19.03.2014 10:27

Foto van de Week: Lights out voor Memphis

Au! Memphis Depay ziet er niet meer zo fris uit. De aanvaller van PSV loop een blauw oog op in het duel met Vitesse. Memphis moet zich voortijdig laten vervangen in Arnhem. De schade valt mee, maar PSV zal haar sterspeler enige tijd moeten missen.

Constante factor

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Dat weet Memphis Depay inmiddels ook. PSV begon goed aan het huidige seizoen, maar viel vervolgens ver terug. De Eindhovenaren zijn de laatste tijd bezig aan een sterke periode. PSV won zeven wedstrijden op rij en staan met vijftig punten op de vijfde plaats. Het gat naar nummer twee bedraagt slechts twee punten. Toen PSV in de hoek waar de klappen vielen zat, bleef er één speler op de been. Memphis was een constante factor in de ploeg van trainer Phillip Cocu, maar de Moordrechtenaar slaagde er niet in PSV in zijn eentje in de titelrace te houden. Met tien competitietreffers en zes assists mag Memphis tevreden zijn over zijn eigen prestaties, maar de linksbuiten zal komend seizoen om het kampioenschap wil strijden.

Rivaliteit met Vitesse

Tijdens speelronde zestien kwam Vitesse op bezoek in het Philips Stadion. De Arnhemmers kwamen vlak voor rust op voorsprong, maar dankzij een treffer van Memphis kwam PSV op gelijke hoogte. Vitesse won de wedstrijd uiteindelijk met 6-2 en was op dat moment koploper in de Eredivisie. Ook Vitesse kreeg echter te maken met een terugslag. Afgelopen weekend ging PSV op bezoek in het GelreDome en vocht het een aantal verhitte duels uit met de Arnhemmers. Zo ook Memphis. De aanvaller van PSV hield een scheurtje in zijn oogkas over aan een vermeende elleboogstoot van Renato Ibarra. In tegenstelling tot de wedstrijd in Eindhoven, wist PSV deze keer wel te winnen. PSV won weliswaar van Vitesse, maar had daar wel een slippertje van Piet Velthuizen en een goedkope strafschop voor nodig. Memphis miste de penalty, maar via Ji-Sung Park kon de international alsnog scoren. Al had dit doelpunt een luchtje van buitenspel. Met een 2-1 overwinning in Arnhem keerde PSV definitief terug in de (sub)top van de Eredivisie.  Laten we het incident met Memphis maar ‘An eye for an eye’ noemen. Het is in ieder geval onze Voetbal.com Foto van de Week. 

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner