16.02.2015 13:30

Franse revolutie in het midden van Nederland

Sébastien Haller haalt de Franse strijdlust in zichzelf naar boven tijdens het duel FC Utrecht - FC Dordrecht. De Fransman scoort maar liefst vier keer en zorgt daarmee voor een ommekeer in de vormcrisis van FC Utrecht. (15-02-2015)
Sébastien Haller haalt de Franse strijdlust in zichzelf naar boven tijdens het duel FC Utrecht - FC Dordrecht. De Fransman scoort maar liefst vier keer en zorgt daarmee voor een ommekeer in de vormcrisis van FC Utrecht. (15-02-2015)

Met twee hattricks in één speelronde maakten Luuk de Jong en Sébastian Haller het ons niet makkelijk. De Franse spits is echter onze Speler van de Week, want hij maakte na zijn hattrick nóg een doelpunt.

Naast het doelpuntentotaal was ook het cruciale aspect van de goals een belangrijke factor. Beide spitsen zorgden uiteindelijk voor de overwinning van hun ploeg, maar in het geval van PSV waren de drie punten minder noodzakelijk dan in het geval van FC Utrecht. De Eindhovenaren kunnen gerust nog wat punten mislopen op weg naar de titel, maar de ploeg uit de Domstad was bezig aan een hele matige reeks, waardoor degradatievoetbal zelfs in beeld kwam.

Bevrijding voor FC Utrecht en Haller

De overwinning op FC Dordrecht kwam dus op het juiste moment voor FC Utrecht. De ploeg stond voor de confrontatie in de Galgenwaard op de dertiende plek in de Eredivisie, maar na de overwinning is het een plaats gestegen en wist het uit te lopen op FC Dordrecht, NAC Breda en Excelsior. Daarnaast gaven de Domstedelingen het publiek in Utrecht eindelijk weer eens een wedstrijd om van te genieten. Na vier thuisnederlagen op rij kwam een negatief clubrecord in zicht voor de ploeg, maar de 6-1 overwinning op FC Dordrecht maakte daar een einde aan.

Ook voor Haller was er een ontketening. De Franse spits kwam met veel bombarie naar Nederland en werd voordat hij ook maar een minuut speelde de hemel in geprezen. De spits begon in de eerstvolgende wedstrijd na zijn transfer echter op de bank en in het duel dat volgde maakte de Fransman ook niet de negentig minuten vol. Vijf wedstrijden op rij wist Haller het net niet te vinden in de Eredivisie, maar tegen FC Dordrecht lukte het dan eindelijk. Er viel en last van de schouders bij de aanvalsleider, die na zijn eerste treffer in de Eredivisie meteen contact zocht met mensen op de tribune in Utrecht.

Hart zit op de juiste plek

Niet alleen blijkt Haller wel degelijk te kunnen scoren in Nederland, de Fransman bleef verdacht rustig onder het feit dat hij maar meteen het net vier keer liet bollen. Haller bleef kalm en dacht terug aan een jeugdwedstrijd die hij in Frankrijk speelde. Geen praatjes, maar een rustige analyse met de melding dat hij nog nooit vier keer scoorde in één wedstrijd als profvoetballer.

Daarnaast begon Haller een interview met de NOS op de volgende manier: “Ik vind het te gek hier.” Een (h)eerlijk kort zinnetje, waarmee de intenties van de Fransman meteen duidelijk worden. Hij hoeft na zijn verhuurperiode niet per se terug naar Frankrijk. Bij zijn werkgever AJ Auxerre kreeg de spits aardig wat speeltijd, maar als je beseft dat hij van de vijftig wedstrijden in de Ligue 2, maar twaalf wedstrijden volledig meemaakte, dan is speeltijd een relatief begrip.

“De mensen, de stad, de ploeg, de staf; het is hier allemaal heel makkelijk. Het is heel fijn om hier te wonen. Ik wil hier graag blijven.” Nou Sébastien, van ons voetbalfans mag je lekker blijven hoor!

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner