16.08.2014 21:41

PEC Zwolle steelt de drie punten in Dordrecht

Robin Gosens (r) poeiert de bal langs Maikel van der Werff (l) voor het het doel van PEC Zwolle. (16-8-2014)

Met een matige wedstrijd is de Eredivisie vanavond teruggekeerd in Dordrecht. Na negentien jaar speelde de Schapenkoppen weer een thuiswedstrijd op het hoogste niveau. Lange tijd leek er voor de bezoekers niets aan de hand, maar mede door een rode kaart voor verdediger Bart van Hintum, kwam de zege toch in gevaar. Pas in blessuretijd werd puntverlies voorkomen.

Waarschijnlijk had men na vorige week bij FC Dordrecht gehoopt op een hele andere terugkeer van de Eredivisie aan de Krommedijk. De thuisploeg, die thuis in de Eredivisie de afgelopen vijf wedstrijden niet had verloren, kreeg echter weinig voet aan de grond. In de eerste helft had ook PEC Zwolle het lastig, maar de goal van Ryan Thomas, in de veertigste minuut, liet de thee voor de bezoekers toch lekkerder smaken. Een goede doeltrap van Diederik Boer stelde Ben Rienstra in staat om Thomas weg te sturen. Aan de linkerkant van het zestienmetergebied schoot hij met links beheerst binnen.

Na de rust werd het allemaal niet heel veel beter. Het eerste kwartier na de onderbreking kende eigenlijk maar één hoogtepunt, dat was de wissel van de nieuwe spits van PEC Zwolle, Tomáš Necid. De Tsjech had voorafgaand aan de wedstrijd echter pas twee keer mee getraind, waardoor hij nog zichtbaar aan zijn teamgenoten moest wennen. Na een uur spelen schakelde FC Dordrecht een tandje bij, in de zoektocht naar de gelijkmaker. Tot grote kansen kwam de thuisploeg echter niet. Nadat Bart van Hintum in de 79e minuut echter zijn tweede gele kaart kreeg, rook Fc Dordrecht bloed. Net als afgelopen week was het Giovanni Korte die niet veel later de 1-1 op het scorebord wist te zetten. Een klutsbal viel voor zijn voeten, nadat de poging van Mart Lieder op de paal belandde. Korte kon de bal zin in het lege doel tikken.

Terwijl FC Dordrecht de laatste tien minuten nadrukkelijk zocht naar de overwinning, ging PEC Zwolle daar in de blessuretijd mee aan de haal. Aanwinst Necid brak door aan de linkerkant en behield goed het overzicht. Hierdoor kon Mustafa Saymak helemaal vrij binnen schieten. Door deze late winnende treffer blijft PEC Zwolle ongeslagen en nestelen ze zich naast PSV aan de kop van de ranglijst.

Door: Dennis Korpel