Willem II Zondag, 2. November 2014
14:30 uur
SC Cambuur
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Albert Rusnák 73. / Schot met links  (Furdjel Narsingh)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Samuel Armenteros 90. / Schot met rechts  (Ali Messaoud)

90'
Willem II heeft een punt voor de poorten van de hel weggesleept. Cambuur kwam een kwartier voor tijd op 0-1 dankzij Albert Rusnak, maar Samuel Armenteros maakte in de blessuretijd de 1-1. Daardoor gaan beide ploegen met een punt naar huis.
90'
90'
Doelpunt voor Willem II, 1:1 door Samuel Armenteros
Daar is dan toch de gelijkmaker! Ali Messaoud bereikt Samuel Armenteros in de zestien. De Zweed bedenkt zich geen moment en haalt uit. Via de hak van Andriuškevičius belandt de bal in het doel.
90'
De blessuretijd bedraagt vier minuten.
89'
Wissel in bij SC Cambuur -> Calvin Mac-Intosch
89'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Furdjel Narsingh
89'
Nee, de middenvelder schiet zelf in plaats van een voorzet. Boze blikken van zijn ploeggenoten en het publiek zijn zijn deel.
89'
Willem II krijgt op 30 meter van het doel een vrije trap. Ali Messaoud gaat achter de bal staan. Kan Willem II nog wat forceren?
85'
Wat heet! Bruno Andrade test met een harde pegel Nienhuis. Maar de rossige doelman pareert uitstekend.
84'
Het ziet er nog niet naar uit dat Willem II een slotoffensief ontketent. Gaat dat nog gebeuren?
83'
Wissel in bij Willem II -> Robert Braber
83'
Wissel uit bij Willem II -> Ben Sahar
83'
Wissel in bij SC Cambuur -> Erik Bakker
83'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Albert Rusnák
79'
Wissel in bij Willem II -> Jerson Cabral
79'
Wissel uit bij Willem II -> Jordens Peters
77'
Speldenprikje van Robbie Haemhouts. Een kopbal van de middenvelder vanaf de zestien gaat net naast .
75'
Een ding is zeker, een 0-0 wedstrijd wordt het niet meer. Kan Willem II nog langszij komen?
73'
Doelpunt voor SC Cambuur, 0:1 door Albert Rusnák
Wat een heerlijke treffer van Albert Rusnak. Furdjel Narsingh bereikt op de rand zestien Albert Rusnak. De Slowaak controleert geweldig en met zijn linker schuift hij de bal binnen. Eindelijk een goal in deze wedstrijd en Cambuur leidt!
70'
Koud in het veld en hij is al direct gevaarlijk, Michiel Hemmen. Tot twee keer toe heeft hij pech in de afronding.
69'
Wissel in bij SC Cambuur -> Michiel Hemmen
69'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Bartholomew Ogbeche
67'
Dat ziet er niet goed uit voor de Cambuur spits. Het lijkt er haast op dat hij met zijn hoofd in een bijenkorf heeft gezeten, want zijn rechteroog is al flink op gezwollen. De verzorger geeft aan dat er moet worden gewisseld.
67'
Pijnlijk. Ogbeche en Heerkens botsen vol met hun hoofden bij elkaar. Beide hebben medische verzorging nodig.
65'
Sahar gaat makkelijk naar de grond in de zestien Vytautas Andriuškevičius gebruikte goed zijn schouder om de Israëliër af te stoppen. Goed gedaan van de Cambuur verdediger.
60'
Het heeft al de hele wedstrijd schijn van, maar laat ik het nu ook maar hardop zeggen. Dit is een typische 0-0 wedstrijd.
59'
Wissel in bij Willem II -> Bruno Andrade
59'
Wissel uit bij Willem II -> Terell Ondaan
54'
Ogbeche wordt naar de grond getrokken in de zestien, maar Sanders besluit geen strafschop te geven.
52'
Uit de corner komt niets, maar wel met de aanval die er op volgt. Weer is het Messaoud die gevaarlijk is, maar hij komt een teenlengte tekort.
51'
Willem II wordt eindelijk gevaarlijk! Terrel Ondaan snelt voor bij Andriuškevičius en bereikt Messaoud. De schaduwspits schiet op de baan van een Cambuur verdediger en de bal hobbelt achter voor een hoekschop.
50'
Nou, nou. Beide ploegen gaan op dezelfde voet verder als in de eerste helft. Het is saai.
48'
En het is weer Dijks die voor gevaar zorgt, maar net zoals zijn kopbal vlak voor rust, kopt DIjks net over.
46'
En we zijn weer onderweg in Tilburg. Beide ploegen zijn ongewijzigd.
46'
46'
De spelers komen weer het veld op. Hopelijk dat er wat meer te beleven is deze tweede helft.
45'
Samenvatting eerste helft Een saaie eerste helft komt tot een einde. Cambuur heeft het overwicht en Etienne Reijnen had een tweetal kansen om op voorsprong te komen, maar het geluk ontbrak. Willem II heeft, op een kopballetje van Dijks na, nauwelijks iets weten te creëren.
45'
45'
Uit een corner kopt Mitchell Dijks net over. Het was het eerste wapenfeit van Willem II in de eerste helft.
45'
Gele kaart voor Daniël de Ridder (SC Cambuur)
De Ridder krijgt de eerste kaart van de wedstrijd. Hij duwt Armenteros naar de grond, die op volle snelheid op weg naar het Friese doel was.
45'
De blessuretijd bedraagt twee minuten.
43'
Dit keer niet, El Makrini kopt over en naast.
43'
Misschien nu dan? Cambuur krijt een hoekschop te nemen en de vorige corners waren ook gevaarlijk.
41'
Reijnen hielp bijna Willem II in het zadel door een voorzet niet weg te werken. Dat ging maar net goed voor SC Cambuur.
37'
De wedstrijd weigert om los te komen. Fouten en slordigheden zijn troef in Tilburg.
30'
Grote kans voor Cambuur! Het is Rusnak met een hoekschop en Ogebeche kopt goed terug. Etienne Rijnen komt een paar centimeter te kort om Cambuur op voorsprong te zetten.
28'
Het blijft slordig in Tilburg, maar een doelpunt kan worden verwacht. De laatste achttien thuisduels wist Willem II minstens één keer te scorne.
22'
Dit is tekenend voor de wedstrijd. Daniel de Ridder komt door over links, maar zijn voorzet mist precisie. Daardoor hobbelt de bal naast.
17'
De wedstrijd gaat gelijk op, met veel voorwaartse beweging van beide partijen. Goed is het niet, maar vermakelijk wel.
13'
Ali Messaoud probeerde Cristiano Ronaldo te imiteren, door een 'knuckleball' te produceren, maar zijn inzet gaat meters naast.
11'
Koddig momentje. Terrel Ondaan loopt arbiter Jeroen Sanders ondersteboven. De arbiter herstelt zich echter snel.
8'
En daar was Cambuur dichtbij de openingstreffer. Etienne Rijnen kan helemaal vrij inkoppen, maar kopt recht op Lamprou. De keeper kan de bal vervolgens klemmen.
6'
Nienhuis moet voor de eerste in actie komen deze middag. Een mislukte voorzet van Terrel Ondaan dreigt de korte hoek binnen te vallen, maar Nienhuis was attent en keert de inzet van de buitenspeler.
4'
Het begin is voor Cambuur, maar gevaarlijk kunnen de blauwgelen nog niet worden.
1'
En we zijn onderweg! Wie gaat de aansluiting vinden met de subtop? Over 2x45 minuten weten we meer.
1'
De spelers komen het veld op in Tilburg, de wedstrijd kan bijna beginnen!
Goedemiddag iedereen en welkom bij de liveticker van Willem II-SC Cambuur. Ik ben Jesper Davelaar en ik verzorg het live commentaar bij deze wedstrijd.

Middenmoters op zoek naar aansluiting met de subtop

Beide teams maken vooralsnog een uitstekend seizoen door. Willem II staat als promovendus op een keurige negende plaats. Vijf overwinningen zorgen voor een totaal van vijftien punten. De Tilburgers speelden dit seizoen nog niet een keer gelijk. Alleen Heracles heeft dit seizoen ook nog geen remise geboekt.

SC Cambuur staat drie plaatsen hoger, maar met slechts een puntje meer. Bij een overwinning vandaag stuwen de Leeuwarders op naar een razend knappe vierde plaats. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want sinds de rentree van SC Cambuur in de Eredivisie won de ploeg geen enkele keer op natuurgras. De blauwgelen gaan dus op zoek naar een primeur.

Willem II op dreef, stagnaties bij SC Cambuur

De thuisploeg is goed in vorm. Van de laatste zes wedstrijden werden er maar liefst vier in een overwinning omgezet. Tegen Feyenoord, NAC, Heerenveen en Heracles pakten de Tilburgers het volle pond. Alleen tegen FC Groningen en Vitesse trok Willem II aan het kortste eind.

SC Cambuur won in diezelfde periode twee wedstrijden (FC Groningen, FC Dordrecht), speelde het twee keer gelijk (Excelsior en SC Heerenveen) en verloor het twee keer (PSV en Feyenoord). Geenszins slechte resultaten voor de Leeuwarders, zeker niet omdat de doelstelling van Cambuur nog altijd handhaving is.

Absenties

Willem II is nagenoeg compleet. Alleen Frank van der Struijk moet deze wedstrijd laten schieten vanwege een kuitblessure. SC Cambuur moet het stellen zonder een trio. Marlon Pereira, Dejan Meleg en Damiano Schet zijn allen geblesseerd.

De wedstrijd staat onder leiding van Jeroen Sanders. Ik wens jullie veel plezier toe met deze wedstrijd!