14:30 uur
Go Ahead Eagles
3:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Jordan Botaka 19. / Hakbal
2 : 0 Torinfos in de Ticker Tom van Weert 59. / Schot met rechts  (Daryl van Mieghem)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Erik Cummins 69. / Schot met rechts
2 : 2 Torinfos in de Ticker Sven Nieuwpoort 75. / Kopbal  (Jop van der Linden)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Sander Fischer 90. / Penalty

90'
Wat een bizarre tweede helft. Een doelpunt van de keeper (zijn doeltrap vloog er ineens in), een gelijkmaker van Sven Nieuwpoort uit een vrije trap van Job van der Linden en een hele late strafschop voor Excelsior. Deze tweede helft had alles wat voetbal zo leuk maakt. Uiteindelijk is Excelsior de meest gelukkige partij gebleken en moet Go Ahead Eagles opnieuw haar wonden likken na een late tegengoal.
90'
90'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 3:2 door Sander Fischer
De aanvoerder stuurt de keeper de verkeerde kant op en scoort in de blessuretijd de 3-2 voor de thuisploeg. Een bekeken bal in de rechterhoek, terwijl Cummins naar links duikt.
90'
Gele kaart voor Deniz Türüç (Go Ahead Eagles)
Deniz Türüç Houdt Rick Kruys vast in het strafschopgebied. Een actie die je vaak ziet, maar nu dus ook bestraft wordt met een penalty en een gele kaart.
90'
Penalty voor Excelsior
90'
We krijgen minimaal drie minuten blessuretijd.
88'
Gele kaart voor Bart Vriends (Go Ahead Eagles)
Vriends haalt Ninos Gouriye neer op de rand van het strafschopgebied.
86'
Deckers! Wederom verkijkt de keeper zich op een uittrap van Cummins. Deze keer kan hij zijn fout nog net herstellen, door de bal in tweede instantie wel klemvast te pakken.
85'
Gele kaart voor Fernando Lewis (Go Ahead Eagles)
Ook de Eagles krijgen een kaart. Lewis onderbreekt een aanval van de thuisploeg en incasseert daarvoor een gele kaart.
84'
Gele kaart voor Khalid Karami (SBV Excelsior)
De eerste gele kaart van dit seizoen bij Excelsior is voor Karami, die een counter onschadelijk maakt.
83'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Kevin Vermeulen
83'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Jeff Stans
82'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jules Reimerink
82'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Lesly de Sa
79'
Vorige week gaven de Eagles een 2-0 uit handen, vandaag maken ze een 2-0 ongedaan. Hoe gaat deze pot aflopen?
76'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Marko Maletić
76'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Tom van Weert
76'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Fernando Lewis
76'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Alex Schalk
75'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 2:2 door Sven Nieuwpoort
En daar is de gelijkmaker! Een vrije trap vanaf de rechterkant van Jop van der Linden belandt op het hoofd van de geheel vrijstaande Nieuwpoort. Op de strafschopstip kopt hij in de lange hoek de gelijkmaker binnen.
74'
De uitkomst van deze wedstrijd is niet te voorspellen. De bijzondere goal van Cummins heeft alles weer volledig op zijn kop gezet.
69'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 2:1 door Erik Cummins
Wat gebeurt hier allemaal? Eric Cummins probeert met een uittrap Alex Schalk te bereiken. De bal schiet door op het natte gras en stuitert zo over Jordy Deckers heen het goal in. Net als vorige week ziet Deckers er weer niet lekker uit.
66'
De goal heeft Excelsior duidelijk goed gedaan. Na de goal staat de ploeg weer een stuk beter en weet de bal beter in de ploeg te houden. Dit alles onder aanvoering van Botaka, die een zeer goede wedstrijd speelt.
66'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jeffrey Rijsdijk
66'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Peter van Ooijen
62'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Ninos Gouriye
62'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Daryl van Mieghem
61'
Deze goal komt aan als een mokerslag. De Eagles lijken het even helemaal kwijt te zijn, wat Excelsior een paar kleine kansjes op de derde goal oplevert.
59'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 2:0 door Tom van Weert
Volstrekt tegen de verhouding in, komt Excelsior op 2-0. Een snelle uitbraak via Botaka brengt de bal bij Adil Auassar. Die speelt Daryl van Mieghem aan, aan de linkerkant van het zestienmetergebied. Hij lijkt iets teveel tijd nodig te hebben, maar met een droge schuiver in de verre hoek, verdubbelt hij de voorsprong. Onderweg is de bal nog getoucheerd door Tom van Weert, die uiteindelijk ook de goal achter zijn naam krijgt.
57'
Het blijft eenrichtingsverkeer in de tweede helft. De donderspeech die Foeke Booy ongetwijfeld heeft gehouden in de rust, mist zijn effect niet.
54'
Excelsior is het helemaal kwijt en vraagt om problemen. Slordig uitverdedigen met snel en veel balverlies tot gevolg. Go Ahead wordt sterker en sterker.
51'
Nu is het Marnix Kolder die een schot afvuurt richting goal. Hij loop aan de linkerkant van het strafschopgebied en haalt ineens uit. Zijn poging gaat voorlangs, maar de intenties zijn duidelijk.
50'
Alex Schalk komt vanaf de linkerkant naar binnen en weet op goal te schieten. Hij plaatst de bal echter recht in de handen van Jordy Deckers, die hier dan ook niet van schrikt.
49'
De bezoekers lijken wat feller uit de kleedkamer te komen. In de eerste vijf minuten levert dit al direct twee hoekschoppen op, die op hun beurt beide ongevaarlijk zijn.
46'
Beide ploegen komen ongewijzigd uit de kleedkamers. De bal rolt weer!
46'
45'
De terugkeer van het Eredivisievoetbal op Woudestein is enigszins twijfelachtig. Tot aan de goal speelden beide ploegen redelijk onwennig. Uit het niets was daar de 1-0, door een schitterende hakgoal van Jordan Botaka. Vervolgens schoot diezelfde Botaka nog een keer op de paal en zag Go Ahead Eagles een bal van de lijn gehaald worden. Maar verder is er tot zover weinig werk geweest voor beide doelmannen.
45'
43'
Op de tribune zien we veel oude bekenden. Naast Leo Beenhakker, zijn ook Mario Been en Oscar Moens aandachtig toeschouwer.
40'
Een ongelukkige botsing tussen Adil Auassar en Alex Schalk. De aanvaller van de bezoekers grijpt naar zijn knie, maar lijkt gewoon verder te kunnen spelen.
39'
Van de lijn! Jordy Deckers ziet er niet helemaal lekker uit bij deze aanval van de Eagles, maar krijgt op de doellijn hulp van zijn verdediger. Het afstandsschot van Deniz Türüç wordt net op tijd weggehaald door Kevin van Diermen.
34'
Het uitvak lijkt de tegengoal inmiddels verwerkt te hebben en laat zich weer nadrukkelijk horen. Dit heeft ook effect op de ploeg, aangezien Go Ahead de wedstrijd langzaam naar zich toe aan het trekken is.
31'
Hoe is het mogelijk? Deniz Türüç zet Xandro Schenk met een hakje vrij in het zestienmetergebied. Met Marnix Kolder voor het doel heeft hij meerdere opties, maar Jordy Deckers is de situatie de baas, waardoor deze grote kans verloren gaat.
30'
Op de paal! Een voorzet vanaf links lijkt aan alles en iedereen voorbij te gaan, maar plotseling duikt Botaka op in het strafschopgebied. Hij moet snel handelen en schiet vol op de paal.
28'
Beide ploegen hanteren dezelfde strategie bij de hoekschoppen, door iedereen massaal op een kluitje voor de keeper te plaatsen. Waar dit eerder echter voor Excelsior al niets opleverde, brengt deze poging van de bezoekers ook geen gevaar.
24'
Oehh. Daryl van Mieghem neemt voor Excelsior vanaf de rechterkant een vrije trap die aan iedereen voorbij gaat. De bal valt echter bijna binnen bij de tweede paal, maar Erik Cummins ziet tot zijn opluchting de bal net naast gaan.
22'
Excelsior heeft de voorsprong vandaag al langer vast weten te houden dan vorige week. Het thuispubliek laat zich ineens horen en overstemt zowaar het uitvak.
19'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 1:0 door Jordan Botaka
Wat een wonderschoon doelpunt. Een voorzet vanaf de rechterkant belandt via Tom van Weert in de buurt van Botaka. Met een hele fraaie hakbal zet hij de thuisploeg op voorsprong.
17'
Giliano Wijnaldum bekijkt de wedstrijd vanaf de tribune. De nieuwe linksback van de Eagles had gehoopt vandaag zijn debuut te kunnen maken, maar zijn voetblessure blijkt toch erger te zijn dan men in eerste instantie had verwacht.
16'
In de voorbereiding op dit seizoen speelden beide ploegen ook tegen elkaar. Go Ahead Eagles won die oefenwedstrijd met 1-0, door een doelpunt van Alex Schalk.
13'
Excelsior trainer Marinus Dijkhuizen is duidelijk niet tevreden over het spel van zijn ploeg. Hij is vaak langs de lijn te vinden, om zijn ploeg te voorzien van de nodige aanwijzingen.
10'
Schalk! Het eerste gevaarlijke moment voor de bezoekers komt over de linkerkant. Alex Schalk lijkt alleen op Jordy Deckers af te gaan, maar besluit de bal voor te geven in plaats van op goal te schieten. Hij vindt echter geen teamgenoot.
9'
Twee keer achter elkaar komt de corner bij de tweede paal terecht. Beide keren echter zonder enig gevaar.
8'
Excelsior probeert het initiatief iets naar zich toe te trekken. In de achtste minuut levert dat de eerste hoekschop van de wedstrijd op.
6'
Een afwachtende openingsfase van beide partijen. In de eerste vijf minuten is er nog helemaal niets noemenswaardigs gebeurd.
4'
Het uitvak is goed gevuld vanmiddag en laat zich al vanaf ruim voor de aftrap nadrukkelijk horen. De supporters van de bezoekers hebben er duidelijk zin in.
1'
Het weer in Rotterdam is niet best. Gelukkig spelen we op kunstgras, waardoor het gaan waterballet kan gaan worden vanmiddag.
1'

Van harte welkom op deze niet zo zomerse zondagmiddag bij het duel tussen SBV Excelsior en Go Ahead Eagles. In de eerste speelronde wisten beide ploegen een voorsprong niet vast te houden, met respectievelijk een gelijkspel en een nederlaag tot gevolg. Op het Kralingse kunstgras gaan allebei de teams vandaag dus op zoek naar de eerste overwinning van dit seizoen. Mijn naam is Dennis Korpel en ik doe vanmiddag live verslag van deze wedstrijd.

SBV Excelsior
Na enkele seizoen in de Jupiler League, kijken de Rotterdammers reikhalzend uit naar de eerste thuiswedstrijd na de promotie van afgelopen seizoen. Het gelijke spel van vorige week, tegen NAC Breda, heeft de ploeg van Marinus Dijkhuizen vertrouwen gegeven. Ondanks de blunder van keeper Jordy Deckers, kon Excelsior redelijk goed stand houden op het hoogste niveau. Naar de ontmoeting met Go Ahead Eagles wordt ook met vertrouwen uitgekeken. Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar in de derde ronde van de KNVB Beker. Excelsior ging toen, door een late treffer van Moussa Kalisse, een ronde verder.

De competitiestart van de Eagles was er vorige week een met een dubbele lading. De ploeg uit Deventer begon zeer sterk en nam aan de hand van de nieuwelingen Lesly de Sa en Alex Schalk een comfortabele voorsprong. Uitgerekend oud Eagles speler Jarchinio Antonia bezorgde de ploeg echter alsnog een nederlaag. De komende drie wedstrijden krijgt de club de kans om deze kater weg te spelen, met wedstrijden tegen alle drie de gepromoveerde ploegen. De uitwedstrijd in Rotterdam zal in ieder geval met vertrouwen tegemoet worden getreden, aangezien de ploeg hier in de competitie de laatste drie wedstrijden niet heeft verloren. Een pijnlijke statistiek voor Go Ahead is echter wel, dat de ploeg al 23 uitwedstrijden op rij niet de nul heeft weten te houden.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. Beide opstellingen zijn hier te vinden.