0 : 1 Torinfos in de Ticker Jürgen Locadia 7. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Zakaria Labyad 18. / Schot met rechts
1 : 2 Torinfos in de Ticker Memphis Depay 29. / Kopbal  (Ji-Sung Park)

90'

Het is alweer de zevende overwinning van PSV op rij en daarmee melden de Eindhovenaren zich definitief bij de subtop. Sterker nog, ze staan slechts twee punten achter Vitesse, dat nu nog tweede staat. Gescoord werd er niet meer in de tweede helft. Er werden wel kaarten gepakt. Kevin Blom deelde er maar liefst negen uit in deze wedstrijd.
90'
90'
PSV brengt een extra verdediger. Jorrit Hendrix komt in het veld voor doelpuntenmaker Locadia. Hierdoor zijn alle doelpuntenmakers in deze wedstrijd gewisseld.
90'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
90'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
90'
Er komen maar liefst vijf extra minuten bij. Daarvan zijn er bijna twee verstreken. Kan Vitesse nog wat aanrichten?
89'
De slotfase is ingegaan. Kan PSV voor de zevende keer op rij winnen? Het begint er wel op te lijken, want Vitesse brengt aanvallend weinig meer.
86'
Misschien kan Uroš Đurđević daar iets aan veranderen. Hij komt vijf minuten voor tijd in het veld voor Labyad.
85'
Wissel in bij Vitesse -> Uroš Đurđević
85'
Wissel uit bij Vitesse -> Zakaria Labyad
85'
Pijnlijk maar waar: Er is in de tweede helft nog niet op doel geschoten door zowel PSV als Vitesse.
82'
Het publiek in Arnhem begint wat te morren. PSV is bezig met tijdrekken en dat vinden de fans van het thuispubliek maar niets.
79'
Deze week werd bekend dat Park altijd ontzettend veel last heeft na de wedstrijd en de dag na een duel nauwelijks zijn bed uit kan komen. PSV spaart hem dus en haalt de Aziaat iets eerder naar de kant. Maher is zijn vervanger.
79'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
79'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Ji-Sung Park
78'
Wat een misser van Qazaishvili! De invaller krijgt de bal met een gelukje, maar kan dan helemaal vrijstaand de bal inschieten. Hij raakt het leder echter compleet verkeerd en schiet daardoor voorlangs.
77'
De winstreeksen van beide ploegen zijn aardig. Vitesse verloor in drie opeenvolgende wedstrijden geen punten. Dit lukte PSV zelfs in zes wedstrijden.
74'
Gele kaart voor Jetro Willems (PSV Eindhoven)
Dit hebben we ook alweer een tijdje niet meegemaakt. Willems gaat op de bon na een overtreding aan de zijlijn.
70'
Flink wat wissels, ook aan de kant van Vitesse. Daar gaat Van der Struijk naar de kant en komt Lucas Piazon erin. Daarnaast verlaat Ibarra het veld voor Valeri Qazaishvili. Vitesse gaat flink aanvallender voetballen dus.
69'
Wissel in bij Vitesse -> Valeri Qazaishvili
69'
Wissel uit bij Vitesse -> Renato Ibarra
69'
Wissel in bij Vitesse -> Lucas Piazón
69'
Wissel uit bij Vitesse -> Frank van der Struijk
69'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
69'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Memphis Depay
68'
Nee hoor, Depay kan toch niet verder. Een fors blauw oog en de aanvaller van PSV zit inmiddels op de grond. Narsingh is de logische vervanger van de duizelige Depay.
67'
Vitesse won voor het laatst in eigen huis van PSV toen we hier in Nederland nog met de gulden betaalde. In het seizoen 1996/1997 werd het 1-0 voor de ploeg uit Arnhem.
64'
Weer een kans in deze wedstrijd. Locadia moet het helemaal alleen doen en probeert het met een dubbele schaar. Hij vindt een klein beetje ruimte, maar zijn harde schot eindigt in het zijnet.
63'
Maar Depay lijkt gewoon verder te kunnen. De doelpuntenmaker staat alweer binnen de lijnen.
62'
Bij PSV beginnen Adam Maher en Luciano Narsingh meteen met hun warming-up.
60'
Depay ligt aangeslagen op de grond nadat hij in aanraking kwam met de heup van Ibarra. De PSV'er kopt een lage bal en wordt daardoor geraakt door het lichaamsdeel van Ibarra.
57'
Gele kaart voor Rochdi Achenteh (Vitesse)
Huppa, nummer acht kan er ook wel meteen bij. Rochdi Achenteh springt in de rug van Bryan Ruiz en de scheidsrechter bestraft die overtreding met een gele kaart. De kans op een rode kaart wordt steeds groter in deze wedstrijd.
56'
Gele kaart voor Stijn Schaars (PSV Eindhoven)
Kaart nummer zeven inmiddels. Schaars gaat ditmaal op de bon na een overtreding op Marko Vejinovic.
55'
Het duel Van der Struijk - Depay is eigenlijk wel mooi om te zien. De aanvaller van PSV verdedigt namelijk helemaal niet mee, waardoor in balbezit van Vitesse Van der Struijk levensgevaarlijk kan zijn. De verdediger leverde al een aantal voorzetten af, maar kon nog geen aanvaller echt vrij voor het doel zetten.
53'
Vitesse verloor dit seizoen nog maar twee keer in eigen huis. Daarnaast werd er acht keer gewonnen en vijf keer gelijkgespeeld. Er werd verloren van Feyenoord (1-2) en AZ (0-2).
49'
Vitesse komt goed uit de kleedkamer. Frank van der Struijk bediende Havenaar bijna in de zestien en nu was Davy Pröpper dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot van buiten de zestien werd echter geblokt.
46'
Als het tweede deel van de wedstrijd maar half zo leuk wordt als de eerste helft, dan zitten we goed.
46'
45'

Wat is er een boel gebeurd in deze eerste helft. Na ruim vijf minuten ging Velthuizen gigantisch in de fout, waardoor Locadia de 0-1 kon scoren. Labyad maakte er vijftien minuten later alweer 1-1 van. Rond een half uur spelen ging het opeens heel snel. Van der Heijden legde Willems neer en de bal ging op de stip. Depay ging achter de bal staan, maar schoot op de benen van Velthuizen. Park was echter scherp en kon de bal weer terugwerken richting Depay, die de tweede buitenkans niet liet liggen.
45'
42'
Gele kaart voor Jeffrey Bruma (PSV Eindhoven)
Alweer een gele kaart in deze wedstrijd. Labyad is Jeffrey Bruma te snel, en behendig, af. De centrale verdediger tikt de aanvaller vervolgens aan.
42'
Lucas Piazon is nog steeds de topscorer van Vitesse. De huurling scoorde elf keer. Mike Havenaar volgt hem op de voet met negen doelpunten. Bij PSV scoorden Depay en Jürgen Locadia beiden tien keer. Daarna volgt er een gat naar Georginio Wijnaldum en Willems (vier doelpunten).
38'
De paniek is nog steeds groot in de defensie van PSV als Vitesse doorbreekt. Al het voetballend vermogen lijkt dan overboord te worden gegooid.
35'
Nou, dat waren even doldwaze minuten. Depay miste dus de penalty, maar profiteerde daarna alsnog uit de rebound. Drie doelpunten in dertig minuten, prima vermaak in de Eredivisie.
33'
Gele kaart voor Zakaria Labyad (Vitesse)
32'
Gele kaart voor Ji-Sung Park (PSV Eindhoven)
Ook Park gaat nu op de bon. Met een lichte overtreding zorgt hij ervoor dat Vitesse niet kan uitbreken.
29'
Gele kaart voor Mike Havenaar (Vitesse)
Woedend, is Mike Havenaar. De spits van Vitesse gokt op buitenspel bij de 1-2 van PSV, maar dit wordt niet gegeven. Hij gaat te luid verhaal halen bij de grensrechter en krijgt daarvoor geel.
29'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:2 door Memphis Depay
Er gebeurt heel veel tegelijkertijd, maar Depay mist in eerste instantie de penalty. Recht door het midden, maar Velthuizen stopt met zijn benen terwijl hij duikt. De bal blijft echter hangen voor de goal en Ji-Sung Park is alert. Hij kopt de bal terug naar het midden, waar Depay van dichtbij kan inkoppen.
28'
Penalty gemist door Memphis Depay, PSV Eindhoven
28'
Gele kaart voor Jan-Arie van der Heijden (Vitesse)
Jan-Arie van der Heijden maakt een sliding en laat zijn arm langs zijn lichaam. Hiermee raakt hij echter de enkel van Willems, die valt en zo een penalty krijgt.
27'
Penalty PSV!
26'
Velthuizen tikt de bal op de lat! Een vrije trap van Depay komt bijna in de rechterhoek en de keeper van Vitesse vertrouwt het niet. Hij wil de bal overtikken, maar raakt de bal niet heel erg hard. Gelukkig staat de lat in de weg.
25'
Kansen voor Vitesse! Eerst schiet Christian Atsu op de vuisten van Jeroen Zoet en daarna is Labyad in de rebound gevaarlijk. Hij volleyt de bal van buiten de zestien laag over de grond, maar Zoet kan de bal voor een tweede keer in korte tijd keren.
24'
Stijn Schaars (PSV) speelde 45 keer in het shirt van Vitesse. Aan de andere kant is er Labyad (Vitesse). De aanvaller speelde 67 officiële wedstrijden voor PSV.
21'
Nou, een beter begin kan de neutrale toeschouwer niet verwachten. Twee doelpunten, wat blunders en een gele kaart. Strijd aanwezig, doelpunten aanwezig en er zijn nog zeventig minuten te gaan.
18'
Doelpunt voor Vitesse, 1:1 door Zakaria Labyad
Wat een heerlijke treffer van Zakaria Labyad! De ex-PSV'er ontvangt de bal buiten de zestien nadat een voorzet werd weggewerkt door Karim Rekik, maar volgens doet hij het heel mooi. Hij legt de bal voor zijn rechter en schiet heel beheerst de bal in de rechterkruising. Knap doelpunt en de belangrijke gelijkmaker.
17'
Ook Willems staat deze wedstrijd op scherp. Bij een gele kaart is hij geschorst voor de volgende wedstrijd van PSV, tegen Roda JC. Bij Vitesse moet Marko Vejinovic oppassen, anders mist hij, net als Ibarra, de wedstrijd tegen FC Groningen.
14'
Gele kaart voor Renato Ibarra (Vitesse)
Vroege gele kaart voor Renato Ibarra, die geschorst is voor de volgende wedstrijd. De aanvaller van Vitesse gaat te hard door op Oscar Hiljemark en is te laat bij de bal.
12'
Wordt daar nou "Pietje in Oranje" gezongen? Arme, arme doelman.
10'
Wat een verschrikkelijk begin voor Vitesse en natuurlijk Velthuizen. Komt de ploeg deze klap nog wel te boven? Of stoomt PSV nu vrolijk verder naar de 2-0.
7'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:1 door Jürgen Locadia
WAT EEN BLUNDER! Velthuizen, wat ga je verschrikkelijk in de fout. Hij krijgt een terugspeelbal en ziet Jürgen Locadia op zich afstormen. Hij wil de bal naar links halen en wegtrappen, maar tikt de bal met zijn standbeen weg. Locadia is er als de kippen bij en schiet de bal in het lege doel. Wat. Een. Fout.
6'
Eerste kansje voor PSV. Jetro Willems gooit de bal vanaf links voor richting de penaltystip, maar Memphis Depay schampt de bal. Hierdoor gaat het leer voorlangs en hoeft Piet Velthuizen niet in te grijpen.
4'
Vroeg druk van PSV, dat balverlies probeert te forceren. Vooralsnog blijft Vitesse echter in balbezit.
1'
Vitesse - PSV werd 28 keer eerder afgewerkt in de Eredivisie. Vitesse won slechts twee keer, tegenover twaalf driepunters van PSV. Het duel eindigde veertien keer in een gelijkspel. Het doelsaldo:
Vitesse, 22 - PSV, 46.
1'
Hartelijk welkom bij de topper in speelronde 28: Vitesse - PSV. Een strijd om plek twee, maar beide ploegen kunnen het koploper Ajax ook nog lastig maken. Daar is de winst wel voor nodig. Mijn naam is Jos Boesveld en ik ben uw commentator bij deze wedstrijd op de zaterdagavond.

Vitesse is als nummer twee de naaste belager van Ajax, maar ook het doelwit van ploegen in de subtop. Plek twee geeft aan het einde van het seizoen namelijk recht op een ticket voor de voorrondes van de Champions League. FC Twente (drie punten achterstand), Feyenoord (vier punten) en PSV (vijf punten) doen nog volop mee in het duel om die felbegeerde plek. Het is afwachten hoe Vitesse met die enorme druk omgaat. Puntverlies is in dit duel direct dodelijk, omdat een concurrent dan nog dichterbij komt.

PSV heeft een prima reeks neergezet qua resultaten, maar het voetbal is lang niet altijd om over naar huis te schrijven. De formatie uit Eindhoven won zes keer op rij, maar kreeg het alleen tegen NEC (2-0) voor elkaar om met een verschil van meer dan één doelpunt te winnen. Desalniettemin is achttien punten uit zes wedstrijden bijna uniek in de huidige jaargang van de Eredivisie. Iedereen verliest punten en daarom kan dit seizoen zomaar spannend blijven tot vlak voor het einde.

In speelronde zestien reisde Vitesse af naar Eindhoven en in eigen huis werd PSV vernederd. Het werd maar liefst 2-6 voor de ploeg van Peter Bosz. De fans in Brabant eisen revanche.

De opstellingen worden ongeveer een uur voor de wedstrijd bekend gemaakt. Check ze onder het kopje Wedstrijddetails.