01.11.2014 21:35

FC Twente na rust langs sc Heerenveen

FC Twente heeft zichzelf zaterdagavond een goede dienst bewezen door in eigen huis sc Heerenveen te verslaan. Dankzij doelpunten van Rasmus Bengtsson en Youness Mokthar werden de Friezen na rust met 2-0 aan de kant gezet.

Wie had verwacht dat het duel tussen FC Twente en sc Heerenveen een aantrekkelijk duel zou worden, kwam in de eerste helft bedrogen uit. In de eerste 45 minuten van de wedstrijd kregen beide ploegen nauwelijks kansen. Een spaarzaam hoogtepunt was een mogelijkheid van FC Twente na een halfuur spelen. Via Hakim Ziyech en Kyle Ebecilio kwam de bal terecht bij Luc Castaignos, die vanuit een lastige hoek uithaalde. Kristoffer Nordfeldt stond goed opgesteld en keerde de inzet.

Na rust viel er meer te beleven in Enschede. De Tukkers leken een kwartier na rust op voorsprong te komen, maar een doelpunt van Castaignos werd wegens buitenspel geannuleerd. Niet veel later maakte het team van Alfred Schreuder wel een geldige goal. Een voorzet van Robbert Schilder werd verlengd door Heerenveen-middenvelder Marten de Roon, waarna Bengtsson raak kon koppen.

Mokthar kwam halverwege de tweede helft in het veld voor de zwak spelende Ryo Miyaichi en de buitenspeler bewees een paar minuten nadat hij was ingevallen zijn waarde. Nadat Nordfeldt een schot van Castaignos had gekeerd, schoot Mokthar in de rebound raak: 2-0. In de slotfase gingen de Friezen op jacht naar de aansluitingstreffer, maar tot echte kansen kwam de ploeg van Dwight Lodeweges niet.

Door de overwinning stijgt FC Twente naar de vierde plaats in de Eredivisie. De club uit Enschede passeert onder andere PEC Zwolle, dat zaterdagavond met 2-0 verloor van Feyenoord. SC Heerenveen vinden we terug op de zevende plaats. Beide ploegen kunnen nog wel wat zakken, omdat de concurrentie zondag nog in actie komt.

Door: Vincent Houttuin