21.01.2015 13:30

Foto van de Week: Teleurgestelde Castaignos

Luc Castaignos (hurken) baalt na afloop van het competitieduel Feyenoord - FC Twente. Voetbal.com Foto van de Week. (18-01-2015)
Luc Castaignos (hurken) baalt na afloop van het competitieduel Feyenoord - FC Twente. Voetbal.com Foto van de Week. (18-01-2015)

Een voetballer op zijn hurken is nimmer een goed teken. Dat gold afgelopen weekend ook voor Luc Castaignos. De spits van FC Twente was zwaar ontdaan na de nederlaag tegen Feyenoord (1-3).

Feyenoorder

24 september 2009. De zeventienjarige Luc Castaignos debuteerde tijdens het bekerduel met Harkemase Boys namens Feyenoord. Het ‘supertalent’ groeide tijdens het seizoen 2010/2011 uit tot basisspeler bij Feyenoord. Hij scoorde vijftien doelpunten in 34 competitiewedstrijden. Castaignos vertrok vervolgens naar Internazionale, maar na één doelpunt in zes competitiewedstrijden vertrok de aanvaller naar FC Twente.

Tegen Feyenoord

Inmiddels is Castaignos tweeënhalf jaar terug in de Eredivisie. Afgelopen weekend speelde hij voor de vijfde keer tegen zijn oude liefde Feyenoord. In de vier voorgaande duels scoorde Castaignos drie keer. Afgelopen zondag keerde Castaignos terug in De Kuip, maar deze keer was de inmiddels 22-jarige spits een stuk minder succesvol. Feyenoord won het duel met 3-1 en FC Twente kreeg amper mogelijkheden. De Tukkers speelden ontzettend defensief en toch kreeg Twente drie tegentreffers te verwerken. Castaignos was na afloop dan ook ‘not amused’.

Reactie na afloop

"Het verschil zit erin hoe wij verdedigen en zij verdedigen. Ik krijg geen meter ruimte en de aanvallers van Feyenoord wel", zei de spits na afloop tegenover NUsport. "Ik heb er eigenlijk geen woorden voor als ik zie hoe wij verdedigen. Ik ben heel kwaad, ook op mezelf hoor. Verdedigen begint voorin", vervolgde Castaignos. "Het is gewoon simpel met de man meelopen. Dat zijn basisdingen. Als je zoveel ruimte weggeeft, dan wordt het moeilijk. Het is zonde, dit zijn dekkingsfouten en dat hoeft niet. Iedereen weet welke man die moet pakken. Het is taken uitvoeren en dat staat op de eerste plaats."

Ranglijst

Het feit dat Castaignos van Feyenoord verloor zal hem waarschijnlijk het minste pijn doen, daar hij zijn oude club hoogstwaarschijnlijk nog altijd steunt. Dankzij de nederlaag van Twente is de achterstand op nummer één PSV Eindhoven echter gegroeid naar achttien punten. Het kampioenschap was eigenlijk al onhaalbaar, maar ook de concurrentie voor plaats twee, drie en vier lopen nu uit. Ajax, Feyenoord (vanzelfsprekend) en PEC Zwolle wonnen namelijk wel. Ook AZ Alkmaar won, waardoor Twente nu is terug te vinden op de zesde plek. Dat is ver onder de maat voor Twente, weet ook Castaignos. Komende week speelt Twente de streekderby tegen laagvlieger Heracles Almelo. Twente heeft wat recht te zetten, want de boodschap van Castaignos was duidelijk. Er moet geknokt worden voor de punten.

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner