02.11.2014 12:53

De Roon: "Gelijkspel was terecht"

Marten de Roon van sc Heerenveen moet in het competitieduel met PEC Zwolle (2-2) geblesseerd het veld verlaten. (26-10-2014)
Marten de Roon van sc Heerenveen moet in het competitieduel met PEC Zwolle (2-2) geblesseerd het veld verlaten. (26-10-2014)

SC Heerenveen verloor zaterdagavond op bezoek bij FC Twente (2-0). De thuisploeg liep halverwege de tweede helft weg bij de Friezen. Daardoor blijft sc Heerenveen voor de vierde keer op rij zonder overwinning. "We zitten er steeds dichtbij."

"Maar het is net niet. Het geluk zal ook een keer onze kant opvallen. Volgende week tegen Go Ahead willen we revanche nemen", reageert aanvoerder Marten de Roon tegenover FOX Sports. "Toch speelden we niet slecht. Het stond goed en we gaven weinig weg. 

FC Twente had doordeweeks een penaltyserie nodig om Go Ahead Eagles uit het bekertoernooi te stoten. De Roon: "We wisten dat Twente moe was van de bekerstrijd en als het lang zou duren, we kansen zouden krijgen. Aanvallend waren we in de passing echter te slordig om te kunnen profiteren."

Bij de 1-0 van FC Twente door verdediger Rasmus Bengtsson zag de defensie van sc Heerenveen er niet helemaal goed uit. "Een onoplettendheid en hij zat meteen. Hierdoor moesten wij meer naar voren spelen en krijgen we uit de counter de 2-0 tegen. In de slotfase had Twente de betere kansen, maar verdiend vond ik het niet. Een gelijkspel was terecht geweest."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner