ADO Den Haag Zondag, 30. November 2014
12:30 uur
AFC Ajax
1:1
Dp.
0 : 1 Torinfos in de Ticker Davy Klaassen 8. / Schot met rechts  (Arkadiusz Milik)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Michiel Kramer 85. / Schot met rechts  (Mike van Duinen)

90'
Samenvatting tweede helft:
ADO Den Haag ging in de tweede helft meer en meer geloven in een resultaat en dat heeft het uiteindelijk ook gekregen. Vijf minuten voor tijd kon Kramer de bal in het doel werken van dichtbij. Ajax had kansen om de voorsprong uit te breiden, maar sprong slordig om met de geboden ruimte.
90'
Einde wedstrijd
90'
Gele kaart voor Kevin Jansen (ADO Den Haag)
Vlak voor tijd nog een opstootje waarbij Nick Viergever en Kevin Jansen betrokken zijn. Beide spelers krijgen geel van Gözübüyük.
90'
Gele kaart voor Nick Viergever (AFC Ajax)
90'
Geel-rode kaart voor Gianni Zuiverloon (ADO Den Haag)
Dat is nog dom van Zuiverloon! Serero draait weg op het middenveld en gaat over het uitgestoken been van de verdediger heen. Die krijgt zijn tweede gele kaart.
90'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Thomas Kristensen
90'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Michiel Kramer
88'
Bijna invaller Van der Hoorn uit een corner! De mandekker komt bij de tweede paal achter zijn man vandaan lopen en als de bal dan voor zijn voeten valt, weet de nummer zes van Ajax het speeltuig richting doel te werken. Hansen ziet de bal echter aankomen en kan redding brengen.
85'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:1 door Michiel Kramer
Dan is het toch nog raak voor Kramer en ADO Den Haag! Juist als Frank de Boer een mannetje speciaal op Kramer zet, scoort de spits zijn tiende treffer van het seizoen. Alberg gooit de bal richting de tweede paal, Van Duinen legt klaar met het hoofd en Kramer frommelt de bal in de linkerhoek: 1-1.
84'
Ajax gaat op de verdedigende toer. Jaïro Riedewald vervangt Andersen, waardoor er een extra controlerende middenvelder op het veld staat. Mike van der Hoorn komt voor Moisander. Het lijkt niet meer dan logisch dat de stevige Van der Hoorn duels uit mag gaan vechten met Kramer. Dat belooft wat heerlijks.
83'
Wissel in bij AFC Ajax -> Mike van der Hoorn
83'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Niklas Moisander
83'
Wissel in bij AFC Ajax -> Jaïro Riedewald
83'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Lucas Andersen
80'
Gele kaart voor Gianni Zuiverloon (ADO Den Haag)
Een enkele minuut geleden liep Zuiverloon nog even door op Serero, die de bal weggewerkt had. De scheidsrechter liet het spel doorgaan, maar geeft alsnog een kaart aan de verdediger van ADO Den Haag.
79'
Ajax is overigens door de aanvallende wissels heen. Omdat El Ghazi dus niet kan invallen vanwege liesklachten, heeft Frank de Boer alleen nog maar middenvelders en verdedigers op zijn bank zitten.
77'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Xander Houtkoop
77'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mathias Gehrt
76'
De lontjes van het vuurwerk zijn eindelijk aangestoken. De show gaat nu beginnen, ik ga er goed voor zitten.
74'
Aan de andere kant wil Schöne het heel mooi doen! De wedstrijd wordt aantrekkelijker met de minuut. Sigþórsson zet goed druk, verovert de bal op links en zet voor richting de tweede paal. Daar probeert Schöne het in één keer met een volley, maar de inzet gaat rakelings langs de linkerpaal.
73'
Cillessen houdt Ajax op de been! De goalie blokt een inzet van dichtbij met zijn lichaam, en houdt de stand zo op 0-1. Zuiverloon kreeg de kans nadat een afgeslagen bal snel terug de zestien in werd gewerkt.
72'
Het is niet Milik die naar de kant gaat, maar Kishna. Sigþórsson is normaal gesproken een spits, maar hij komt nu vanaf de linkerkant.
72'
Wissel in bij AFC Ajax -> Kolbeinn Sigþórsson
72'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Ricardo Kishna
71'
Oh Van Rhijn, waarom doe je het zo!? De rechtsback van Ajax wordt vrijgespeeld in de zestien, maar probeert met een mooi stiftje Hansen te verslaan. Dit lukt niet, waardoor de kans verkeken is. Maak het simpel af en het staat 0-2. Simpel.
70'
Toch vindt Frank de Boer het tijd voor een wissel. Kolbeinn Sigþórsson mag zijn trainingspak uit doen.
68'
Milik is verdacht weinig in het spel voorgekomen, vooral in de tweede helft. Toch heeft de Pool al een assist achter zijn naam staan.
64'
Serero let goed op en daarmee redt hij Moisander! De Finse mandekker gaat in de fout met zijn aanname en daarmee verliest hij de bal aan Kramer. Die speelt snel door op Van Duinen, maar die is te afwachtend, waardoor de Zuid-Afrikaan voor de spits kan komen.
63'
En dat is een veel grotere kans voor Kishna! Ajax countert en komt uit op links, waar Andersen samen met de linksbuiten staat. De Deen wipt de bal behendig naar Kishna, die oog in oog komt met Hansen, schuin van het doel. Kishna haalt hard uit, maar mist de richting om ook daadwerkelijk te scoren. Daar had meer in gezeten.
61'
Kleine kans voor Ajax na een vrije trap van Schöne. De Deen krult de bal richting de korte hoek en Kishna kan de inzet verlengen met het hoofd, maar het speeltuig eindigt hoog over het doel van Martin Hansen.
60'
ADO Den Haag is los hoor. De ploeg heeft meer zelfvertrouwen gekregen en Ajax kan maar moeilijk balbezit houden. Het is bijna wachten op de gelijkmaker.
57'
Dat is de beste kans voor ADO Den Haag tot nu toe! Mike van Duinen is nauwelijks in het spel voorgekomen, maar op een voorzet vanaf links is hij attent. De Hagenees kopt de bal onder de lat, maar met een mooie save houdt Cillessen het op 0-1.
54'
En dat moet Kramer beter doen! Ricardo van Rhijn laat zich de bal ontfutselen door Alberg, die meteen een goede voorzet in huis heeft. Kramer kan koppen, maar de spits zet zijn hoofd niet goed tegen de bal, waardoor Cillessen het speeltuig voorlangs zich hobbelen.
52'
Dat is nog best gevaarlijk! De bal wordt doorgekopt bij de eerste paal en Gianni Zuiverloon krijgt dicht bij het doel de bal. Hij staat echter met zijn rug naar Cillessen toegedraaid, waardoor het lastig is om er ook een echte kans van te maken.
51'
Misschien dan via een hoekschop. Kramer krijgt een diepe bal, maar laat Veltman voordringen. De verdediger werkt de bal over de achterlijn.
49'
Opnieuw krijg je niet het gevoel dat ADO Den Haag alles op alles zet om het Ajax lastig te maken.
46'
Eens kijken hoe ADO Den Haag deze helft gaat beginnen. De bal rolt weer in Den Haag!
46'
Aanvang tweede helft
45'
Samenvatting eerste helft:
Pas een kwartier voor tijd kwam ADO Den Haag een beetje op gang en toen ging het publiek er ook vol achter staan. Meteen werd duidelijk dat Ajax het moeilijker kreeg, maar de uitploeg stond toen al wel met 0-1 voor. Klaassen schoot op aangeven van Milik al in de achtste minuut raak. ADO Den Haag kreeg in de slotfase van de eerste helft dus wat meer overwicht, maar kon het Cillessen niet moeilijk maken.
45'
Einde eerste helft
44'
Gele kaart voor Vito Wormgoor (ADO Den Haag)
Weer een hele rare overtreding van een speler van ADO Den Haag. Wormgoor wordt aan de zijlijn door de benen gespeeld door Lucas Andersen en vervolgens gaat de verdediger met twee benen vooruit op de enkels van de Deen door.
42'
Een merkwaardig moment. Klaassen vecht een fysiek duel uit met Dion Malone en na dat duel gebaart de middenvelder meteen dat hij gewisseld moet worden. Klaassen ligt op de grond, maar staat snel op en loopt verder, waardoor de wissel absoluut niet nodig lijkt te zijn.
40'
Bij zo'n actie gaan de gedachten meteen weer naar een vorige wedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax. Toen plantte Kramer een elleboog in het gezicht van Cillessen.
38'
Het is en blijft opvallend, Kramer loopt op een diepe bal van Gehrt, maar als Cillessen op tijd uit zijn doel komt, sleept de spits van ADO Den Haag met zijn voet tegen het hoofd van de Ajax-goalie aan. Bewust of niet is niet te zeggen, maar de topscorer van ADO doet er weinig aan om de doelman te ontwijken.
36'
Een reeks van gebeurtenissen, waaronder de gele kaart van Klaassen, hebben het vuurtje onder dit duel opgestookt. Goed voor de neutrale fan, die eindelijk een strijdbaar ADO Den Haag te zien krijgt.
33'
De vrije trap die volgt wordt uit de zestien gebokst door Cillessen.
32'
Gele kaart voor Davy Klaassen (AFC Ajax)
Nu ook geel voor een Ajacied. De ploeg lijdt balverlies op het middenveld en Klaassen trekt aan de noodrem om te voorkomen dat Aaron Meijers gevaarlijk wordt.
31'
Daar had Milik meer mee moeten doen! Ricardo Kishna zet de bal prima laag voor vanaf links en als de aanname goed is van de Pool, kan hij de 0-2 maken. Milik laat de bal echter van zijn voet springen, waardoor de kans verkeken is.
30'
Zowaar weer een overtreding van Ajax bij een corner. De hoekschop wordt kort genomen, maar Thulani Serero zet zijn lichaam voor een tegenstander die het schot wil blokken.
29'
De Amsterdammers krijgen kort achter elkaar twee corners. De eerste leverde niets op na een overtreding van Niklas Moisander, hoe gaat het met de tweede?
26'
Ajax heeft het voorlopig niet heel lastig tegen ADO Den Haag, dat mak oogt in vergelijking met de strijdbare woorden die voorafgaande aan de wedstrijd werden gesproken.
23'
Overigens had het ook zomaar een andere kleur kaart kunnen zijn, gezien de hardheid van de overtreding. Serdar Gözübüyük spaart de topscorer van ADO Den Haag echter.
21'
Gele kaart voor Michiel Kramer (ADO Den Haag)
Een pittige overtreding van Kramer, die met gestrekt been de bal probeert af te pakken van Klaassen. Kramer raakt echter alleen de enkel van de doelpuntenmaker, waardoor een kaart de terechte beslissing is.
20'
Na het doelpunt van Klaassen hebben maar liefst drie spelers van Ajax tien punten in het doelpunten/assistklassement. Lasse Schöne scoorde zes keer en leverde vier assists, Anwar El Ghazi scoorde vijf keer en gaf vijf assists en de blonde middenvelder scoorde drie keer en leverde maar liefst zeven assists. De volledige lijst vind je hier.
17'
Oei Jasper Cillessen, dat was gevaarlijk! De goalie van Ajax schuift de bal zo in de voeten bij Roland Alberg, maar die kan Veltman niet omspelen op de rand van de zestien. Hierdoor is de aangeboden kans heel snel weer verkeken.
14'
ADO Den Haag kan voorlopig weinig potten breken tegen Ajax. De thuisploeg heeft de laatste minuten wel het balbezit, maar kan de spitsen niet bereiken.
11'
Ajax kan bij winst de koppositie in de Eredivisie pakken. PSV komt voorlopig niet in actie tegen Feyenoord omdat de wedstrijd uitgesteld is.
8'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:1 door Davy Klaassen
De eerste echte kans is meteen een doelpunt! Arkadiusz Milik houdt het overzicht als hij een voorzet vanaf links op het hoofd krijgt. De Pool legt de bal terug op Davy Klaassen, die vrij staat en simpel binnen kan tikken met rechts: 0-1.
6'
Het begin in Den Haag is rustig. Nog geen grote kansen gezien in de residentiestad.
3'
Inmiddels staan de aanvaller en de verdediger weer binnen de lijnen.
1'
Het spel ligt al na dertig seconde stil, als Joël Veltman en Michiel Kramer met de koppen tegen elkaar komen. Beide spelers moeten behandeld worden.
1'
Aanvang wedstrijd
Heel veel vuurwerk bij de opkomst van Ajax en ADO Den Haag. De topper gaat bijna beginnen!
Bij Ajax nog een bijzonder geval. Anwar El Ghazi zou eigenlijk starten tegen ADO Den Haag, maar de aanvaller kreeg liesklachten in de ochtend. Hierdoor start Ricardo Kishna en heeft Frank de Boer toegegeven dat El Ghazi niet eens kan invallen vanwege zijn liesblessure. Hij zit op de bank om een lege plek op te vullen, maar speelminuten krijgt El Ghazi niet vanmiddag.
Beide ploegen verrassen niet in de opstelling. Bij Ajax is Nick Viergever de vervanger van de geblesseerde Nicolai Boilesen en Arkadiusz Milik krijgt de voorkeur boven Kolbeinn Sigþórsson. ADO Den Haag voetbalt met Mike van Duinen en Michiel Kramer als aanvallers, met de ondersteunende Mathias Gehrt daarachter. Vito Wormgoor en Wilfried Kanon vormen het centrum van de verdediging.
Voorbeschouwing
De voetbalzondag gaat van start met een mooie strijd. ADO Den Haag en Ajax treffen elkaar in de residentiestad en beide ploegen hebben een flinke afkeer voor elkaar ontwikkeld. Maar dat maakt een duel tussen Ajax en ADO Den Haag juist zo mooi. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe live verslag van deze kraker.

De stand in de competitie
Voor Ajax is de taak op dit moment simpel. De Amsterdammers volgen PSV in de Eredivisie en daarom is het belangrijk dat elke wedstrijd drie punten oplevert. De formatie uit Brabant stond vier punten voor op Ajax, maar omdat PSV uit Groningen vertrok met een 1-1 gelijkspel, bestaat de voorsprong nog maar uit twee punten. Als Ajax dus vanmiddag wint bij ADO Den Haag, zijn de Amsterdammers kort koploper in de Eredivisie. Dit komt omdat PSV voorlopig niet in actie komt. De ploeg uit Brabant zag dat een duel in de Europa League uitgesteld werd vanwege hevige regenval, en omdat het duel pas later uitgespeeld kon worden, moet de kraker in de Eredivisie tussen PSV en Feyenoord ook uitgesteld worden. Er zijn heel wat moeilijkheden om die wedstrijd plaats te laten vinden, dus voorlopig kan Ajax inlopen op PSV. ADO Den Haag staat onderin de Eredivisie en zag Heracles Almelo dichterbij komen. Voorlopig is de ploeg uit de residentiestad veilig, maar de Overijsselse formatie komt verraderlijk dichtbij.

Voor de inwoners van Den Haag is de thuiswedstrijd tegen Ajax het evenement van het jaar. Ze willen die ploeg in het rood en het wit per se verslaan, koste wat kost. Of dat ook dit jaar gaat lukken, zal tijdens de wedstrijd blijken.
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner