02.11.2014 10:30

Mokhtar: "Hoop een basisplaats te veroveren"

In de 66e minuut viel hij in tijdens FC Twente - sc Heerenveen en in de 72e minuut maakte hij de bevrijdende 2-0 voor zijn ploeg. Youness Mokhtar is nog geen basisklant in Enschede, maar doet er alles aan om dat te veranderen.

"Het geeft een goed gevoel als je invalt en vervolgens je stempel op de wedstrijd kunt drukken", vertelt de van PEC Zwolle overgekomen voetballer tegen Twente Sport. "Het is niet fijn dat je op de bank moet zitten. Je bent voetballer en wilt altijd spelen, waardoor je ook kunt groeien en laten zien dat je verder bent dan aan het begin van het seizoen. Zo voel ik het namelijk wel, dat ik sterker ben dan in september."

Mokhtar speelde in anderhalf jaar tijd toch al 36 wedstrijden in de Eredivisie voor FC Twente, maar wat opvalt is dat de speler bijna geen volledige wedstrijden speelt. Zo werd hij vorig seizoen van de 25 keer dat hij optrad in de Eredivisie, 11 keer in het veld gebracht. Hij mocht veertien keer in de basisopstelling starten, maar werd vervolgens tien keer vroegtijdig van het veld gehaald.

Ook dit seizoen lijkt het zo te gaan. Mokhtar speelde elf wedstrijden in de competitie, kreeg zes basisplaatsen, maar verliet viermaal het veld eerder dan de negentigste minuut.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner