21.08.2014 12:03

Necid ziet mogelijkheden tegen Sparta Praha

Onlangs vertrok Tomáš Necid naar PEC Zwolle. De Tsjech wordt gehuurd van CSKA Moskva en debuteerde afgelopen weekend in Dordrecht tegen de plaatselijke FC.

"Het was weer eens wat anders. Een klein stadion, inderdaad, maar ik vond het eigenlijk wel wat hebben. Het veld lag lekker dicht op de tribunes, dat zorgt voor een goede voetbalsfeer. In Rusland heb ik in veel grotere stadions gespeeld, maar daar heb je vaak van die atletiekbanen rondom het veld. Dat is ook niet alles", vertelt de spits aan Voetbal International.

Necid was met een assists gelijk belangrijk voor zijn nieuwe ploeg. "Ik ben blij dat ik de ploeg meteen heb kunnen helpen. De eerste helft waren wij beter en kwamen we terecht op voorsprong. Na rust kregen we het moeilijk, zeker na de rode kaart van Bart van Hintum. Gelukkig gingen we toch nog met drie punten naar huis. Dat is het allerbelangrijkst."

PEC Zwolle was niet geheel onbekend voor de Tsjechische spits. "Zeker, ik had meegekregen dat ze de beker wonnen door Ajax met 5-1 te verslaan. En laatst de Super Cup ook nog eens, 1-0. Die wedstrijd heb ik bekeken. Ik zag een jong, technisch begaafd team met een goede coach. Mijn indrukken van PEC Zwolle waren zeer positief en nu ik hier ben, denk ik dat ik me heel snel thuis ga voelen."

Donderdagavond speelt PEC in de laatste voorronde van de Europa League tegen Sparta Praha. De rivaal van zijn oude club Slavia Praha. "Ja, daar kijk ik echt naar uit. De wedstrijden tussen Sparta en Slavia zijn altijd zeer beladen, de supporters in Praag zullen vast een speciale ontvangst voor mij in petto hebben. Sparta is erg sterk, een goed voetballende ploeg. De beste in Tsjechië. Maar PEC is niet kansloos, dat ben je nooit in het voetbal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner