NAC Breda
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Tjaronn Chery 2. / Schot met rechts  (Tom Hiariej)

90'

Na rust werd er niet meer gescoord in de Euroborg. Erik Falkenburg (redding Sergio Padt) en Mimoun Mahi (paal) waren nog wel dichtbij een doelpunt, maar het bleef 1-0.
90'
90'
Gele kaart voor Kenny van der Weg (NAC Breda)
De verdediger van NAC Breda moppert bij de scheidsrechter en krijgt vlak voor tijd een domme gele kaart.
90'
De extra tijd bedraagt drie minuten.
89'
We naderen het einde van de wedstrijd en een echt slotoffensief van NAC Breda is uitgebleven. De Groningers zijn zelfs meer in de aanval dan de bezoekers.
87'
Wissel in bij NAC Breda -> Isak Ssewankambo
87'
Wissel uit bij NAC Breda -> Sepp De Roover
86'
De paal! Invaller Mimoun Mahi krult de bal fantastisch over de muur en zijn schot vindt het houtwerk! Dat was bijna de 2-0!
85'
FC Groningen krijgt een vrije trap op een zeer interessante plek. Na een overtreding van Jesse van Bezooijen mag Tjaronn Chery aanleggen.
85'
Gele kaart voor Jesse van Bezooijen (NAC Breda)
81'
Wissel in bij FC Groningen -> Arjen Hagenauw
81'
Wissel uit bij FC Groningen -> Dino Islamović
79'
Gele kaart voor Adnane Tighadouini (NAC Breda)
Tighadouini is de tweede speler die geel krijgt voor een handsbal. De buitenspeler probeert de hand met zijn hand mee te nemen en dat mag uiteraard niet. Dennis Higler geeft hem geel.
79'
Dat moest de 1-1 zijn! Zo, wat een kans voor Erik Falkenburg! De aanvallende middenvelder tikt de bal over Eric Botteghin en komt oog in oog met Sergio Padt. Met een hard schot probeert hij doel te treffen, maar hij stuit op de doelman van de Groningers.
77'
Goed optreden van Jelle ten Rouwelaar! De doelman van NAC Breda reageert tot tweemaal toe uitstekend op inzetten van FC Groningen. De eerste keer komt de bal terug in het spel, de tweede keer heeft Ten Rouwelaar 'm klemvast.
77'
Gele kaart voor Rémy Amieux (NAC Breda)
De linksback van NAC Breda heeft zijn been te hoog en begaat een overtreding op Hans Hateboer. Dat kost hem geel.
75'
Er is nog een kwartier te spelen in de Eurborg. Kan NAC Breda er nog een slotoffensief uitpersen?
73'
Wissel in bij NAC Breda -> Kingsley Boateng
73'
Wissel uit bij NAC Breda -> Joeri de Kamps
72'
Mimoun Mahi laat zich gelden zeg! De buitenspeler speelt zijn mijn voorbij, kapt daarna weer naar binnen en legt terug op Dino Islamović. Het schot van de Zweed wordt echter geblokt.
70'
Daar ging Jelle ten Rouwelaar bijna weer de fout in! Invaller Mimoun Mahi heeft een goede actie in huis en hij legt de bal terug op Tjaronn Chery, die van een meter of vijftien uithaalt. Ten Rouwelaar redt, maar met veel moeite.
68'
NAC Breda neemt even gas terug en laat FC Groningen het spel maken. Het is waarschijnlijke van tijdelijke aard, want op het scorebord staat nog altijd een 1-0 achterstand voor de bezoekers.
64'
Jarchinio Antonia werkte hard vandaag en scoort daarom een voldoende. Aanvallend heeft hij echter niet heel veel kunnen betekenen.
64'
Wissel in bij FC Groningen -> Mimoun Mahi
64'
Wissel uit bij FC Groningen -> Jarchinio Antonia
61'
Mats Seuntjens! Een zwakke pass van Maikel Kieftenbeld leidt een aanval van NAC Breda in. Seuntjens is het eindstation en hij schiet de bal vanaf een meter of vijftien tegen de vuisten van Sergio Padt.
61'
Jeffrey Sarpong glipt langs Yoëll van Nieff, maar een goede voorzet van de rechtsbuiten blijft uit.
60'
Daar is Tjaronn Chery's volgende poging. Deze is beduidend minder goed dan zijn vorige. Van ver haalt de maker van de 1-0 uit en de bal stuitert een meter of twee naast Jelle ten Rouwelaar's doel.
57'
Sergio Padt mag ook in actie komen! Eerst keert hij een halfhoog schot van Uroš Matić, niet veel later mag hij een zwakke poging van Joeri de Kamps tegenhouden.
55'
Goed schot Tjaronn Chery! Dit is Chery ten voeten uit! De middenvelder krijgt ruimte om te schieten en hij laat de mogelijkheid niet onbenut. Het schot is goed en gaat richting de rechterhoek, waar Jelle ten Rouwelaar naartoe duikt. Met zijn vingertoppen tikt de doelman de bal over de achterlijn.
53'
Joeri de Kamps krijgt een waarschuwing van Dennis Higler na een harde overtreding op Michael de Leeuw. Het is opvallend dat de scheidsrechter zulke incidenten door de vingers ziet, maar wel geel gaf voor een handsbal van Jarchinio Antonia.
53'
Het team van interim-trainer Eric Hellemons heeft al vijf competitiewedstrijden op rij niet gewonnen. Mogelijk volgt zometeen nummer zes.
51'
Dino Islamović probeert tot een schot te komen, maar hij heeft te veel verdedigers van NAC Breda voor zich om het doel te bereiken.
49'
Ja, bijna! NAC Breda sticht eindelijk eens gevaar voor het doel van FC Groningen. Een doelpoging komt er niet, want een schot van Erik Falkenburg wordt geblokt.
47'
Beide ploegen zijn overigens ongewijzigd aan de tweede helft begonnen.
46'
Gele kaart voor Jarchinio Antonia (FC Groningen)
De buitenspeler van FC Groningen speelt de bal met zijn hand en wordt bestraft met geel.
46'
FC Groningen heeft afgetrapt voor de tweede helft.
46'
45'

De eerste 45 minuten van de wedstrijd zit erop. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Groningers op voorsprong. Jelle ten Rouwelaar verkeek zich op een schot van Tjaronn Chery, waardoor FC Groningen na twee minuten op voorsprong stond. Veel kansen volgden na het openingsdoelpunt niet.
45'
44'
Tjaronn Chery gaat voor zijn tweede van de avond. De middenvelder krijgt de bal van Dino Islamović en krijgt veel tijd en ruimte om uit te halen. Het schot is hard, maar niet geplaatst. Chery's inzet eindigt een meter of twee naast het doel van Jelle ten Rouwelaar.
41'
Uroš Matić schiet, Maikel Kieftebeld blokt! Een afvallende bal komt bijna tot stilstand op de rand van het strafschopgebied, waardoor Matić kan uithalen. De Serviër schiet de bal tegen de benen van Kieftenbeld, die goed op de situatie anticipeert.
40'
Dino Islamović is voorlopig nog geen succes. De spits heeft nog weinig goed gedaan in de eerste helft.
39'
Tom Hiariej krijgt momenteel de voorkeur boven de ervaren Rasmus Lindgren op het middenveld. Vandaag speelt Hiariej onopvallend, maar goed.
37'
Tjaronn Chery, in het zijnet! Via Hans Hateboer komt de bal bij Chery terecht, die vanuit een lastige positie de bal in de korte hoek probeert te schieten. Jelle ten Rouwelaar is attent en via de handen van de doelman eindigt de bal in het zijnet.
36'
Niet Adnane Tighadouini, maar Jeffrey Sarpong neemt de vrije trap. De rechtsbuiten van NAC mikt de bal - ongevaarlijk - een meter over de linker kruising.
35'
En weer krijgt NAC Breda een vrije trap op een plek die mogelijkheden biedt! Adnane Tighadouini probeert Eric Botteghin te omspelen, die zijn lichaam gebruikt om de nummer 11 van NAC Breda aan de kant te zetten.
34'
NAC Breda probeert de gelijkmaker te forceren, maar de aanval stokken rond de zestien van de thuisploeg. We wachten nog op de eerste echte mogelijkheid van de bezoekers.
31'
Jeffrey Sarpong, die de voorkeur krijgt boven Kingsley Boateng, trekt naar binnen, kapt zijn tegenstander uit en schiet vervolgens richting het doel van Sergio Padt. In de baan van het schot staat echter Eric Botteghin, die voorkomt dat Padt in actie hoeft te komen.
29'
Ook Dino Islamović komt tot een doelpoging! Jarchinio Antonio legt de bal terug op de Zweedse spits, die al vallend schiet. Jelle ten Rouwelaar redt, maar hij had de bal ook over de achterlijn kunnen laten gaan.
28'
Eindelijk weer een schot! Tjaronn Chery beproeft zijn geluk en haalt van een meter of dertig uit. Er zitten veel stuiten in Chery's poging, waardoor het geen makkelijke prooi is voor Jelle ten Rouwelaar. de doelman van NAC Breda is nu wel scherp en hij vangt het schot.
26'
NAC Breda omsingelt FC Groningen, maar voorlopig ontbreekt de eindpass bij de bezoekers.
24'
Dennis Higler is van plan om de kaarten op zak te houden vandaag. Johan Kappelhof houdt Adnane Tighadouini vast, halverwege de helft van FC Gronoingen, maar Higler doet het af met enkel een vrije trap voor NAC Breda.
23'
Dino Islamović begaat een harde overtreding op Rémy Amieux en de scheidsrechter fluit. De Zweed ontsnapt aan geel, want hij komt daar eigenlijk te wild in.
21'
Echt grote kansen hebben we nog niet gezien in de Euroborg. Ook het doelpunt van Tjaronn Chery was eigenlijk niet een echte mogelijkheid, maar Jelle ten Rouwelaar verkeek zich op het schot.
20'
Het is Adnane Tighadouini die de vrije trap zelf neemt. Hij lepelt de bal over het muurtje, maar Sergio Padt staat goed opgesteld en vangt de bal.
20'
NAC Breda krijgt op een interessante positie een vrije trap, na een overtreding van Hans Hateboer op Adnane Tighadouini.
18'
Op het middenveld worden een paar stevige duels uitgevochten. Scheidsrechter Dennis Higler fluit weinig, wat de wedstrijd ten goede komt.
17'
Daar kan Dino Islamović meer mee doen! Na een goede rush van Jarchinio Antonia ontvangt de Zweed de bal, maar zijn aanname is niet goed. Daardoor kan Jelle ten Rouwelaar de bal simpel oppakken.
16'
Adnane Tighadouini zit nog niet lekker in de wedstrijd. De buitenspeler van NAC Breda probeert met een leuke beweging Hans Hateboer te passeren, maar het enige dat hij passeert is de zijlijn.
15'
De bezoekers uit Breda lijken zich enigszins te hebben hersteld van het tegendoelpunt. De wedstrijd in de Euroborg is op dit momenteel redelijk in evenwicht, op de stand na.
12'
Uitstekend verdedigd door Eric Botteghin! Erik Falkenburg wil in het strafschopgebied om de Groningen-verdediger heen, maar de Braziliaan houdt zijn lichaam keurig tussen Falkenburg en de bal, die langzaam over de achterlijn rolt. Doeltrap FC Groningen!
11'
Even lijkt Jarchinio Antonia door te breken, maar de vleugelaanvaller wordt afgevlagd wegens buitenspel.
10'
Ook de vaste spits van NAC Breda, Stipe Perica, is er nog niet bij. Hij zit nog een schorsing uit. Zijn vervanger is Mats Seuntjes.
9'
Danny Hoesen doet vandaag niet mee bij FC Groningen. De spits raakte deze week tijdens een training geblesseerd. Hij wordt vervangen door Dino Islamović.
7'
De Groningers staan dertiende in de Eredivisie, maar stijgen bij winst naar de gedeeld vijfde (!) plaats op de ranglijst. Het staat ongelooflijk dicht bij elkaar in de middenmoot.
5'
Dat scheelde niet veel! Hans Hateboer geeft de bal voor en met een sliding tikt Rémy Amieux de bal tegen Dino Islamović aan. Via de spits gaat de bal over de achterlijn.
4'
NAC Breda lijkt van slag door het snelle openingsdoelpunt van FC Groningen. De thuisploeg wil meteen doordrukken en kiest voor de aanval.
2'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:0 door Tjaronn Chery
Het staat al 1-0! Wat een start van de wedstrijd! Chery schiet vanuit een moeilijke hoek op goal en Jelle ten Rouwelaar gaat verschrikkelijk de fout in. Via de doelman, die het schot simpel kan keren, gaat de bal over de doellijn.
1'
Adnane Tighadouini lost het eerste schot van de wedstrijd, maar hij schiet de bal tegen Eric Botteghin aan.
1'
NAC Breda heeft de wedstrijd in gang gebracht!
1'
De elfde speelronde zit er bijna op, maar er staat nog één wedstrijd op het programma: FC Groningen – NAC Breda. Dit duel wordt vanaf 16:45 in de Euroborg gespeeld. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van deze wedstrijd. Je kan hier een uur voor aanvang de opstellingen van beide teams vinden.

FC Groningen op de weg terug

Hoewel FC Groningen de laatste drie wedstrijden op rij niet won, lijken de noorderlingen weer wat beter in vorm te geraken. Vorige week speelde het team van Erwin van de Looi gelijk bij AZ (2-2) en in de midweekse bekerronde werd er overtuigend gewonnen van de amateurs van Flevo Boys. In Emmeloord wonnen de Groningers met liefst 1-8 en Michael de Leeuw was de grote man met vier doelpunten.

NAC op zoek naar driepunter

Voor NAC Breda zijn het moeilijke tijden. Kort geleden werd Nebojša Gudelj ontslagen en zijn tijdelijke opvolger Eric Hellemons, heeft nog niet voor een ommekeer kunnen zorgen. De club uit Noord-Brabant heeft al vijf wedstrijden op rij niet meer gewonnen en is terug te vinden op de zestiende plaats in de Eredivisie. Bij winst verlaat NAC Breda echter weer de degradatiezone.

Onderling resultaat

Het is alweer een tijdje geleden dat NAC Breda een zege boekte op FC Groningen. Van de laatste negen keer dat de clubs tegen elkaar speelden, won de Parel van het Zuiden geen enkele keer. Vorig seizoen eindigde FC Groningen – NAC Breda in 2-1. Filip Kostić zorgde toen in de laatste minuut ervoor dat de Groningers de zege pakten. Nick van der Velden en Stipe Perica zorgden toen voor de andere twee doelpunten.