FC Utrecht Zondag, 17. Augustus 2014
14:30 uur
Willem II
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Jens Toornstra 64. / Schot met rechts  (Rubio Méndez-Rubín)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Robbie Haemhouts 75. / Schot met links
2 : 1 Torinfos in de Ticker Leon de Kogel 88. / Schot met rechts  (Jens Toornstra)

90'
Zo heeft deze wedstrijd toch nog een mooi slot gekregen, voor FC Utrecht dan. De Kogel is de matchwinner geworden met een doelpunt in de 88e minuut.
90'
88'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:1 door Leon de Kogel
En dan is het alsnog raak! De Kogel is scherp bij een lage voorzet richting de tweede paal. Van der Struijk schat de bal verkeerd in, is te laat en ziet dat de invallende spits de 2-1 binnen glijdt.
85'
Scherp optreden van Meul daar! Jordens Peters legt een balletje wel heel zacht terug op de goalie, die snel uit zijn doel komt om de bal weg te werken voor een speler van de thuisploeg kan profiteren.
82'
Geen slechte poging van Markiet! Van een meter of dertig haalt de rechtsback opeens uit en de inzet richting de rechterhoek is niet eens zo slecht. Meul ligt in de goede hoek, maar hoeft niet in te grijpen uiteindelijk.
81'
Daar is de rentree van Van der Struijk in het shirt van Willem II.
81'
Wissel in bij Willem II -> Frank van der Struijk
81'
Wissel uit bij Willem II -> Ben Sahar
80'
Wissel in bij FC Utrecht -> Leon de Kogel
80'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Willem Janssen
79'
Bij FC Utrecht gaat Leon de Kogel komen. Een lange spits die met zijn kracht iets kan forceren voor de thuisploeg.
75'
Doelpunt voor Willem II, 1:1 door Robbie Haemhouts
Uit het niets de gelijkmaker van Willem II! Ondaan staat achterin de zestien en zoekt de linkerhoek. Ruiter stopt de eerste inzet, maar de bal valt voor de voeten van Robbie Haemhouts. Die heeft geen tijd om na te denken, tilt zijn linkerbeen op en tikt de 1-1 binnen.
74'
Markiet bijna met de 2-0! De verdediger komt hoog bij de tweede paal na een corner van Ayoub, maar de kopbal van Markiet gaat over.
72'
Wissel in bij Willem II -> Charlton Vicento
72'
Wissel uit bij Willem II -> Bruno Andrade
72'
Rodney Antwi is in het veld gekomen en de speler maakt daarmee zijn debuut in het betaalde voetbal en zijn debuut in de hoofdmacht van FC Utrecht.
69'
Wissel in bij FC Utrecht -> Rodney Antwi
69'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Nacer Barazite
68'
Laten we hopen dat de goal van Toornstra de wedstrijd nu definitief openbreekt.
64'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:0 door Jens Toornstra
Nu is het wel raak! Rubin krijgt een onbedoelde assist op zijn naam, als hij een voorzet vanaf rechts verlengt. De spits had een schot op doel in gedachte, maar de bal stuitert door naar Toornstra. Die bedenkt zich niet en plaatst de bal met rechts in de lange hoek: 1-0.
63'
Dat is bijna een eigen doelpunt van Messaoud! Rubin komt op links met wat gewurm langs zijn verdediger en zet laag voor. De middenvelder van Willem II voorkomt met een sliding dat een speler van FC Utrecht kan schieten, maar verschalkt bijna zijn eigen doelpunt. De bal rolt langzaam naast.
58'
Dit moet de 1-0 zijn voor FC Utrecht! Van der Maarel speelt Rubin in, die de bal handig laat lopen en opeens voor Meul komt. Hij krijgt de bal niet lekker mee en prikt de bal vervolgens naast de rechterpaal. Grootste kans in deze wedstrijd.
55'
Utrecht, Utrecht, Utrecht.. De thuisploeg legt een hele zwakke pot voetbal op de mat. Ondaan verliest de bal aan Toornstra, maar zelfs in de counter kan FC Utrecht niets creëren.
52'
Toch daalt het tempo alweer snel in de wedstrijd. Vooral FC Utrecht kan soms uren doen over het inspelen van een bal. Zo bereik je de aanvallers natuurlijk nooit.
48'
Een leuke uitbraak van Willem II! Het gaat opeens snel bij de Tilburgers als Markiet uitstapt en de bal mist. Christian Kum komt echter vanaf de linksbackpositie om op te ruimen, voordat Ben Sahar van dichtbij kan schieten.
46'
Geen wissels aan het begin van de tweede helft, die hopelijk wat spannender wordt dan de eerste 45 minuten.
46'
45'
Wat is het juiste woord om deze eerste helft te beschrijven? Saai? Wisselvallig? Misschien een beetje van beide. De eerste twintig minuten waren ronduit saai, daarna kwamen er meer kansen. Zo vuurden Toornsta en Van der Maarel een kanonskogel op Meul af en zocht Ondaan zonder succes de linkerhoek met een lage schuiver. 0-0 is de ruststand.
45'
45'
Gele kaart voor Tim Cornelisse (Willem II)
Vlak voor rust gaat Tim Cornelisse op de bon. Hij gaat door op Willem Janssen, die de bal net wilde verlengen richting de linkerkant. Omdat FC Utrecht midden in de counter zat krijgt Cornelisse geel voor het onderbreken van een goedlopende aanval.
43'
Toornstra gaat achter de bal staat en de middenvelder krijgt de bal langs de muur, maar het speeltuig komt recht op Meul af.
42'
Domme overtreding van Ali Messaoud! De speler van Willem II tikt Ayoub van achteren aan en daardoor mag FC Utrecht een vrije trap op een heel aantrekkelijke plek nemen.
39'
Bij Willem II zit Frank van der Struijk op de bank. De verdediger zette zijn eerste stappen in het profvoetbal bij de club uit Tilburg en is dus weer terug op het oude nest.
35'
Markiet is net op tijd om Ondaan af te stoppen! De verdediger ziet hoe de aanvaller van Willem II twee man simpel voorbij loopt en staat zelf ook op het verkeerde been. Markiet draait snel om zijn as en zet zijn voet op de bal na een sliding.
33'
De tweede poging van Ondaan is niet zo geweldig als de eerste. Een lange inworp verlengt hij in één keer richting doel, maar Ruiter kan de boogbal simpel klemmen.
29'
Zo zijn de kansen wel voor de thuisploeg vanmiddag. Met nog een kwartier voor rust zou een doelpunt nu ideaal zijn.
26'
Mark van der Maarel! Nacer Barazite wordt aangespeeld met zijn rug naar de goal en daarom besluit de aanvaller dat het te lastig wordt om het doel onder vuur te nemen. Hij ziet zijn collega echter over de rechterkant komen, speelt de bal in en Van der Maarel aarzelt niet. Met een dreun zoekt hij de linkerhoek, maar Meul houdt zijn doel schoon.
25'
Het duel is zowaar tot leven gekomen. Het spel gaat sneller op en neer en beide ploegen melden zich nu ook in de vijandelijke zestien.
23'
Mooie actie van Ondaan en het schot is ook goed! Vanaf links komt de voetballer naar binnen en vanaf de zestien zoekt hij de linkerhoek met een schuiver. Daar weet Robbin Ruiter echter redding te brengen.
22'
Gele kaart voor Yassin Ayoub (FC Utrecht)
De middenvelder gaat nu op de bon, als hij Terell Ondaan onderuithaalt op zo'n 25 meter van het doel.
20'
Eindelijk, actie! Yassin Ayoub gaat op avontuur en dribbelt de zestien in, maar komt niet tot een schot. Hij legt naar rechts af op Toornstra, die hard op doel schiet, maar ook recht op Meul af.
19'
Dit kunnen wel eens de saaiste twintig minuten in het nieuwe seizoen van de Eredivisie zijn. Er wordt maar een beetje elkaar de bal ingespeeld, om vervolgens balverlies te lijden, of de bal terug te passen.
15'
FC Utrecht is ietwat gevaarlijk uit twee corners. De eerste kopt Ben Sahar over de eigen zijlijn en bij de tweede corner staat Gevero Markiet niet goed op te letten achterin het veld. Hierdoor komt hij niet tot een schot.
13'
Maar een saaie openingsfase dus. Beide ploegen komen er voetballend nog niet helemaal uit en de aanvallende linie wordt zelden in stelling gebracht.
9'
En ook vanuit een vrije trap lukt het Jens Toornstra niet om de goalie te testen. Van ruim twintig meter mikt hij de bal hoog over het doel van Meul.
9'
Zo zitten de eerste minuten er alweer op. Nog geen kansen genoteerd en ook de doelmannen van beide ploegen hadden ook rustig de eerste minuten in de kleedkamer kunnen doorbrengen.
7'
David Meul staat bij Willem II onder de lat, omdat eerste doelman Kostas Lamprou in de eerste competitiewedstrijd tegen PSV een rode kaart kreeg. Mattijs Branderhorst is daarom de reservedoelman.
4'
Bij FC Utrecht staat Rubio Rubin in de spits. Dit is een achttienjarige Amerikaan die voorheen speelde voor een college in Amerika. Hij maakt dus zijn debuut in het profvoetbal.
1'
Na een minuut stilte is er afgetrapt in Utrecht. De minuut stilte was voor de overleden FC Utrecht fans door de jaren heen, maar dit jaar in het bijzonder voor een overleden lid van de kidsclub. Hij kwam om bij de vliegramp in Oekraïne.
1'
Twee ploegen die nu al onderaan bivakkeren nemen het zondagmiddag tegen elkaar op. FC Utrecht en Willem II verloren de eerste pot voetbal in de Eredivisie en zijn dus nog op de zoek naar de eerste punten. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van deze wedstrijd.

FC Utrecht ging onderuit tegen PEC Zwolle met 2-0, maar zal daar misschien wel vrede mee hebben. De ploeg uit Overijssel is in vorm en meldt zich dit seizoen mogelijk in de subtop. FC Utrecht heeft in tegenstelling tot andere jaren niet heel veel talent ingeleverd bij andere clubs, dus het zal nu zelf een keer een gooi moeten doen voor een plek bij de subtop. Dan moeten de eerste punten echter snel gepakt worden, met promovendus Willem II als geschikte kandidaat.

De ploeg uit Tilburg deed het echter niet slecht in de eerste speelronde van de Eredivisie. Het speelde tegen PSV en kwam eigenlijk alleen via knullige momenten op een 1-3 achterstand. De ploeg zal ondanks de nederlaag vertrouwen hebben in een mooi verblijf in de Eredivisie. Het feit dat Willem II als promovendus in de Eredivisie zit zal ook geruststellend werken. Er wordt niets verwacht van de ploeg uit Tilburg.

Om 14.30 trapt één van de twee ploegen af in Utrecht. Wie pakt de eerste punten van het seizoen? Of wordt het een gelijkspel, waardoor beide ploegen van de gevreesde nul af komen? De opstellingen zijn rond 13.30 hier te vinden.