26.10.2014 16:24

Eenvoudige middag voor PSV in Utrecht

Memphis Depay (l.) viert de 0-2 van PSV tegen FC Utrecht samen met Adam Maher. (26-10-2014)

PSV kende zondagmiddag weinig moeite met FC Utrecht in stadion Galgenwaard. De thuisploeg speelde driekwart wedstrijd met een man minder en had niet veel in te brengen tegen de ploeg uit Eindhoven. De bezoekers maakten er vijf en Ruud Boymans redde de Utrechtse eer met als gevolg een 1-5 eindstand.

Al voor rust was de wedstrijd in Utrecht gespeeld. Het was eenrichtingsverkeer met als gevolg een 3-0 voorsprong voor PSV na 45 minuten voetbal. De thuisploeg had voor rust niets in te brengen in de eigen Galgenwaard. De bezoekers waren vanaf de aftrap gevaarlijk en konden al na zes minuten op voorsprong komen. Mark van der Maarel zorgde er met een prima sliding voor dat een inzet van Memphis Depay niet in het doel belandde. Precies zes minuten later was het wel raak. Adam Maher tikte van dichtbij een voorzet op maat van Jetro Willems binnen en zette de ploeg uit Eindhoven op voorsprong.

Na 22 minuten was het gedaan voor FC Utrecht. Van der Maarel kreeg zijn tweede gele kaart toen hij Luuk de Jong in het Utrechtse strafschopgebied onderuit haalde en moest inrukken. De toegekende penalty werd door Depay feilloos binnen geschoten. Met tien man was FC Utrecht kansloos tegen het uitstekend spelende PSV en twee minuten na de benutte strafschop van Depay was het dan ook al 0-3. In twee keer werkte Jorrit Hendrix het leder achter Jeroen Verhoeven, die Robbin Ruiter verving in het doel. De bezoekers kregen daarna nog legio kansen op een vierde treffer, maar dat bleef de club uit de Domstad bespaard. De fraaiste poging was van Depay. De aanvaller schoot vanaf zestig meter de bal over Verhoeven, maar de inzet belandde uiteindelijk op het dak van het doel.

De tweede helft was nog geen vijf minuten oud toen Ruud Boymans op knappe wijze voor de 1-3 zorgde. Hij kopte vanuit een lastige positie een voorzet van Tommy Oar binnen. PSV was na de hervatting een stuk minder dominant dan voor rust en speelde slordig. Met een man minder zocht de thuisploeg daarentegen de aanval op zoek naar een tweede doelpunt. Grote kansen leverde het FC Utrecht echter nauwelijks op. Naarmate de tweede helft vorderde, werd PSV weer wat dreigender. Enkele afstandsschoten leverde de ploeg geen doelpunt op.

De vierde treffer voor de bezoekers kwam er uiteindelijk wel. Christian Kum kopte een voorzet van Willems achter zijn eigen doelman. Zelfs de 1-5 bleef FC Utrecht niet bespaard. In de slotseconde zette Wijnaldum met een lage schuiver de eindstand op het scorebord. Het was al met al een eenvoudige middag voor PSV dat zijn koppositie dankzij de overwinning verstevigde. FC Utrecht is door de nederlaag onderaan de middenmoot blijven hangen.

Door: Roel Egberts