02.11.2014 18:33

Blunder Ten Rouwelaar leidt zege Groningen in

Jelle ten Rouwelaar (NAC Breda) kan zichzelf wel voor het hoofd slaan nadat FC Groningen door een blunder van hem op voorsprong is gekomen. (02-11-2014).

Na drie wedstrijden zonder overwinning heeft FC Groningen zondag weer eens gezegevierd. Dankzij een vroeg doelpunt van Tjaronn Chery, waarbij Jelle ten Rouwelaar lelijk de fout in ging, wonnen de Groningers met 1-0.

Het publiek in de Euroborg mocht al heel vroeg in de wedstrijd voor de eerste keer juichen. Na twee minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Jelle ten Rouwelaar werd verrast door een schot van Tjaronn Chery en de doelman liet de bal door zijn handen glippen: 1-0. Het openingsdoelpunt bleek niet het startschot voor een spectaculaire eerste helft; in de eerste 45 minuten van de wedstrijd waren er voor zowel FC Groningen als NAC Breda nauwelijks kansen te noteren.

Na rust speelden beide ploegen wat slordiger, maar viel er wel wat meer te beleven in Groningen. Met name de maker van de 1-0, Chery, liet zich met schoten van afstand gelden. Ten Rouwelaar liet zich echter niet een tweede keer verrassen door de aanvallende middenvelder van FC Groningen. Met goede reddingen voorkwam de NAC-goalie keer op keer een tweede tegendoelpunt.

Ook de bezoekers kregen mogelijkheden om een goal te maken. Zo strafte Mats Seuntjens bijna een fout van Maikel Kieftenbeld af, maar werd zijn inzet gekeerd door Sergio Padt. De grootste kans voor NAC Breda kwam echter op naam van Erik Falkenburg. Na een goede actie kwam hij oog in oog met Padt, maar schoot hij de bal niet langs, maar tegen de doelman aan. Het hoogtepunt van de tweede helft werd vlak voor tijd bereikt, toen invaller Mimoun Mahi een vrije trap op de paal schoot.

Door de overwinning stijgt FC Groningen naar de zevende plaats van de Eredivisie. In puntenaantal staat de club gelijk met SC Cambuur (vijfde) en PEC Zwolle (zesde). Het doelsaldo van de twee clubs is echter beter dan die van de Groningers. NAC Breda vinden we terug op de zestiende plaats. Het gat met de hekkensluiter, FC Dordrecht, bedraagt vijf punten.

Door: Vincent Houttuin