18.08.2013 17:30

Heracles pakt eerste punten in doelpuntrijk duel

Het is Heracles Almelo gelukt om van de gevreesde nul punten af te komen. De ploeg deed dit op bezoek in Friesland, waar het met 2-4 won van SC Heerenveen. Met twee mooie doelpunten in de tweede helft trok de uitploeg de wedstrijd naar zich toe.

Heracles begon echter niet goed aan de wedstrijd. Al in de derde minuut wist Alfreð Finnbogason het net te vinden. De spits profiteerde van onoplettendheid bij een corner en wist de bal met links in te tikken. Het leek een voorbode voor een moeilijke wedstrijd, want pas na een half uur kreeg Heracles de eerste kans van de wedstrijd. Matthew Amoah legde de bal breed op Lerin Duarte, die hard voorlangs schoot. Daarna kreeg de uitploeg meerdere kansen, maar de gelijkmaker viel pas op slag van rust. Een schitterende voorzet van Mikhail Rosheuvel werd op waarde geschat door Duarte en door de benen van Kristoffer Nordfeldt gekopt.

De Heraclieden kwamen - mede door het doelpunt vlak voor rust - beter uit de kleedkamer dan SC Heerenveen. Het kwam dan ook al snel verdiend voor het eerst op een voorsprong. Ben Rienstra profiteerde van geklungel in de verdediging en kon opstomen richting doel. De middenvelder stoomde op en legde de bal perfect in de korte hoek. Het hoogtepunt van de avond was in de 69e minuut. Mike te Wierik volleyde een afgeslagen bal heerlijk in de lange hoek. Van ongeveer dertig meter werd Nordfeldt voor de derde keer geklopt. Invaller Joey van den Berg zorgde een paar minuten later voor de aansluitingstreffer, maar het slotakkoord was wederom voor Heracles Almelo. Bryan Linssen kreeg de bal hoog aan de linkerkant, kreeg de bal over zijn directe tegenstander heen en haalde direct uit in de korte hoek. Nordfeldt hoorde de bal alleen maar en moest ook de 2-4 toestaan. Het doelpunt betekende een ontlading bij de fans die meereisden uit Almelo, want de eerste punten in het nieuwe seizoen zijn binnen.