1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Dan Mori 30. / Kopbal  (Christian Atsu)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Michael Higdon 71. / Schot met rechts

90'
Vitesse mag niet mopperen dat de wedstrijd in 1-1 eindigt. Nadat NEC al een aantal goede kansen kreeg in de eerste helft, was het in de tweede helft niet anders. Higdon benutte er één, maar had vlak voor tijd nog de winnende treffer kunnen maken ook. Evenals Rens van Eijden die een kopbal niet genoeg richting kon geven. In de allerlaatste seconden kregen Leerdam en Atsu nog twee goede kansen, maar Johnsson redde twee keer bekwaam. Daardoor eindigt de wedstrijd in 1-1 en daar zal met name Vitesse niet ontevreden mee zijn.
90'
90'
Atsu, nee! Veijnovic zet Atsu vrij binnen de zestien, maar de middenvelder schiet op de benen van keeper Johnsson.
90'
Johnsson! Leerdam krijgt een enorme kans op de 2-1, maar zijn kopbal wordt door Johnsson uit de goal geranseld.
90'
Oh, oh van Eijden Van Eijden krijgt een enorme kopkans, maar schampt de bal te veel.
90'
De blessuretijd bedraagt 3 minuten.
90'
Higdon weer niet! De toch al lange Higdon komt net een schoenmaat tekort om een voorzet van Leiwakabessy binnen te glijden.
87'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Hans Mulder
87'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Samuel Štefánik
86'
Uit de corner kan Vitesse niet gevaarlijk worden en kan eenvoudig uitverdedigen.
85'
Daar had Vitesse zo maar op voorsprong kunnen komen. Van Aanholt komt door over links en bereikt Leerdam. Maar de rechtsback schiet via een NEC been over.
82'
Daar had NEC zo maar de 1-2 kunnen maken. Een voorzet van Leiwakabessy kan bijna worden ingekopt door Higdon. Maar Mori zat er goed bij.
78'
Iets zegt mij dat er nog een doelpunt gaat vallen. Maar wie? Ik durf het niet te zeggen. De beste papieren zijn voor Vitesse, zij scoorden dit seizoen al vier keer in de absolute slotfase de winnende treffer.
77'
Wissel in bij Vitesse -> Zakaria Labyad
77'
Wissel uit bij Vitesse -> Renato Ibarra
76'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Jeffrey Leiwakabessy
76'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Kevin Conboy
71'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:1 door Michael Higdon
Daar is de dik verdiende gelijkmaker! Hemlein komt door over de rechterkant van het veld. Van der Heijden kan er tussen komen, maar in zijn volgende actie speelt hij de bal kinderlijk eenvoudig in de voeten van Higdon. De spits bedenkt zich moment geen moment en roeit de bal achter Velthuizen: 1-1.
67'
Traoré geeft direct zijn visite kaartje af. De debutant aan Vitesse kant stuurt van Aanholt weg, maar de linksback schiet met rechts hoog over.
67'
Wissel in bij Vitesse -> Bertrand Traoré
67'
Wissel uit bij Vitesse -> Lucas Piazón
67'
Vitesse begint slordig in de passing te worden. En zeker op de offensieve manier dat Vitesse speelt, zou dat wel eens een gevaarlijke counter van NEC opleveren.
64'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Navarone Foor
64'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Søren Rieks
63'
De hoekschop van Koolwijk kan echter eenvoudig worden uitverdedigd.
62'
Van der Heijden schiet op zijn eigen paal Hemlein wil vanaf rechts Higdon bereiken, maar van der Heijden zit er met de punt van zijn schoen aan. Daardoor de caramboleert de bal bijna in het Vitesse doel. Het enige wat het NEC oplevert is een hoekshop.
61'
Het Vitesse publiek begint voorzichtig te morren. Het balbezit van Vitesse leidt nog niet tot gevaarlijke momenten.
56'
Vitesse heeft in de eerste tien minuten van de tweede helft wel het initiatief, maar kan dat nog niet vertalen naar mogelijkheden. NEC laat Vitesse komen.
49'
De storm van de eerste helft lijkt een beetje geluwd. Niet op de tribune echter. De Vitesse-fans produceren een orkaan aan geluid.
46'
En we zijn begonnen aan de tweede helft. Beide ploegen komen ongewijzigd uit de kleedkamer.
46'
45'
Een heerlijke eerste helft wordt door Pieter Vink tot een einde gebracht. Vitesse leidt met 1-0, maar gezien de verhoudingen is dat niet terecht. NEC is minstens gelijkwaardig aan de thuisploeg. Kansen voor Higdon (2), Stefanik en Hemlein werden niet verzilverd. Vitesse verzilverde een van de kansen wel. Mori kopte een hoekschop goed binnen bij de ongedekte tweede paal, waardoor Vitesse met een 1-0 voorsprong gaat rusten.
45'
45'
Higdonnn.... Nee! Velthuizen! Na een goede aanval over rechts krijgt Higdon de bal voor zijn voeten. Zijn schot is geplaatst, maar net te zacht. Velthuizen redt in samenwerking met de paal.
39'
Wat een heerlijke wedstrijd. Het spelt golft lekker op en neer en beide teams krijgen kansen. Een echte derby!
38'
Johnsson pareert! Na een een snelle counter over links van Vitesse, besluit Atsu van de punt zestien de bal in het doel te willen krullen. Johnsson keert echter vakkundig.
36'
Higdon, net niet! De aansluitende hoekschop wordt door Koolwijk de zestien ingeslingerd richting Higdon. De bonkige Engelsman troeft Mori in de lucht af en kopt maar net over.
35'
Stefanik, wat doe je nu?! Hemlein zet Stefanik helemaal vrij voor het doel, maar de Slowaak neemt te veel tijd en schiet op de benen van een Vitesse verdediger. Wat een kans op de gelijkmaker. Wat rest is een corner.
34'
Vitesse blijft door de 1-0 de enige ploeg in de Eredivisie dit seizoen die in elke wedstrijd een doelpunt heeft gemaakt.
33'
De goal van Mori betekent een jubileum voor NEC. Het is de 2000e tegengoal in het betaalde voetbal.
30'
Doelpunt voor Vitesse, 1:0 door Dan Mori
De meeste besproken man van de winterstop zet Vitesse op voorsprong! Na een hoekschop van Atsu kopt Mori richting de tweede paal en doordat niemand die paal dekt, zet de Israëliër Vitesse op voorsprong: 1-0!
28'
Slechte poging van Van Aanholt. Zijn schot van een meter of 25 gaat hard naast.
26'
Van Eijden... dom, dom, dom. Hij springt hard in de rug in een luchtduel met Piazon. De verdediger heeft al een gele kaart op zak en riskeert daarmee een tweede prent. Vink is coulant en laat van Eijden staan.
25'
Beste kans voor NEC! Conboy komt op over de linkerkant van het veld en zijn voorzet op Hemlein is op maat. Hemlein schiet echter hard voorlangs. Tweede kans voor NEC binnen de minuut!
24'
Leerdam grijpt net op tijd in. NEC speelt een 2-3 situatie slecht uit, waardoor Leerdam net kan ingrijpen voordat Jantscher gevaarlijk kan worden.
19'
Uit de aansluitende vrije trap kan Vitesse niet gevaarlijk worden. De NEC defensie kan makkelijk uitverdedigen.
19'
Gele kaart voor Rens van Eijden (NEC Nijmegen)
Rens van Eijden verspeelt twee keer op rij op knullige wijze de bal, met Havenaar als plaaggeest. Bij de tweede keer schopt hij de Japanner van achter neer en de eerste gele kaart van de wedstrijd is voor van Eijden.
14'
Door de schorsing van Guram Kashia is Piet Velthuizen nu de enige Vitesse-speler die nog heen minuut heeft gemist dit seizoen. Voor zijn collega aan de overkant, Kalle Johnson, geldt hetzelfde. Hij stond tot dusverre van begin tot eind tussen de lijnen voor NEC.
12'
Weer krijgt NEC een mogelijkheidje. Na een snelle uitbraak van de Nijmegenaren brengt Haitz Christop Hemlein in stelling. Het schot van de buitenspeler is alleen te slap om Velthuizen te verrassen.
9'
Eerste momentje voor NEC. Jantscher slingert een vrije schop de zestien van Vitesse en bereikt Rens van Eijden. De verdediger kopt de voorzet echter recht in de handen van Velthuizen.
6'
Toch opmerkelijk... Vitesse doet mee om het kampioenschap én het is de derby tegen NEC, maar toch zit het stadion n iet helemaal vol.
6'
En ook het eerste schot van de wedstrijd is van Vitesse. Ibarra klopt Conboy op snelheid en schiet maar net voorlangs.
5'
Nee, Johnsson komt en plukt de bal na een hoekschop van Pröpper.
4'
Ibarra verdient na een goede actie over rechts de eerste hoekschop van de wedstrijd. Kan Vitesse gevaarlijk worden?
3'
De intenties van de thuisploeg zijn duidelijk. NEC bij de strot grijpen en niet meer los laten. De equipe van Peter Bosz zoekt vol overgave de aanval.
1'
En we zijn onderweg! Kan Vitesse profiteren van de misstap van Feyenoord en het gat met de Rotterdammers tot 7 punten vergroten?
1'
''Whatever you want'' van Status Quo klinkt schalt uit de luidsprekers in het Gelredome. En dat kan maar één ding betekenen.... De Gelderse Derby staat op het punt van beginnen.
Burenruzie met verschillende belangen

Goedemiddag iedereen! Ik ben Jesper Davelaar en ik verzorg voor jullie vandaag het live-commentaar bij de Gelderse derby tussen Vitesse en NEC.

Deze zondag begint dus direct met een wedstrijd waar de vonken er waarschijnlijk vanaf zullen vliegen. In Arnhem treffen de aartsrivalen Vitesse en NEC elkaar voor de 26e keer in de Eredivisie en beide hebben heel anderen belangen.

Vitesse voor koppositie, NEC weer laatste

Vitesse staat al sinds de winterstop op een tweede plaats. Zei het op basis van doelsaldo, want het puntentotaal is gelijk aan dat van koploper Ajax. Bij winst kan Vitesse de koppositie in ieder geval voor twee uur overnemen, want Ajax speelt pas twee uur later tegen Go Ahead Eagles. NEC staat na gisteravond weer op een laatste plek. ADO won verrassend van Feyenoord en droegen daarmee de rode lantaarn weer over aan NEC. Een overwinning zal dus ook voor de Nijmegenaren zeer welkom zijn.

Vitesse heer en meester in het Gelredome

Wil NEC de drie punten mee terug nemen naar het ‘Havanna aan de Waal’ dan zal het op basis van de statistieken een wereldprestatie moeten leveren. Slechts drie keer wonnen de bezoekers bij Vitesse, waarvan slechts een keer in het Gelredome. De enige keer dat NEC van Vitesse won in het multifunctionele stadion was in 2012. Leroy George kroonde zich op 22 januari de held van Nijmegen door de enige treffer van de wedstrijd te maken: 0-1. Vorig seizoen won de thuisploeg met 4-1. De openingstreffer van Melvin Platje werd ongedaan gemaakt door Bony (twee keer), Kashia en Havenaar. Eerder deze jaargang was er een memorabele uitvoering van de Gelderse burenruzie in de Goffert. NEC maakte in de blessuretijd de gelijkmaker en dacht een punt over te houden aan de wedstrijd. Lucas Piazon dompelde heel Nijmegen in diepe rouw, om vlak na de gelijkmaker de 2-3 binnen te schieten en er zo voor zorgde dat Vitesse de drie punten mee naar huis kon nemen.

Mori vervangt Kashia, NEC weinig reden tot veranderingen.

Vitesse-aanvoerder Kashia kreeg vorige week tegen PEC Zwolle een gele kaart en moet daardoor de derby missen. Evenals de langdurig geblesseerde Theo Janssen. Voor de rest heeft Peter Bosz geen personele problemen, sterker nog, hij kan beschikken over een nieuwe aanwinst. Bertrand Traore is sinds deze week speelgerechtigd en kan zijn debuut gaan maken voor de Arnhemmers. Bij NEC is er weinig reden tot veranderingen. Vorige week werd ADO met 3-1 verslagen en midweeks plaatse de ploeg van Anton Jansen zich voor de halve finale van de beker door FC Utrecht met 1-0 te kloppen en de verwachting is dat er dan ook weinig wordt gesleuteld aan de basis-elf van de Nijmegenaren. In ieder geval moeten de bezoekers het doen zonder een kwintet spelers. Palsson, Stutter, Diarra, Jahanbaksh en Gentenaar zijn er vanwege diverse blessures niet bij.

Vitesse-NEC staat onder leiding van Pieter Vink. Ik wens jullie veel plezier met deze wedstrijd. Benieuwd naar de opstellingen? Dan kan je terecht onder de knop wedstrijddetails . Daar kan je de basis- en wisselspelers van de teams vinden.