1 : 0 Torinfos in de Ticker Guus Hupperts 30. / Schot met rechts  (Berry Powel)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Marc Höcher 53. / dir. vrije trap
3 : 0 Torinfos in de Ticker Guus Hupperts 55. / Schot met rechts  (Berry Powel)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Michael Higdon 60. / Schot met links

90'
Roda pakt dik verdiend de drie punten. De thuisploeg domineerde in de tweede helft en dat resulteerde in een 3-1 overwinning. Vooral Berry Powel was belangrijk met zijn terugkeer in de Eredivisie. Hij gaf twee keer de voorzet op een andere smaakmaker, Guus Hupperts.
90'
90'
Ook Hupperts krijgt een publiekswissel. Hij was met twee doelpunten zeer belangrijk voor Roda. Mark-Jan Fledderus mag na lang blessureleed nog even invallen.
90'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mark-Jan Fledderus
90'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Guus Hupperts
90'
Rode kaart voor Victor Pálsson (NEC Nijmegen)
Victor Pálsson komt veels te laat en Vink stuurt hem terecht van het veld af.
90'
Gele kaart voor Davy De Beule (Roda JC Kerkrade)
90'
Scheidsrechter Vink doet er nog vier minuten extra tijd bij.
88'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Davy De Beule
88'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mitchell Donald
84'
Weer een blunder van Johnsson. Nu schiet de doelman tegen invaller Frank Demouge op, maar de bal zeilt net over het doel.
82'
Powel krijgt een publiekswissel! Het Parkstad Limburg Stadion applaudisseert voor de spits, die voor het eerst sinds 2009 weer in de Eredivisie speelde. Powel liet direct zijn waarde zien met twee assists.
82'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Frank Demouge
82'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Berry Powel
79'
Wat een kans voor NEC! Higdon legt de bal panklaar voor Victor Pálsson, maar de middenvelder schiet de bal over het doel van Kurto. Dit had de 3-2 moeten zijn.
74'
Ook Roda begint slordig te worden. Beide ploegen krijgen het niet voor elkaar de bal lang in de ploeg te houden.
72'
NEC is slordig voorin. Als de ploeg wat zorgvuldiger met de kansen om gaat, had het nog spannend kunnen worden.
71'
Wat een kans voor NEC! Na een goede en langlopende aanval schiet Christoph Hemlein de bal uiteindelijk hoog over. Hier had meer ingezeten voor de ploeg uit Nijmegen.
68'
Schot Donald net over! Mitchell Donald is dicht bij de 4-1, maar de bal is net te hoog.
60'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 3:1 door Michael Higdon
Kurto redt in eerste instantie nog de poging van Higdon, maar in de rebound is het alsnog raak voor NEC. De bezoekers mogen nog hopen op een goed resultaat.
56'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Christoph Hemlein
56'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Alireza Jahanbakhsh
56'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Victor Pálsson
56'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Samuel Štefánik
55'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 3:0 door Guus Hupperts
Roda in een zetel! Powel geeft de bal wederom af op Hupperts, die de bal in één keer hoog in het doel schiet.
53'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 2:0 door Marc Höcher
Wederom een hoofdrol voor doelman Johnsson. De doelman staat veel te ver voor zijn doel. Höcher doorziet dat en schiet de vrije trap van zo'n 40 meter in het doel.
52'
Roda is er nog lang niet! Uit de statistieken blijkt dat Roda vijf van de acht keer een duel verloor waarin het op voorsprong kwam.
49'
Donald kopt net over! Na een goede voorzet van Guus Hupperts knikt Donald de bal rakelings over het doel van Johnsson.
46'
45'
Roda leidt na 45 minuten spelen verdiend met 1-0. De thuisploeg toont vechtlust en laat zien van die laatste plaats af te willen. De bezoekers uit Nijmegen hebben nog weinig grote kansen gehad en moet in de tweede helft alles op alles zetten om de stand nog om te buigen.
45'
44'
NEC ontsnapt! Powel scoort, maar arbiter Vink floot al voor een vrije trap.
42'
Een voorzet van Höcher komt net niet aan bij Donald. Wel krijgt de thuisploeg een corner.
40'
Roda leunt wat naar achteren en geeft NEC de kans om op te schuiven. Roda wacht op een counteruitbraak.
35'
Wederom een goede kans voor Conboy! De linkerverdediger schiet de bal net naast het doel van Kurto.
31'
Hupperts scoort zo zijn zesde doelpunt dit seizoen en hoogstwaarschijnlijk ook zijn makkelijkste. Voor Roda werd dit doelpunt ook wel eens tijd. De ploeg van trainer Tomasson wist namelijk 6 uur en 43 minuten niet te scoren.
30'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:0 door Guus Hupperts
Doelman Johnsson schiet de bal knullig tegen spits Powel aan. De spits geeft de bal voor en Guus Hupperts kan gemakkelijk de bal in het lege doel schieten en bezorgt Roda de o zo belangrijke voorsprong.
29'
Gele kaart voor Anouar Kali (Roda JC Kerkrade)
Kali geeft onnodig een vrije trap weg vlak bij het doel van Roda, maar de vrije trap komt in de muur terecht.
25'
Schot Höcher rakelings over! Vleugelspits Höcher ziet zijn van richting veranderde schot maar net over het doel van doelman Kalle Johnsson gaan.
20'
Grote kopkans Kevin Conboy! De verdediger kan een hoekschop vanaf rechts vrij inkoppen, maar hij kopt de bal recht in de handen van doelman Kurto.
18'
Heel Kerkrade schreeuwt om een strafschop. Volgens de supporters en de spelers maakte Tobias Haitz hands. Vink wuift het weg.
16'
Het gaat op en neer in de beginfase. Nu zijn het de bezoekers uit Nijmegen die weer een kans creëren. Samuel Stefánik schiet naast.
15'
Roda zet aan. Een indraaiende voorzet van Marc Höcher is net te scherp voor Mitchell Donald. De bal zeilt voorlangs.
12'
Roda verloor de laatste vijf thuisduels op rij niet van NEC. De Limburgers wonnen er vier en speelden één keer gelijk tegen de Nijmegenaren.
10'
Berry Powel gaat onderuit in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Pieter Vink weigert een strafschop te geven zo vroeg in de wedstrijd.
5'
NEC krijgt de eerste kans van de wedstrijd. Michael Higdon schiet met links hoog in de bovenhoek, maar doelman Filip Kurto redt en geeft een corner weg.
2'
Het is de dood of de gladiolen vandaag voor zowel NEC als voor Roda. Roda neemt in de eerste paar minuten het initiatief.
1'
Goedenavond en welkom bij de wedstrijd tussen de Roda JC Kerkrade en NEC Nijmegen. Mijn naam is Rijcko Treep en ik zal u live verslag doen van deze wedstrijd. Onder het kopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer een uur voor de wedstrijd de opstellingen van beide ploegen zien. Aftrap van de confrontatie is om kwart voor zeven in het Parkstad Limburg Stadion.

Het is voor zowel Roda als NEC erop of eronder in deze cruciale fase. Roda is momenteel de hekkensluiter van de Eredivisie, maar kan bij een overwinning de rode lantaarn overdragen aan NEC. Roda staat met nog acht wedstrijden te gaan drie punten achter de Nijmegenaren, maar de Limburgers hebben een iets beter doelsaldo. Roda bevindt zich niet in de beste fase van de competitie; de ploeg van trainer Jon Dahl Tomasson verloor namelijk haar laatste zes competitieduels. NEC zette slechts één keer een duel om in een overwinning in de laatste zes wedstrijden.

Het einde van de competitie komt steeds naderbij, dus de punten zijn hard nodig. Met een gelijkspel schieten beide partijen daarom ook weinig op. De onderlinge balans spreekt in het voordeel van de ploeg uit Kerkrade. 31 keer eerder werd Roda – NEC gespeeld en 21 keer gingen de Kerkradenaren er met de overwinning vandoor. Toch zal NEC met een goed gevoel naar Kerkrade komen. De vorige onderlinge ontmoeting eindigde namelijk in een 4-3 overwinning voor de ploeg van trainer Anton Janssen.

Tomasson heeft een paar aanpassingen gedaan na de 3-0 verloren wedstrijd tegen Vitesse. Zo is Guy Ramos weer teruggekeerd na een schorsing en vervangt daarmee de geschorste Roly Bonevacia. Berry Powel maakt daarentegen zijn basisdebuut bij Roda, aangezien Kriztián Németh onlangs van de trap viel en een blessure opliep. NEC-trainer Janssen heeft weinig hoeven aanpassen na het goede spel vorige week tegen PEC Zwolle (3-3). Alleen ontbreekt Rens van Eijden door een schorsing. Zijn plek wordt ingenomen door Tobias Haitz