10.03.2014 09:51

NEC op de vlucht voor eigen supporters

Zware tijden in Nijmegen. NEC verloor zaterdagavond met 3-1 in Kerkrade, waardoor de kans op degradatie steeds groter wordt. Dat zorgde na afloop voor ongeregeldheden in Nijmegen.

"Wij kwamen uit de bus en er werden wat voorwerpen naar ons toe gegooid”, aldus Dennis Gentenaar, de reservedoelman van NEC. "Toen ik bukte om mijn tas te pakken scheerde er een vol blik bier langs mijn hoofd. Schelden vind ik oké, maar mensen letsel toe willen brengen gaat echt te ver", vervolgde Gentenaar tegen De Telegraaf.

"Ik was woedend en werd vervolgens door stewards naar binnen geduwd. Plots zag ik een man uit de menigte komen die een slaande beweging maakte en mijn keel schampte.” Door de nederlaag bij Roda JC staat NEC op doelsaldo onderaan de Eredivisie. Bij terugkomst in Nijmegen beleefde de selectie van NEC angstige momenten. Een groep van tweehonderd fans verzamelde zich voor het stadion en wachtte de spelersbus op. Spelers en stafleden moesten naar binnen vluchten, waarna de rolluiken naar beneden gingen uit angst voor vandalisme.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner