FC Utrecht Zondag, 15. Februari 2015
14:30 uur
FC Dordrecht
6:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Sébastien Haller 16. / Schot met rechts  (Édouard Duplan)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Sébastien Haller 39. / Schot met rechts  (Timo Letschert)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Sébastien Haller 49. / Penalty
3 : 1 Torinfos in de Ticker Josimar Lima 66.
4 : 1 Torinfos in de Ticker Sébastien Haller 81. / Schot met rechts  (Kai Heerings)
5 : 1 Torinfos in de Ticker Chris Kum 85. / Schot met links  (Édouard Duplan)
6 : 1 Torinfos in de Ticker Jeff Hardeveld 87. / Schot met links  (Édouard Duplan)

90'
In een knotsgekke tweede helft wint FC Utrecht uiteindelijk met 6-1 van FC Dordrecht. Ook werd er lustig met kaarten gestrooid. Willem Janssen (FC Utrecht) en Josimar Lima (Dordrecht) kregen beide twee keer geel en dus rood. Marvin Peersman kon zijn frustratie niet onderdrukken en pakte in de laatste minuut direct rood. Sébastien Haller was de grote man met vier goals.
90'
90'
Rode kaart voor Marvin Peersman (FC Dordrecht)
Wat een lompe actie van de linksback van Dordrecht. Direct rood voor de Belg, wat een grote frustraties!
88'
Wissel in bij FC Utrecht -> Issa Kallon
88'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Tommy Oar
87'
Doelpunt voor FC Utrecht, 6:1 door Jeff Hardeveld
Weer een assist voor Édouard Duplan, een prachtige voorzet dit keer van de Fransman. Nu mag Jeff Hardeveld zijn goede wedstrijd belonen met een doelpunt.
85'
Doelpunt voor FC Utrecht, 5:1 door Christian Kum
Het regent nu ineens doelpunten in de Galgenwaard. Kum krijgt alle ruimte en kan van buiten het strafschopgebied de vijfde op het scorebord knallen.
83'
Een publiekswissel voor de heerser in Utrecht vanmiddag. Met vier doelpunten is Sébastien Haller dé grote man. Zijn vervanger heet Rubio Rubin.
83'
Wissel in bij FC Utrecht -> Rubio Rubin
83'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Sébastien Haller
81'
Doelpunt voor FC Utrecht, 4:1 door Sébastien Haller
De assist van Kai Heerings is mooi, maar de afwerking van Haller is wederom schitterend. De koelbloedige Fransman maakt zijn vierde en zet Utrecht op 4-1.
77'
Geel-rode kaart voor Josimar Lima (FC Dordrecht)
Nu is het spelersaantal weer gelijk: tien tegen tien. Josimar Lima gaat opnieuw lomp in op zijn tegenstander en krijgt zijn verdiende loon.
76'
Nog een klein kwartier te spelen in Utrecht. De thuisploeg wacht af en laat de tegenstander uit Dordrecht komen.
72'
Hardeveld weer gevaarlijk! De jonge linksback speelt een goede wedstrijd voor Utrecht vanmiddag. Ook aanvallende is Jeff Hardeveld dreigend met een zelf gecreëerde schotkans.
72'
Het aantal toeschouwers in de Galgenwaard vandaag is 15.281.
71'
Rob Alflen wil de voorsprong consolideren en gaat meer verdedigend te werk. Ondertussen weet Dordrecht het getankte vertrouwen nog niet om te zetten in grote kansen.
70'
Wissel in bij FC Utrecht -> Kai Heerings
70'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Mark Diemers
67'
Gaat het nog gekker worden in het laatste kwart van de wedstrijd? FC Dordrecht heeft in ieder geval weer wat vertrouwen getankt door de goal van Josimar Lima.
66'
Doelpunt voor FC Dordrecht, 3:1 door Josimar Lima
Een goede indraaiende vrije trap van Robin Gosens wordt door een geheel vrijstaande Lima tegen het lijf van Ruiter gekopt. De rebound is opnieuw voor de verdediger die met zijn heup de aansluitingstreffer maakt.
63'
De thuisploeg moet dus nog een half uur met tien spelers verder. De 3-0 voorsprong is echter zo comfortabel dat een terugkeer van Dordrecht een utopie lijkt.
60'
Gele kaart voor Fernando Lewis (FC Dordrecht)
Ook Lewis was betrokken bij het opstootje en krijgt de gele kaart gepresenteerd van Wiedemeijer.
60'
Aanvoerder Willem Janssen had al geel en kan dus van het veld af. Josimar Lima krijgt geel en komt goed weg met die actie. De verdediger van Dordrecht trapt Haller namelijk hard na.
60'
Geel-rode kaart voor Willem Janssen (FC Utrecht)
De aanvoerder is betrokken bij een knokpartij,pakt zijn tweede geel en kan vertrekken.
60'
Gele kaart voor Josimar Lima (FC Dordrecht)
De verdediger trapt hard door op de enkels van Haller.
59'
De vlam in de pan! Een opstootje tussen veel spelers ter hoogte van de middenlijn.
57'
FC Dordrecht gaat het de komende wedstrijden heel erg lastig krijgen om lijfsbehoud te bewerkstelligen. De Schapenkoppen weten vrijwel niets te creëren vanmiddag en zijn simpelweg machteloos.
54'
Ernie Brandts is al door zijn wissels heen. De oefenmeester zal zeer ontevreden terug kijken op de afgelopen 54 minuten. Het roer moet om en daardoor in een kort tijdsbestek drie wissels.
54'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Rick ten Voorde
54'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Funso Ojo
54'
Wissel in bij FC Dordrecht -> William Troost-Ekong
54'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Ricky van Haaren
50'
En zo lijkt na lange tijd FC Utrecht weer eens te gaan winnen. Met grote dank natuurlijk aan Sébastien Haller.
49'
Doelpunt voor FC Utrecht, 3:0 door Sébastien Haller
Heel koeltjes benut de Fransman de penalty. 3-0 en de derde voor Haller, wat een sensatie!
49'
Penalty voor Utrecht! Christian Kum wordt in de hoek neergehaald door Marvin Peersman. Haller gaat aanleggen!
48'
Schot Haller! Langzaamaan wordt het een fenomeen hier in Utrecht. De boomlange spits schiet vanaf de zestien meter met een lage schuiver richting Kurto. De Poolse doelman redt maar Haller blijft gevaarlijk.
46'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Jordy van Deelen
46'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Jeffry Fortes
46'
45'
FC Utrecht heeft weer eens een voorsprong te pakken bij rust. In de Galgenwaard heerst de thuisploeg en scoorde uitblinker Sébastien Haller twee doelpunten: 2-0. Tegenstander FC Dordrecht heeft weinig kans waardoor Utrecht-goalie Robbin Ruiter pas een maal moest ingrijpen.
45'
45'
Gele kaart voor Willem Janssen (FC Utrecht)
De aanvoerder van Utrecht gaat stevig door op de benen van Ricky van Haaren.
45'
Er wordt één minuut toegevoegd aan de eerste helft.
44'
Het is bijna rust in de Galgenwaard. FC Utrecht leidt weer eens comfortabel met 2-0. Uitblinker is Sébastien Haller met twee uitstekende doelpunten.
41'
Megakans voor Jeff Hardeveld! Utrecht zet opnieuw aan en is gevaarlijk. Een afgeslagen voorzet van Tommy Oar belandt via Édouard Duplan voor de voeten van linksback Hardeveld. De jonkie van Utrecht schiet een niet te missen kans op het lijf van Kurto.
39'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:0 door Sébastien Haller
Timo Letschert wordt niet aangepakt in de as van het veld, levert een keurige steekbal op Haller, die vervolgens geheel vrijstaand zijn de tweede van de middag achter doelman Kurto mag schieten: 2-0.
37'
Het eerste kwartier was slordig, het tweede kwartier was spectaculair met veel kansen en nu is het even rustig in de Galgenwaard.
35'
Josimar Lima klapt met een gestrekt been vol op de bal in het bijzijn van Tommy Oar. Een lompe actie van de verdediger in Dordrechtse dienst maar Wiedemeijer wuift het weg.
31'
Goede redding Robbin Ruiter! Dat net gezegd hebbende krijgt doelman Ruiter ineens een kiezelhard schot te verwerken. Van dichtbij mag Joris van Overeem een poging op doel wagen. Ruiter keert echter goed waardoor de voorsprong gehandhaafd blijft.
30'
Het eerste half uur zit erop in de Galgenwaard. FC Utrecht is veel sterker als Dordrecht en heeft het heft na het doelpunt volledig in handen. Doelman Robbin Ruiter heeft voorlopig een rustige zondagmiddag.
28'
Ha, ha, Haller! De lange Sébastien Haller probeert het omringt door twee verdedigers met een halve omhaal. In het gebied van doelman Filip Kurto wurmt de spits zich los maar mist het schot kracht.
25'
De wedstrijd is na de openingsgoal helemaal los. Utrecht speelt opportunistisch en creëert veel kansen. De bezoekers uit Dordrecht kijken machteloos toe en moeten hopen op één kansje.
22'
Haller blikvanger! In een minuut tijd krijgt de Fransman twee dotten van kansen. Allereerst schiet Haller van dichtbij tegen Filip Kurto op na een vrije trap van Oar. Even later krijgt de spits opnieuw een mogelijkheid maar raakt hij de bal niet goed.
20'
Mooie aanval Utrecht, schot Mark Diemers! Utrecht is los en gaat plots combineren. Aan het einde van de aanval staat Diemers die het probeert met een zondagsschot. De middenvelder van Utrecht ziet zijn schot net over het doel van Kurto zweven.
19'
Die Tommy Oar kan vrije trappen nemen hoor! Weer draait de Australische linksbuiten de bal keurig in richting het strafschopgebied. Sébastien Haller kopt de voorzet voorbij de tweede paal.
17'
Een slechte start van de Domstedelingen maar toch een voorsprong na ruim een kwartier. Rob Alflen gaf van te voren aan dat alleen winst telt en dus ligt FC Utrecht voorlopig op koers.
16'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:0 door Sébastien Haller
De Fransen doen het bij de thuisploeg. Vanaf rechts bekroont Édouard Duplan een mooie actie met een dito assist. Haller staat op de juiste plaats en maakt vanaf ongeveer acht meter van het doel zijn eerste doelpunt voor Utrecht.
13'
Er gebeurt nog weinig in Utrecht. Beide ploegen weten zich weinig raad als de bal in bezit is. Het veldspel is slordig en fouten nemen de overhand.
10'
Het meeste balbezit in de openingsfase is voor de thuisploeg. Grote kansen zijn er echter nog niet te noteren in de zonnige Galgenwaard.
7'
Het is een speciale dag voor Harry van den Ham. De huidige assistent-coach van Utrecht loodste vorig seizoen Dordrecht als hoofdcoach naar de Eredivisie.
5'
Kopkans voor Christian Kum! Vanaf de zijkant draait Tommy Oar de bal richting het strafschopgebied. Daar belandt de bal op de rug van Kum en vervolgens een meter naast het doel van Dordrecht.
2'
Eerste schot van de wedstrijd komt van Tommy Oar. Het schot van grote afstand gaat twee meter over het doel van Filip Kurto (FC Dordrecht).
1'
Een hele belangrijke wedstrijd voor FC Utrecht is van start gegaan. Winst is noodzakelijk vanmiddag tegen hekkensluiter FC Dordrecht. Wordt er namelijk verloren betekent dit een negatief thuisrecord.
1'
De spelers van beide teams betreden het veld van de Galgenwaard. De wedstrijd FC Utrecht - FC Dordrecht begint binnen enkele minuten!
De opstellingen zijn bekend bij zowel FC Utrecht als FC Dordrecht. Rob Alflen heeft zijn Utrecht gewijzigd op twee plaatsen. Christian Kum vervangt de geschorste Ramon Leeuwin, terwijl Sébastien Haller de voorkeur krijgt in de spits boven Rubio Rubin. Ernie Brandts heeft zijn eerste doelman weer terug na een schouderblessure. Filip Kurto start direct in de basis van Dordrecht, dit gaat ten koste van Robbert te Loeke.

Van harte welkom bij de wedstrijd FC Utrecht – FC Dordrecht in de 23e speelronde van de Eredivisie. Het duel in de staart van de competitie begint om 14.30 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van de wedstrijd in Utrecht. Rond de klok van half twee worden de opstellingen gepresenteerd onder het kopje wedstrijddetails.

FC Utrecht
Het team van coach Rob Alflen zit in een neerwaartse spiraal. De donkere wolken boven de Galgenwaard lijken voorlopig nog niet te verdwijnen. FC Utrecht behaalde pas één punt in 2015 (vijf wedstrijden) en staat zodoende op een veertiende plaats op de ranglijst. Er werd al vier maal achter elkaar verloren in eigen huis. Nog een verlies zou een negatief thuisrecord betekenen voor Utrecht. De onvrede bij de supporters is groot en een vertrek van directeur Wilco van Schaik wordt inmiddels al geëist.

In de belangrijke wedstrijd tegen FC Dordrecht moeten de Utrechters het doen zonder Ramon Leeuwin. De verdediger is geschorst na zijn gele kaart in de met 3-1 verloren wedstrijd bij PSV. Ook Ruud Boymans en Mark van de Maarel zijn nog altijd afwezig door blessures. Enfant terrible Anouar Kali vertrok deze week naar Qatar. De loshandige middenvelder maakt per direct de overstap naar Al-Arabi.

De Schapenkoppen sprokkelen de laatste wedstrijden weer wat puntjes. Ondanks dat maakte het team van trainer Ernie Brandts pas één goal in 2015 en dertien doelpunten in totaal dit seizoen. Dat betekent dat Dordrecht nog steeds de rode lantaarn mag dragen. Wel werd deze week bekend dat het team is gekroond tot sportploeg van het jaar 2014 in Dordrecht. Na vele jaren van afwezigheid keerden de Dordtenaren weer terug op het hoogste niveau.

Opsteker voor de wedstrijd in Utrecht vandaag is de terugkeer van eerste doelman Filip Kurto. De Poolse goalie van Dordrecht keert terug van een schouderblessure en vervangt Robbert te Loeke. Ook kan Brandts beschikken over Sean Klaiber. De jonge middenvelder werd deze winterstop voor een half jaar gehuurd van de tegenstander van vandaag. Giovanni Korte is de enige afwezige in de selectie van FC Dordrecht.

Eerder in het seizoen eindigde het duel aan de Krommedijk tussen Dordrecht en Utrecht in 1-3. De druk ligt in ieder geval bij de thuisploeg. Utrecht moet winnen om uit de gevarenzone te komen. De punten zijn ook van harte welkom in Dordrecht. Bij een overwinning komen ze op gelijke hoogte met naaste concurrent NAC Breda. Veel plezier bij de wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Dordrecht!