes - die voor de spits sprong - en mocht direct vertrekken met rood op zak. Het betekende de genadeklap voor Roda JC, dat in de laatste vijf minuten nog twee treffers tegen kreeg. Stipe Perica bekroonde in de 86e minuut zijn debuut met een droge knal, terwijl Jeffrey Sarpong een mooie solo van Hooi op waarde schatte door twee minuten voor tijd met links een voorzet te promoveren tot doelpunt.

NAC Breda is door de overwinning direct naar plek veertien gesprongen. De ploeg stond voor de winst nog laatste, maar heeft door de 1-5 nu ook een veel beter doelsaldo. Het is echter nog afhankelijk van de wedstrijd FC Utrecht - RKC Waalwijk. Bij een gelijkspel in die wedstrijd zakt NAC Breda meteen twee plekken, elk ander resultaat zorgt slechts voor een daling van één plek. Roda JC is diep gezakt na de verliesbeurt en is nu 'the worst of the rest'. Met een slecht doelsaldo bungelt de ploeg onderaan het lijstje met andere ploegen die zeven punten hebben.