19.08.2014 13:25

De ongelukkige terugkeer op het oude nest

Het moment van de 2-1 bij FC Utrecht - Willem II. Leon de Kogel (m.) tikt de bal achter David Meul (l.). Frank van der Struijk (r.) is te laat bij de bal om een treffer te voorkomen. (17-08-2014)
Het moment van de 2-1 bij FC Utrecht - Willem II. Leon de Kogel (m.) tikt de bal achter David Meul (l.). Frank van der Struijk (r.) is te laat bij de bal om een treffer te voorkomen. (17-08-2014)

Van 2003 tot 2008 speelde Frank van der Struijk voor Willem II. Na een uitstapje richting Arnhem keerde hij terug bij zijn oude club. In zijn rentreeduel ging hij echter meteen in de fout. Daarom is hij de Schlemiel van de Week.

120 Eredivisiewedstrijden speelde Van der Struijk voor Willem II. 121, na afgelopen speelronde. Willem II nam het op tegen FC Utrecht en bij een 1-1 stand werd Van der Struijk ingebracht als slot op de deur om het eerste punt van de promovendus in de Eredivisie veilig te stellen. Dat lukte niet.

Inschattingsfout

Hoe later een doelpunt valt, hoe vervelender het is. Het beste voorbeeld daarvan komt misschien wel uit 2009, toen Iniesta de 1-1 scoorde tegen Chelsea in de halve finale van de Champions League en iedere speler van de Engelse ploeg, met in de hoofdrol Didier Drogba, ontplofte. Maar ik dwaal af, want FC Utrecht – Willem II is toch weer andere koek. Het stond 1-1 in de Galgenwaard toen de thuisploeg Leon de Kogel wisselde en bij Willem II Van der Struijk werd ingebracht. Vlak voor tijd bracht Jens Toornstra de bal op goed geluk laag voor.

Dat was precies de bal waar De Kogel op hoopte. Hij voorzag als een echte spits waar de bal zou komen en stond dan ook precies bij de tweede paal op de juiste plek. Van der Struijk was allesbehalve zeker over de baan van de bal. Hij stapt in, merkt dat hij nooit bij de lage voorzet kan komen, maar loopt vervolgens achter de feiten aan als de bal vlak voor hem langs rolt met als eindbestemming die lange spits van FC Utrecht: 2-1.

Extra bitter

Natuurlijk krijgt de rentree van Van der Struijk een zwart randje door deze fout. Het is voor Willem II echter ook vervelend dat ze nu al twee keer dicht bij punten in de Eredivisie waren, maar steeds niets kregen. Op doelsaldo staat de ploeg uit Tilburg zeventiende, maar met ploegen als Heracles Almelo en Go Ahead Eagles in de buurt op de ranglijst, is het heel goed mogelijk dat Willem II straks de enige ploeg zonder punten is na een aantal speelronden.

In speelronde drie komt AZ op bezoek in Tilburg. Ook in deze wedstrijd wordt, vanwege de klasse van de Alkmaarders, maar weinig verwacht van Willem II. Als promovendus heb je het moeilijk in de Eredivisie en de eerste punten kan een ploeg de juiste boost geven om het hoofd boven water te houden op het hoogste voetbalniveau dat Nederland kent. Voor Willem II blijft het in ieder geval afwachten wanneer die nul achter de clubnaam verdwijnt.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner