17.08.2014 16:19

Supersub De Kogel schenkt Utrecht drie punten

Terell Ondaan (l.) snelt voorbij Christian Kum (r.) tijdens FC Utrecht - Willem II. (17-8-2014)
Terell Ondaan (l.) snelt voorbij Christian Kum (r.) tijdens FC Utrecht - Willem II. (17-8-2014)

FC Utrecht heeft zondagmiddag op de valreep de drie punten in eigen huis gehouden. Lang leek de wedstrijd af te stevenen op een 1-1 gelijkspel, maar Leon de Kogel kroonde zichzelf tot matchwinner: 2-1.

Heel boeiend begon het duel tussen FC Utrecht en Willem II niet. Het duurde maar liefst twintig minuten voordat één van de keepers echt werd getest. Yassin Ayoub ging op avontuur, speelde in de zestien af op Jens Toornstra, die met een hard schot David Meul niet kon verschalken. Uit het niets werd de wedstrijd interessanter, maar uitgespeelde kansen werden er niet gecreëerd. Terrell Ondaan schoot vanaf de zestien te zacht in en Mark van der Maarel vond de vuisten van Meul na een poeier in de zestien.

In de tweede helft zakte het tempo weer terug naar standje zeer laag. Dat hield na een uur spelen op, toen Van der Maarel de debuterende Rubio Rubin met een steekpass vond en hem zo vrij voor de keeper zette. Rubin kreeg de bal niet lekker mee en had daardoor te weinig tijd om echt  te mikken. Zijn geplaatste bal eindigde aan de verkeerde kant van de rechterpaal. Het was een voorbode voor de eerste goal van de wedstrijd, die gemaakt werd door Toornstra. Rubin verlengde een voorzet van Willem Janssen per ongeluk, maar kreeg daarmee een assist op zijn naam. Toornstra bleef namelijk kalm en prikte de bal met rechts in de rechterhoek: 1-0.

FC Utrecht kon niet heel lang genieten van de voorsprong. Ondaan werd vrijgelaten bij de tweede paal na een voorzet vanaf links en met een hard schot in de lange hoek zorgde hij voor de 1-1. Het doelpunt kwam echter niet op zijn naam, omdat Robbin Ruiter een mooie redding in huis had. De bal kwam echter recht in de voeten van Robbie Haemhouts, die een kwartier voor tijd het karwei simpel afmaakte. Beide ploegen gingen nog vol voor de winst in de slotfase, waarin FC Utrecht uiteindelijk de gelukkige werd. Leon de Kogel viel in en profiteerde van een inschattingsfout bij Frank van der Struijk en gleed bij de tweede paal de winnende treffer in.

Door de late nederlaag blijft Willem II op nul punten staan in de Eredivisie. FC Utrecht kan na de nederlaag tegen PEC Zwolle eindelijk weer genieten van drie punten.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner