2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Rasmus Bengtsson 67. / Kopbal
2 : 0 Torinfos in de Ticker Youness Mokhtar 72. / Schot met rechts

90'

Na rust was het gelukkig wat leuker in Enschede. Via Rasmus Bengtsson en Youness Mokthar sleepte FC Twente de overwinning binnen. De bezoekers uit Heerenveen kregen net als in de eerste helft na rust geen echte kansen.
90'
90'
De extra tijd bedraagt drie minuten.
89'
Wissel in bij FC Twente -> Orlando Engelaar
89'
Wissel uit bij FC Twente -> Youness Mokhtar
87'
Het zit er niet in voor sc Heerenveen. FC Twente gaat de zege pakken en de Tukkers stijgen naar de vierde plaats in de Eredivisie.
85'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Doke Schmidt
85'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Marten de Roon
85'
Wissel in bij FC Twente -> Torgeir Børven
85'
Wissel uit bij FC Twente -> Hakim Ziyech
83'
Daar is dan eindelijk Mark Uth! De linkspoot haalt van ver uit, want in het strafschopgebied wordt hij nauwelijks bediend vandaag. Het schot van de Eredivisie-topscorer gaat een meter naast.
81'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Pelle van Amersfoort
81'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Joey van den Berg
80'
Een afstandsschot van Jordy Buijs! De verdediger van sc Heerenveen schiet van ver en hij maait de bal over het doel.
78'
Ontevreden hangt Dwight Lodeweges achterover in zijn stoel. Hij ziet zijn team vanavond een onvoldoende scoren.
75'
De bezoekers uit Heerenveen zijn op zoek naar het aansluitingsdoelpunt, maar vooralsnog ontbreekt het aan daadkracht voorin.
72'
Doelpunt voor FC Twente, 2:0 door Youness Mokhtar
Kristoffer Nordfeldt heeft een antwoord op het schot van Luc Castaignos, maar in de rebound is Youness Mokthar wel trefzeker. FC Twente verdubbelt de score!
71'
Daar is de eerste mogelijkheid naar de 1-0! Met een volley probeert Marten de Roon Nick Marsman te verschalken, maar de bal vliegt over.
70'
De Friezen hebben nog twintig minuten om wat aan de achterstand te doen. sc Heerenveen heeft in de eerste zeventig monuten van de wedstrijd eigenlijk nog geen goede kans gekregen.
67'
Doelpunt voor FC Twente, 1:0 door Rasmus Bengtsson
Daar is het langverwachte openingsdoelpunt! Robbert Schilder geeft vanaf links de bal voor en Marten de Roon wil de voorzet wegwerken, maar kopt 'm door. Op de vijf meter staat Rasmus Bengtsson opgesteld, die met zijn hoofd voor de 1-0 zorgt.
66'
Wissel in bij FC Twente -> Youness Mokhtar
66'
Wissel uit bij FC Twente -> Ryo Miyaichi
66'
Dat moest de 1-0 zijn! Kyle Ebecilio pikt in het strafschopgebied een afvallende bal op en hij komt in een zeer kansrijke positie. Jordy Buijs staat echter goed opgesteld en krijgt de bal tegen zijn bovenlichaam aan geschoten.
65'
Kansje voor sc Heerenveen! Darryl Lachman vergeet in te grijpen, waardoor de Friezen kunnen counteren. De bal komt uiteindelijk terecht bij Daley Sinkgraven, die een slap schot produceert.
62'
Vervolgens schopt Kristoffer Nordfeldt de bal buiten zodat Joey van den Berg (kort) behandeld kan worden op het veld.
62'
In de counter dreigt FC Twente gevaarlijk te worden, maar een voorzet van Jesús Corona komt bij niemand aan.
59'
Luc Castaignos scoort, maar het doelpunt telt niet! De spits zet zelf de aanval op en speelt Ryo Miyaichi aan. De Japanner wacht lang, en geeft vervolgens de bal terug aan Castaignos. De spits laat het net trillen, maar op het moment dat Miyaichi passte, stond hij buitenspel.
57'
Vanaf rechts probeert Luciano Slagveer de bal voor te brengen, maar de voorzet is te laag en wordt door Darryl Lachman weggekopt. Het is allemaal net niet vanavond.
55'
En weer wat fluitconcertjes vanaf de tribunes. FC Twente krijgt een vrije trap op de helft van sc Heerenveen en Kamohelo Mokotjo kiest er niet voor om de bal naar voren, maar terug naar de verdediging te spelen.
54'
Daar leek sc Heerenveen even gevaarlijk te worden, maar Darryl Lachman tikt de bal weg voordat Mark Uth erbij kan.
52'
Ryo Miyaichi probeert zich een weg langs Stefano Marzo te banen, maar de rechtsback blijft overeind en verovert de bal. De Japanner is rijp voor een wissel.
52'
Zowel Luciano Slagveer als Mark Uth jaagt de Nick Marsman op. Ook sc Heerenveen heeft andere plannen in de tweede helft.
50'
..En het is Castaignos die 'm neemt. De spits schiet de bal langs de muur, maar niet goed in de hoek. Kristoffer Nordfeldt kan de bal vrij simpel vangen.
50'
Luc Castaignos en Hakim Ziyech staan achter de bal..
49'
Vrije trap voor FC Twente op twintig meter van het doel! Kyle Ebecilio schiet de bal tegen de hand van Joost van Aken, waardoor Serdar Gözübüyük niets anders kan doen dan te fluiten. Hij geeft Van Aken geen geel.
48'
Robbert Schilder bedient Ryo Miyaichi, wiens voorzet wordt geblokt. De Japanner speelt geen gelukkig duel.
48'
FC Twente is redelijk uit de startblokken gekomen en kiest voor een iets aanvallendere speelwijze.
46'
46'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Morten Thorsby
46'
45'
45'
Boem! Daley Sinkgraven schiet vanaf een meter of 35. Het schot gaat recht door het midden en wordt gevangen door Nick Marsman.
44'
Dat speelt sc Heerenveen niet goed uit! Een foutje in de verdediging van sc Heerenveen wordt niet goed afgestraft. Eerst wordt Daley Sinkgraven's schot geblokt, daarna schiet Luciano Slagveer tegen een Twente-verdediger. Hij had echter de bal breed moeten leggen.
43'
In het zijnet! Tegen Vitesse scoorde hij uit een lastige hoek, maar scoren vanuit deze hoek is bijna onmogelijk, Mark Uth. De Duitse spits schiet de bal dan ook niet tussen de palen, maar in het zijnet.
40'
Nog even en de eerste helft is afgelopen. Hopelijk tappen beide teams na rust uit een ander vaatje, want erg vermakelijk is het duel tot op heden niet.
38'
Beide spelers zitten op de grond en worden met het magische water dat uit de spons komt besprenkelt. Het lijkt mee te vallen.
37'
Au! Morten Thorsby en Darryl Lachman krijgen de koppen vol tegen elkaar aan.
36'
Haha! Kamohelo Mokotjo doet een schijnpass, maar dat mislukt en hij lijkt de bal te verliezen. Met een hakje houdt ie 'm net binnen en de bal stuitert via een Heerenveen-speler over de achterlijn.
35'
Het draait nog niet goed bij het koppeltje Slagveer-Marzo. De rechtsback komt bij een aanval buitenom en Slagveer speelt de bal diep, maar de pass is te hard en kan niet worden binnengehouden door Marzo.
33'
Buitenspel? Hakim Ziyech vindt in ieder geval van niet. Hij beklaagt zich, maar als hij de beelden terugziet, dan weet hij dat dat onterecht is. Ziyech stond minstens vijf meter buitenspel.
31'
Eerste kans van de wedstrijd! Hakim Ziyech speelt de bal naar Kyle Ebecilio, die verlengt naar Luc Castaignos. De spits haalt uit, maar Kristoffer Nordfeldt keert het schot.
30'
Opvallend. FC Twente had balbezit, maar nadat het spel wordt hervat, schieten de Tukkers de bal terug naar sc Heerenveen. Misschien iets té sportief.
29'
De bal wordt uitgespeeld door Luc Castaignos. Kamohelo Mokotjo is op de grond blijven liggen nadat hij een lichte tik kreeg van Luciano Slagveer.
28'
Serdar Gözübüyük is een Pietje Precies vanavond (of zoals Louis van Gaal het zou zeggen: Pedro Preciso). De scheidsrechter fluit voor elke lichte overtreding en hij vind het niet goed als een speler een metertje smokkelt bij een ingooi.
26'
Fluitconcerten en 'Kom op Twente Enschede', klinkt het in de Grolsch Veste. Het publiek probeert wat leven in de wedstrijd te brengen.
25'
Dat hoeft niet, Joey. De middenvelder van sc Heerenveen maakt een overtreding op Hakim Ziyech en tikt daarna de bal weg. Onnodig.
24'
Ondanks dat er weinig gebeurt, heb je het gevoel dat sc Heerenveen iets meer controle over de wedstrijd heeft dan het team van Alfred Schreuder. In kansen heeft de Friese ploeg dat nog niet weten uit te drukken.
22'
Bij FC Twente staat uiteraard Hakim Ziyech op het middenveld. Hij maakte deze zomer de overstap van sc Heerenveen naar de club uit Enschede. Het is voor het eerst dat hij het opneemt tegen zijn oude club.
19'
De aanval begint zo mooi, maar eindigt zo lelijk! Via onder andere Kyle Ebecelio komt de bal bij Luc Castaignos terecht. De spits denkt iets slims in gedachten te hebben, maar hij speelt de bal in het niemandsland.
16'
Het is niet bepaald een spectaculaire openingsfase in de Grolsch Veste. Beide ploegen hebben nog niet op doel geschoten.
15'
En weer vangt Kristoffer Nordfeldt de hoekschop.
14'
Een bizar moment! Joost van Aken krijgt rond de middenlijn de bal en hij wil 'm terugspelen naar Kristoffer Nordfeldt, maar hij passt de bal over de achterlijn. Corner FC Twente!
13'
Och, Ryo Miyaichi. Na een knappe aanval over veel schijven komt de bal bij de Japanner terecht, die zich geen raad weet met de bal. Als hij Stefano Marzo voorbij speelt, ontstaat een hele kansrijke situatie voor de Tukkers!
11'
Kyle Ebecilio wordt diep gestuurd, maar gestopt door Joost van Aken. Het FC Twente-publiek ziet er een overtreding in, maar de jonge verdediger van sc Heerenveen speelde gewoon de bal.
9'
Na een goede actie van Daley Sinkgraven krijgt Luciano Slagveer de bal in het strafschopgebied, maar zijn omhaal(tje) zorgt niet voor gevaar.
7'
'Luc, Luc, Luc', klinkt het van de tribunes. Na een goede actie van de spits krijgt FC Twente een hoekschop, die de thuisploeg echter niets oplevert.
6'
Luc Castaignos wordt diep gestuurd en even lijkt hij één op één met de keeper te komen, maar hij wordt afgevlagd wegens buitenspel.
5'
De bezoekers uit Heerenveen zijn de eerste minuten van de wedstrijd meer in balbezit dan de thuisploeg. FC Twente begint vrij voorzichtig.
4'
De verdediger van sc Heerenveen brengt de bal laag voor het doel. FC Twente kan simpel de vrije trap simpel uit het strafschopgebied werken.
3'
Op een mooie plek, op ongeveer zeven meter van de hoek van de zestien, krijgt sc Heerenveen een vrije trap. Jordy Buijs staat achter de bal.
2'
Dat was bijna de eerste kans voor sc Heerenveen! Luciano Slagveer geeft de bal voor, maar een verdediger van FC Twente voorkomt dat Mark Uth aan de bal komt. De Friezen houden er een hoekschop aan over.
1'
Hakim Ziyech laat zich in de eerste paar seconde van de wedstrijd direct zien met een goede dribbel. Zijn pass is echter niet goed en kan worden opgevangen door Kristoffer Nordfeldt.
1'
In de Grolsch Veste vindt vanavond een duel tussen twee subtoppers uit de Eredivisie plaats: FC Twente – sc Heerenveen. Eén van de eerste wedstrijd van de elfde speelronde vindt plaats in de Grolsch Veste. Vanaf 19:45 neemt FC Twente, dat achtste staat, het op tegen de nummer vijf van de Eredivisie, sc Heerenveen. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van deze wedstrijd. Je kan de opstelling van de teams hier vinden.

FC Twente licht uit vorm

In Enschede wacht men al drie wedstrijden op een overwinning. Na gelijke spelen tegen AZ (2-2), Ajax (1-1) verloren de Tukkers vorige week op Woudestein van Excelsior (2-1). Het team van Alfred Scheuder kan vertrouwen op een zeer knappe reeks in thuisduels. FC Twente is in de laatste 26 thuiswedstrijden in de Eredivisie ongeslagen. Blijft de Grolsch Veste ook vanavond een onneembare vesting.

sc Heerenveen in zelfde situatie

Ook sc Heerenveen heeft de laatste drie wedstrijden niet gewonnen. Net als FC Twente pakten de Friezen twee punten uit drie duels. In de laatste twee wedstrijden gaf de ploeg van Dwight Lodeweges tot tweemaal toe een overwinning uit handen. Tegen SC Cambuur werd een 2-0 voorsprong verspeeld (uitslag: 2-2) en tegen PEC Zwolle werd tot tweemaal toe een voorsprong uit handen gegeven (uitslag: ook 2-2).

Onderling resultaat

Vorig seizoen pakte FC Twente vier punten tegen sc Heerenveen. De zege werd niet in de Grolsch Veste, maar in het Abe Lenstra Stadion geboekt. Dušan Tadić, tegenwoordig spelend bij Southampton, en Torgeir Børven, die vanavond op de bank begint, zorgden voor de doelpunten in de 0-2 overwinning. In de Grolsch Veste werd het 1-1. Rasmuss Bengtsson redde toen in de slotminuut een punt voor de Tukkers. Joey van den Berg had namens de Friezen gescoord.