14.09.2014 14:25

Oersaaie remise in de Galgenwaard

Tommy Oar (r.) van FC Utrecht verlegt het spel met ADO Den Haag-speler Mitchell Schet in de rug. (14-09-2014)
Tommy Oar (r.) van FC Utrecht verlegt het spel met ADO Den Haag-speler Mitchell Schet in de rug. (14-09-2014)

FC Utrecht en ADO Den Haag hebben niet aan klantenbinding gedaan in hun onderlinge wedstrijd. In Utrecht werd het 0-0 en gezien het spelbeeld was die uitslag geheel logisch. Geen van de ploegen maakte aanspraak op meer.

In de Galgenwaard begon de wedstrijd met veel vuurwerk. Letterlijk dan. Het Utrecht-publiek had voor de gelegenheid wat knalpotten langs het veld gezet om de spelers in de stemming te krijgen. Op de eerste tien minuten na met kansjes voor Kirstoffer Peterson en Michiel Kramer viel er in de 35 minuten erna niets te beleven. Pas in de blessuretijd moest FC Utrecht-goalie Robbin Ruiter gestrekt naar de hoek op een schot van Mike van Duinen, maar de amusementswaarde was onder het vriespunt.

De tweede helft was van hetzelfde laken en pak. Veel slordigheden en een bijzonder laag tempo. Enige twee lichtpuntjes deze middag waren Tommy Oar en de nieuweling Peterson. Aan beide spelers had de ADO-defensie de handen vol aan. Peterson stond ook aan de basis van een van de weinige mogelijkheden in de tweede helft. Hij bereikte na een goede actie Rubio Rubin, maar de jonge Amerikaan kwam een schoenmaat te kort om het Martin Hansen lastig te maken.

Twee andere mogelijkheden waren voor invaller Yannick Cortie (ingevallen voor Christian Kum, die met een bebloede neus het veld  moest verlaten) en Kramer. De kopkansen voor beide spelers waren echter niet aan hen besteed.

De grootste kans van de wedstrijd kwam op naam van Van Duinen, nadat hij was bereikt door Mitchell Schet. De spits verlengde met de punt van zijn schoen de voorzet, maar Ruiter redde bekwaam op deze inzet. Na de kans voor van Duinen, dacht Nacer Barazite FC Utrecht op 1-0 te zetten, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Ook Anouar Kali was nog dichtbij een treffer, maar zijn schot ging maar net naast

Door de remise komt FC Utrecht nu op een totaal van zeven punten, ADO volgt op twee punten. Volgende week komt FC Groningen bij de Utrechters op bezoek. ADO Den Haag neemt het dan thuis op tegen Go Ahead Eagles.

Door: Jesper Davelaar

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner