Vitesse
1:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Zakaria Labyad 8. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Jordy Buijs 10. / Penalty
1 : 2 Torinfos in de Ticker Mike Havenaar 26. / Schot met links  (Christian Atsu)

90'
NAC heeft er geen gevaarlijk slotoffensief weten uit te persen en dus eindigt deze wedstrijd in een 2-1 overwinning voor Vitesse. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag al zal men het in Breda deze week nog vaak over het tweede doelpunt van de bezoekers hebben.
90'
90'
Velthuizen gooit zijn hele hebben en houwen in de strijd om de aanvallers van NAC van de bal te houden. Goed en met durf gekeept door de Arnhemse doelman.
86'
Wederom lost Vejinović een schot op het doel van de Bredanaren. Ditmaal wordt zijn poging nog aangeraakt door een NAC-verdediger en daardoor gaat de bal ruim naast.
83'
Een vrije trap van Vejinović van grote afstand hobbelt langs alles en iedereen en dus moet Ten Rouwelaar in actie komen. Hij raapt de bal, ondanks een stuit, vrij gemakkelijk op.
80'
Wissel in bij Vitesse -> Valeri Qazaishvili
80'
Wissel uit bij Vitesse -> Zakaria Labyad
79'
Sarpong herovert de bal na een Arnhemse corner en is er vandoor. De aanvaller van NAC heeft weinig steun maar komt toch aardig ver. Zijn eindpass is echter niet goed en wordt eenvoudig gepakt door Velthuizen.
75'
Net als vlak na de hervatting is Kwakman dicht bij een doelpunt! Een vrije trap van Buijs belandt op het hoofd van de verdediger. Kwakman knikt de bal vervolgens maar net naast. Dat zag er gevaarlijk uit!
72'
Labyad besluit het eens van grote afstand te proberen. Hij ziet zijn poging ongevaarlijk over vliegen. Het loopt bij Vitesse niet zoals in de eerste helft.
70'
In de tweede helft zijn beide elftallen tot dusver wat meer aan elkaar gewaagd. Vitesse is niet zo dominant als voor rust en NAC komt er af en toe gevaarlijk uit. Toch zal de thuisploeg meer moeten laten zien, wil ze nog minimaal een punt aan dit duel overhouden.
66'
Piazon moet op aangeven van scheidsrechter Kuipers naar de kant om iets, het lijkt tape, van zijn sokken te verwijderen. Een opmerkelijke vertoning.
62'
Een lage vrije trap komt bij de eerste paal voor de voeten van Seuntjens. De verdediger krijgt zodoende de mogelijkheid om zijn fout uit de eerste helft goed te maken maar doet dit niet. Zijn inzet vliegt over het doel van Velthuizen.
60'
De smaakmaker van de eerste seizoenshelft aan de kant van Vitesse, die momenteel niet in beste doen is, mag een half uur meespelen. De ontevreden topscorer van de Arnhemmers moet tijdens invalbeurten als die van vandaag laten zien dat hij weer in de basis hoort te starten.
60'
Wissel in bij Vitesse -> Lucas Piazón
60'
Wissel uit bij Vitesse -> Christian Atsu
57'
Een soepele aanval van Vitesse zorgt ervoor dat Labyad een schietkans krijgt. Van net buiten het zestienmetergebied schiet de huurling van Sporting Lissabon zwak in. Zijn poging gaat naast.
56'
De thuisploeg is, onder support van de eigen fanatieke fans, goed aan de tweede helft begonnen. De Bredanaren zijn vol in de aanval gegaan en kregen dus al enkele goede kansen.
53'
Hooi is er aan de rechterflank vandoor en geeft laag voor op Perica. De spits schiet richting de Arnhemse goal maar ziet zijn inzet ruim een meter naast de voor hem verkeerde kant van de paal verdwijnen.
49'
Twee gevaarlijke moment nu voor het Vitesse-doel. Eerst komt een afvallende bal terecht bij een speler van NAC die uithaalt. Die inzet wordt echter geblokt en een corner volgt. Uit die hoekschop kan Kwakmam, die geheel vrij staat, bij de tweede paal binnenwerken. Hij weet het echter voor elkaar te krijgen om niet te scoren. Dat was een enorme kans voor de thuisploeg!
46'
De bal rolt weer in Breda! Er is aan beide kanten niet gewisseld in de rust.
46'
45'
Het is rust in Breda. De tussenstand tussen NAC Breda en Vitesse is 1-2 in het voordeel van de Arnhemmers. Dankzij twee persoonlijke fouten stond het al snel 1-1. Eerst scoorde Labyad fraai na een mispeer van Seuntjens, daarna hield Van de Heijden Poepon vast in de zestien en volgde er een strafschop. Buijs schoot de toegekende penalty feilloos binnen. Vitesse was daarna de bovenliggende partij en kwam verdiend op voorsprong. Nadat NAC de bal uitspeelde om een wissel mogelijk te maken, gaf Vitesse de ingooi niet terug en scoorde Havenaar op aangeven van Atsu. Heel NAC was woedende maar de goal telde, uiteraard, en dus gaat het team uit Arnhem met een voorsprong de rust in.
45'
45'
Drie minuten blessuretijd worden er aan de eerste helft toegevoegd.
45'
Atsu snelt aan de linkerkant langs zijn tegenstander en haalt uit. Hij ziet zijn schot ongevaarlijk voorlangs vliegen.
43'
Na de openingsfase is NAC er niet meer aan te pas gekomen. Vitesse heeft de bal en domineert de wedstrijd. De bezoekers weten echter weinig te creëren en zijn zodoende niet al te vaak gevaarlijk. De voorsprong van de Arnhemmers is niettemin terecht.
40'
Op aangeven van Ibarra kan Havenaar randje zestien uithalen. Doordat hij de bal compleet verkeerd raakt, gaat de inzet ongevaarlijk naast. Hij weet zelf ook dat hij daar meer mee had moeten doen.
36'
Ten Rouwelaar laat duidelijk weten dat hij het spel van Vitesse maar onsportief vindt en steekt demonstratief zijn middelvinger op. Dat is geen slimme actie met al geel op zak. Kuipers besluit er niet op in te gaan en dus volgt er geen tweede gele kaart voor de keeper van NAC.
35'
Ook nu geeft Vitesse de bal niet terug als NAC deze uit heeft gespeeld om een wissel mogelijk te maken. Nu vloeit er, gelukkig voor de thuisploeg, geen doelpunt uit voort.
34'
Wissel in bij NAC Breda -> Jeffrey Sarpong
34'
Wissel uit bij NAC Breda -> Danny Verbeek
34'
Ook Verbeek kan niet verder en dus moet Gudelj noodgedwongen al voor de tweede keer wisselen na iets meer dan een half uur spelen.
29'
In korte tijd lost Vitesse twee gevaarlijke schoten op het NAC-doel. De eerste poging van Labyad wordt met de vingertoppen door Ten Rouwelaar over de lat getikt en de tweede inzet, van Pröpper, vliegt naast.
26'
Gele kaart voor Jelle ten Rouwelaar (NAC Breda)
Ten Rouwelaar is woedend dat Vitesse de bal niet terugspeelt en laat dit duidelijk merken. Kuipers is hier niet van gediend en geeft de keeper, tevens aanvoerder, een kaart.
26'
Doelpunt voor Vitesse, 1:2 door Mike Havenaar
Opnieuw staat Vitesse op voorsprong! De Arnhemmers geven, tot woede van heel NAC, de bal niet terug nadat de thuisploeg de bal uitschoot om de wissel mogelijk te maken. Aan de linkerflank is Atsu er razendsnel vandoor. Zijn voorzet bereikt Havenaar die bij de eerste paal voor zijn man komt en met links het leder van dichtbij binnenschiet.
25'
Opnieuw ligt er een speler van NAC geblesseerd op het veld en ligt het spel stil. Ditmaal is het Verbeek. Het is te hopen voor NAC dat hij wel verder kan. Het lijkt er in ieder geval wel op.
24'
Wissel in bij NAC Breda -> Stipe Perica
24'
Wissel uit bij NAC Breda -> Rydell Poepon
23'
Poepon kan niet verder en verdwijnt richting kleedkamer. Hij zal zo dadelijk worden vervangen door Perica. Dat is een tegenvaller voor coach Gudelj.
21'
Poepon heeft veel last, opgelopen tijdens dat penalty-moment, en laat zich nu even behandelen aan de kant. NAC dus eventjes met tien man.
19'
Langdurig balbezit nu van Vitesse. Het blijft echter voornamelijk bij veel rondspelen want de ploeg uit Arnhem lijkt moeite te hebben om de mensen voorin in stelling te brengen.
15'
Ibarra dartelt richting de goal van NAC en besluit randje zestien onverwachts uit te halen. De bal krijgt een rare stuit mee en dus heeft Ten Rouwelaar veel moeite om de inzet te keren. Hij heeft de bal zodoende niet klem en daarom krijgt Atsu uit de rebound alsnog de mogelijkheid om te scoren. Hij schiet echter in het zijnet. De hoek was ook wel erg moeilijk.
14'
De openingsfase van deze wedstrijd is zeker het kijken waard! Het spel golft op en neer en beide ploegen willen aanvallen. Hopelijk blijft dit zo tijdens de rest van dit duel.
10'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:1 door Jordy Buijs
En het staat alweer gelijk in Breda! Van der Heijden houdt Poepon vast in het eigen strafschopgebied en dus fluit Kuipers voor een strafschop. Buijs gaat achter de bal staat en schiet laag in de rechterhoek feilloos raak. Wat een begin van dit duel!
9'
NAC krijgt een penalty!
8'
Doelpunt voor Vitesse, 0:1 door Zakaria Labyad
Al vroeg komt Vitesse op voorsprong! Kashia probeert met een lange bal Labyad te bereiken. De voorzet lijkt eenvoudig onderschept te worden door Seuntjens maar hij raakt de bal totaal verkeerd. Labyad kan er zodoende met de bal vandoor. Van net buiten de zestien schiet hij het leder met binnenkant voet in de rechterhoek. Fraaie goal van Labyad
6'
Ook NAC laat zich voor het eerst zien. Matić lost vanaf een meter of twintig een poeier op het Arnhemse doel. Zijn inzet is niet tussen de palen.
5'
Havenaar kapt binnen de zestien zijn directe tegenstander uit en haalt direct uit. Zijn inzet in de korte hoek eindigt echter in het zijnet.
4'
De sfeer in Breda zit er al vroeg goed in tijdens dit ouderwets avondje-NAC. Vitesse lijkt er niet van onder de indruk want het zijn de Arnhemmers die het eerste schot op doel lossen. Labyad probeert het vanaf een meter of 25 maar ziet zijn schot hoog over vliegen.
1'
Velthuizen verspeelt al in de eerste minuut bijna de bal aan twee aanstormende voetballers van NAC. Met een uiterste krachtinspanning weet hij de bal nog weg te schieten. Dat was even schrikken voor de doelman van Vitesse.
1'
Vitesse heeft zojuist afgetrapt in het Rat Verlegh Stadion. Blijft NAC vanavond voor de zevende maal op rij ongeslagen of lukt het Vitesse om een einde te maken aan die knappe reeks van de Bredanaren? We gaan het zien!
1'
Goedenavond en welkom op deze zaterdagavond bij de wedstrijd tussen NAC Breda en Vitesse. Dit duel begint om kwart voor negen en wordt gespeeld in het Rat Verlegh Stadion te Breda. Scheidsrechter van dienst is vanavond Björn Kuipers. Mijn naam is Roel Egberts en ik zal voor u live verslag doen van de confrontatie tussen NAC en Vitesse.

Huidige positie
NAC Breda vinden we voorafgaand aan de zaterdagavond terug op de tiende plaats van de ranglijst. De Bredanaren hebben de laatste zes wedstrijden niet verloren maar ondanks deze fraaie serie zijn de onderste regionen van de ranglijst nog niet uit zicht. Met de behaalde 32 punten staat het elftal uit Breda namelijk maar zes punten voor op RKC Waalwijk. De Waalwijkers staan vijftiende, de positie die aan het eind van de rit het spelen van de nacompetitie betekent. Het blijft dus spannend voor het team van coach Nebojša Gudelj. Ook voor tegenstander Vitesse is de competitie nog erg spannend. Hen vinden we terug op de derde plek in de Eredivisie. De titel lijkt voor de Arnhemmers uit het zicht. Met vooral nummer twee FC Twente, dat evenveel punten maar een beter doelsaldo heeft, is Vitesse in een hevige strijd gewikkeld om de tweede plaats. De belangen zijn vandaag voor beide ploegen dus groot.

Statistieken
Het duel tussen NAC Breda en Vitesse in de Brabantse stad werd in Eredivisieverband 23 maal eerder gespeeld. Van deze ontmoetingen eindigde er maar liefst twaalf in een gelijkspel. De thuisploeg behaalde zes keer een overwinning terwijl de bezoekers vijfmaal de drie punten mee naar huis namen. De ploegen zijn zodoende aan elkaar gewaagd zo leert ons de historie. Dit blijkt ook als men kijkt naar het duel tussen deze teams dat eerder in Arnhem werd gespeeld. Vitesse won die confrontatie nipt. In december werd het mede dankzij twee goals van Lucas Piazón 3-2 voor de Arnhemmers. De Braziliaan kampt momenteel echter met een vormcrisis en is daarom door trainer Peter Bosz op de bank gezet.

Selecties
Gudelj kan vanavond niet beschikken over de geblesseerden Anouar Hadouir, Tim Gilissen en Adnane Tighadouini. Laatstgenoemde liep onlangs een liesblessure op en zit zodoende naast de al langer geblesseerden Gilissen en Hadouir op de tribune. Ook Bosz mist twee spelers vanwege een blessure. Marko Meerits en Kelvin Leerdam kampen beiden met een knieblessure. Theo Janssen zit vanavond voor het eerst niet meer bij de selectie van de Arnhemmers. Hij besloot afgelopen week zijn actieve voetbalcarrière te beëindigen en wordt scout en specialistentrainer bij Vitesse. Janssen, jarenlang een boegbeeld in het veld bij het team uit Arnhem, scheurde in oktober vorig jaar een kruisband in zijn knie. Hij herstelde voorspoedig maar een nieuwe tegenslag volgde toen hij tijdens het revalidatieproces een zware meniscusblessure opliep. De wedstrijd die hij op zes oktober tegen Feyenoord speelde, is zijn laatste wedstrijd in het shirt van Vitesse gebleken. In totaal werkte hij 242 duels af namens de ploeg uit Arnhem, een clubrecord.