18.03.2014 14:07

"Tikkie breed, Piet!"

Vitesse liet tegen PSV dure punten liggen in de strijd om plek twee. Piet Velthuizen was met een hele grote blunder mede verantwoordelijk voor de nederlaag (1-2). Hij is daarom onze Schlemiel van de Week.

En onze Piet zag dit waarschijnlijk aankomen, want in een interview na de verliesbeurt merkte hij het volgende op: "Soms ben je een held en soms de schlemiel. Vandaag ben ik de schlemiel." Nou Piet, wees gerust. Je bent niet alleen vlak na de wedstrijd de schlemiel, maar ook nu. 

Keepertje toch

Want wat gebeurde er nou precies? In de zevende minuut van Vitesse - PSV krijgt Velthuizen een terugspeelbal te verwerken. De goalie neemt de bal mee naar links, met in de planning een harde trap naar voren. Velthuizen zet zijn standbeen neer om de bal met links weg te werken, maar raakt de bal aan, voordat hij kan trappen. Voetballers kennen het tafereel. Je verwacht weerstand na je trap tegen de bal, maar schopt tegen niets. Op het middenveld is het alleen maar lachwekkend, als keeper betekent het de 0-1 van Jürgen Locadia. 

Krijgt de blunder nog een staartje?

Het puntverlies van Vitesse komt op een wel heel ongelegen moment. Het zat samen met Feyenoord en FC Twente middenin een strijd om de tweede plek, maar door de drie punten van PSV komen de Eindhovenaren ook heel dicht bij de plek die recht geeft op een ticket voor de voorrondes van de Champions League. Wat was er gebeurd er als Vitesse niet op een 0-1 achterstand kwam, maar in de achttiende minuut een 1-0 voorsprong mag vieren?

Het is natuurlijk terug kijken naar het verleden, maar als Vitesse aan het einde van de laatste speelronde drie punten mist voor een plek in de voorrondes van de Champions League, dan zal men toch nog even terugdenken aan dat ene moment. 

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner