Vitesse
3:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Davy Pröpper 11. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Chris Kum 12. / Kopbal  (Yassin Ayoub)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Ruud Boymans 69. / Schot met rechts  (Rubio Méndez-Rubín)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Ruud Boymans 76. / Penalty

90'
Samenvatting

Het spelbeeld bleef onveranderd in de tweede helft. Vitesse had het meeste balbezit, maar deed daar te weinig mee. Utrecht bleef loeren op de counter en kwam in de 69e minuut op voorsprong. Rubio Rubin ontsnapte op de rechterflank en zocht vervolgens Ruud Boymans. De spits twijfelde niet en schoot raak: 2-1. In de 75e minuut was de wedstrijd gespeeld. Arnold Kruiswijk beging een domme overtreding in het strafschop gebied. Kruiswijk kreeg zijn tweede gele kaart en Boymans schoot raak vanaf de strafschopstip: 3-1.
90'
90'
Scheidsrechter Blom trekt er nog vier minuten blessuretijd bij.
88'
Vejinović mag een vrije trap nemen op de rand van het strafschopgebied, maar mikt over.
85'
Weer een wissel bij Utrecht. Sofyan Amrabat debuteert namens Utrecht. Hij is de vervanger van Peterson.
84'
Wissel in bij FC Utrecht -> Sofyan Amrabat
84'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Kristoffer Peterson
83'
Gele kaart voor Kevin Diks (Vitesse)
Ook Diks gaat nu op de bon. Blom is niet meer te stoppen nu.
80'
Wat een kans! Boymans duikt ineens op voor het doel van Vitesse, maar stuit op Velthuizen.
80'
Kum is aangeslagen en gaat naar de kant. Kai Heerings is zijn vervanger.
79'
Wissel in bij FC Utrecht -> Kai Heerings
79'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Christian Kum
78'
Heeft Bosz het opgegeven? Hij brengt verdediger Guram Kashia voor aanvaller Abiola Dauda.
77'
Wissel in bij Vitesse -> Guram Kashia
77'
Wissel uit bij Vitesse -> Abiola Dauda
77'
Gele kaart voor Kelvin Leerdam (Vitesse)
En nog maar een kaart. Ook Leerdam gaat nu op de bon.
76'
Doelpunt voor FC Utrecht, 3:1 door Ruud Boymans
Boymans gaat achter de bal staan en schiet de bal in de linkerhoek. Velthuizen is kansloos: 3-1.
75'
Geel-rode kaart voor Arnold Kruiswijk (Vitesse)
Strafschop! Kruiswijk begaat een domme overtreding in het strafschopgebied. Blom geeft Kruiswijk zijn tweede gele kaart en Utrecht een penalty.
74'
Wissel in bij FC Utrecht -> Gyliano van Velzen
74'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Tommy Oar
73'
Nu weer een kans aan de andere kant. Rubin komt vanaf de linkerflank naar binnen en probeert vervolgens Velthuizen in de korte hoek te verrassen. De doelman van Vitesse brengt echter redding.
73'
Komt de wedstrijd dan eindelijk los? Vitesse moet nu wat verzinnen.
72'
Vejinović neemt vervolgens de vrije trap. Verhoeven gaat gestrekt, maar pakt de poging van de middenvelder.
71'
Gele kaart voor Willem Janssen (FC Utrecht)
Nog maar een gele kaart van Blom. Willem Janssen begaat een lichte overtreding op Vejinović en gaat op de bon.
69'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:1 door Ruud Boymans
Daar is uit het niets de 2-1 voor Utrecht. Rubin ontsnapt aan de rechterflank. De Amerikaan ziet Boymans vrijstaan en speelt hem aan. Boymans denkt niet na en schiet meteen: 2-1.
69'
Utrecht-trainer Rob Alflen heeft enkel jeugd op de bank zitten. Hij zou bijvoorbeeld Sofyan Amrabat, Gyrano Kerk of Gyliano van Velzen kunnen inbrengen.
68'
Vitesse-trainer Bosz heeft Uroš Đurđević nog op de bank zitten, maar vooralsnog heeft Bosz weinig vertrouwen gehad in de Servische spits.
66'
Als de wedstrijd op deze manier doorgaat, dan wordt er niet meer gescoord in Utrecht. Het tempo is veel te laag. Kansen zijn er - aan beide kanten - niet.
64'
Gele kaart voor Arnold Kruiswijk (Vitesse)
Arnold Kruiswijk is de tweede die op de bon gaat. De verdediger van Vitesse begaat een overtreding op Rubin. Blom is van mening dat dit ook een gele kaart waard is.
64'
Traoré - die onzichtbaar was - heeft het veld verlaten. Ibarra krijgt een klein half uur om zich te bewijzen.
63'
Wissel in bij Vitesse -> Renato Ibarra
63'
Wissel uit bij Vitesse -> Bertrand Traoré
62'
Bosz heeft het gehad. Ibarra staat klaar om in te vallen.
61'
Diks kan overigens door. De rechtsback van Vitesse staat weer in het veld.
59'
Gele kaart voor Christian Kum (FC Utrecht)
Daar is de eerste gele kaart van de wedstrijd. Kum begaat een forse overtreding op invaller Valeri 'Vako' Qazaishvili en ziet terecht geel.
59'
Kevin Diks heeft een tik gehad van Rubio Rubin en heeft verzorging nodig.
57'
Beide ploegen blijven slordig in de eindfase. Zodra er gevaar dreigt, gaat er iemand in de fout. Of de eindpass komt niet aan of de bal springt van iemands voet af. Het blijft pover in Utrecht.
54'
Kevin Blom is vandaag de scheidsrechter in Utrecht. Blom laat veel doorgaan, wellicht heeft hij ambities om in Engeland te fluiten. Dat zouden meer scheidsrechters in Nederland moeten doen.
51'
Het spelbeeld blijft vooralsnog hetzelfde. Vitesse heeft het balbezit, maar creëert eigenlijk geen kansen. Utrecht blijft wachten...
47'
Het eerste schot van de tweede helft komt van Vitesse. Traoré haalt uit vanaf een meter of twintig, maar stuit op doelman Verhoeven.
47'
Overigens is Bosz ook nog altijd in gesprek met Ibarra. Wellicht volgt er een snelle tweede wissel van Vitesse.
46'
Vitesse-trainer Bosz heeft gewisseld. Pröpper is geblesseerd in de kleedkamer achtergebleven. Valeri Qazaishvili is zijn vervanger.
46'
We zijn weer begonnen in Utrecht. Vitesse heeft afgetrapt.
46'
46'
Wissel in bij Vitesse -> Valeri Qazaishvili
46'
Wissel uit bij Vitesse -> Davy Pröpper
45'

De eerste helft van FC Utrecht - Vitesse was weinig enerverend. De eerste tien minuten gebeurde er helemaal niets, totdat Utrecht-doelman Jeroen Verhoeven in de elfde minuut plotseling de bal in voeten bij Davy Pröpper schoot. Pröpper had vervolgens geen moeite om de bal in het lege doel te schieten: 0-1. Een minuut later stond het echter weer gelijk. Een vrije trap van Yassin Ayoub kwam op het hoofd van Christian Kum terecht. De verdediger van de thuisploeg kopte vervolgens raak: 1-1. Het vervolg was weer bijzonder matig. Na een half uur speler kreeg Kristoffer Peterson een grote kans, terwijl acht minuten later Denys Oliynyk de bal op de paal schoot. Verder gebeurde er bar weinig tijdens het eerste bedrijf.
45'
42'
Er komt steeds meer dreiging van beide partijen. Een doelpunt hangt in de lucht!
40'
Ayoub wint veel duels op het middenveld. De middenvelder van Utrecht heeft al een aantal keer de bal van een Vitessenaar afgesnoept.
38'
De paal! Vitesse raakt het aluminium. Marko Vejinović geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Denys Oliynyk zet zijn voet tegen de bal, maar raakt de paal.
37'
Renato Ibarra krijgt instructies van Bosz. Gaat de trainer van Vitesse al vroeg ingrijpen?
35'
Vitesse heeft wellicht een overwicht, maar de beste kansen zijn voor Utrecht.
33'
Weer bijna een grote kans voor Utrecht. Na een goede voorzet van Tommy Oar lijkt Ruud Boymans een flinke mogelijkheid te krijgen, maar de spits is net te laat voor het doel. In het vervolg geeft Peterson een voorzet vanaf de andere kant. Boymans ontdoet zich van zijn directe tegenstander, maar krijgt de bal op zijn schouder. Kans gemist.
30'
Oef! Bijna de voorsprong voor Utrecht. Na slecht verdedigen van Vitesse krijgt Kristoffer Peterson een levensgrote kans. Velthuizen is echter op tijd uit zijn doel, waardoor Peterson de bal niet langs de goalie kan krijgen.
29'
Nee, Utrecht - Vitesse is nog niet echt enerverend. Maar wat niet is kan nog komen!
25'
Vitesse probeert het weer vanuit de tweede lijn. Deze keer is het Pröpper met een afstandsschot, maar Verhoeven brengt redding.
25'
Utrecht laat af en toe een paar leuke acties zien, maar het ontbreekt hem in de eindpass. Die is tot dusver altijd slecht, waardoor de thuisploeg niet tot uitgespeelde kansen komt.
23'
De wedstrijd is nog altijd niet echt losgekomen na de twee treffers. Het spelbeeld is onveranderd gebleven, al wordt Utrecht nu iets dreigender.
20'
Vitesse-trainer Peter Bosz is ontevreden. De hoofdcoach staat druk gebarend langs de lijn om zijn team te instrueren.
18'
Eindelijk een poging van Utrecht. Rubio Rubin probeert met een volley Piet Velthuizen te verschalken, maar de doelman van Vitesse kan vrij simpel redding brengen.
17'
Er begint wat meer felheid in het duel te komen. Utrecht-middenvelder Ayoub heeft daar een groot aandeel in.
15'
Verhoeven moet weer in actie komen. Bertrand Traoré besluit vanaf een meter of dertig te schieten, maar Verhoeven kan redding brengen.
14'
De eerste tien minuten waren niet om aan te zien, maar het is los in Utrecht! Twee doelpunten snel achter elkaar.
12'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:1 door Christian Kum
Het staat alweer gelijk in Utrecht! Een vrije trap van Yassin Ayoub komt op het hoofd van Christian Kum terecht. De verdediger kopt de bal vervolgens tegen de touwen en trekt de stand weer gelijk: 1-1.
11'
Doelpunt voor Vitesse, 0:1 door Davy Pröpper
WAT EEN FOUT VAN JEROEN VERHOEVEN. De doelman van Utrecht speelt de bal per ongeluk in de voeten bij Davy Pröpper. De middenvelder van Vitesse kan de bal vervolgens in een leeg doel schieten: 0-1. Wat een flater van Verhoeven zeg!
8'
Het begin in Utrecht is niet veelbelovend. Vitesse heeft het meeste balbezit, maar doet daar vrij weinig mee. Utrecht kijkt vooral toe. Zodra de thuisploeg de bal heeft wordt deze vrijwel meteen ingeleverd.
6'
FC Utrecht trekt zich vooralsnog terug en wacht op een foutje van Vitesse. Nog geen kansen in de Galgenwaard.
3'
Zoals verwacht heeft Vitesse in de beginfase het meeste balbezit. De Arnhemmers proberen via het combinatiespel tot kansen te komen.
1'
We zijn begonnen in Utrecht. De thuisploeg heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd FC Utrecht tegen Vitesse. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

FC Utrecht

FC Utrecht moet oppassen. Voorafgaand aan speelronde elf staan de Utrechters op de dertiende plaats met dertien punten. De afstand naar de degradatiezone is slechts drie punten, waardoor Utrecht-trainer Rob Alflen zich geen fouten kan permitteren. De Utrechters zijn bezig aan een moeilijke reeks, waardoor het enigszins valt te verklaren waarom Utrecht zo laag staan. Achtereenvolgend werd er gespeeld tegen FC Twente (1-3), Go Ahead Eagles (2-3), FC Dordrecht (3-1) en PSV Eindhoven (1-5). Als Utrecht niet in de gevarenzone wil terechtkomen, dan zal Utrecht punten moeten pakken tegen Vitesse. De concurrentie ligt namelijk op de loer.

Vitesse

Vitesse zit in een flow. Althans, dat was de afgelopen periode het geval. De Arnhemmers begonnen met een 6-2 overwinning tegen FC Dordrecht en vervolgens werden ook ADO Den Haag (6-1) en Willem II (4-1) met ruime cijfers verslagen. Vorige week werd er echter gelijkgespeeld tegen NAC Breda (2-2). Een gruwelijke blunder van doelman Piet Velthuizen was daar de oorzaak van. Midweeks won Vitesse in het bekertoernooi van FC Dordrecht (2-1), maar Vitesse-trainer Peter Bosz was niet erg blij met het spel van zijn ploeg. Er staan een aantal zware wedstrijden op het programma voor Vitesse, te beginnen met een bezoek aan Utrecht. Vervolgens zal Vitesse spelen tegen Feyenoord (T), AZ Alkmaar (U), Go Ahead Eagles (T) en FC Twente (T). Als Vitesse zich weer in de top van de Eredivisie wil melden, dan zullen de Arnhemmers de komende weken punten moeten pakken.

Historie

29 keer eerder werd het duel Utrecht – Vitesse in de Eredivisie afgewerkt. Op basis van de historie is de thuisploeg favoriet. Zestien keer won Utrecht het onderlinge duel met Vitesse, terwijl de Arnhemmers slechts acht keer wisten te winnen. Vijf keer werden de punten gedeeld. Vorig seizoen was Utrecht met 2-1 te sterk voor Vitesse. Steve De Ridder had de thuisploeg op voorsprong gezet, maar Zakaria Labyad bracht Vitesse op gelijke hoogte. Juan Agudelo bezorgde Utrecht uiteindelijk drie punten.

De laatste keer dat Vitesse won in Utrecht dateert van 29 september 2012. Vitesse kwam op een 2-0 voorsprong dankzij doelpunten van Marco van Ginkel en Wilfried Bony. Jacob Mulenga deed nog wel wat terug, maar de punten gingen naar Arnhem. Beide ploegen hebben de punten – om verschillende redenen – hard nodig, dus dit wordt geheid een spektakelstuk.