18.10.2014 21:38

Manu loodst Feyenoord langs Heracles Almelo

Feyenoord heeft zaterdag een degelijke overwinning op Heracles Almelo geboekt. In eigen huis blonk Elvis Manu uit. De aanvaller scoorde twee keer, waardoor de penalty van Jeroen Veldmate onschadelijk werd gemaakt: 2-1.

Heracles Almelo probeerde in het eerste kwartier de linies kort bij elkaar te houden, maar in de twaalfde minuut lag de bal al in het netje. Luke Wilkshire roeide de bal naar voren en omdat geen enkele verdediger een poging deed om de stuiterende bal van richting te veranderen, kon Elvis Manu oppikken en de 1-0 onder Dennis Telgenkamp schuiven. Het lukte Heracles vervolgens niet om de rug te rechten en nog voor de twintigste minuut stond het 2-0. Manu was weer het eindstation, ditmaal van een corner. Manu gebruikte zijn lichaam goed en schoot heel beheerst raak. Kenneth Vermeer werd ook nog één keer getest, maar de goalie was alert bij een kopbal van Wout Weghorst. Via zijn handschoen en de lat hield hij zijn doel schoon.

In het tweede bedrijf kwam Heracles Almelo beter mee met Feyenoord, maar de uitploeg kon geen potten breken in De Kuip. Het kreeg echter hulp van Wilkshire, die Oussama Tannane onderuit gleed in de zestien na een uur spelen. Jeroen Veldmate pakte het cadeautje uit en bracht zijn ploeg zo dichter bij Feyenoord. Na de aansluitingstreffer geloofde Heracles Almelo er weer in en Feyenoord werd onrustiger, maar echt profiteren deed de hekkensluiter van de Eredivisie niet. Feyenoord gooide het een kwartier voor tijd over een andere boeg en kreeg nog veel kansen, maar gescoord werd er niet meer in De Kuip.

Door de overwinning klimt Feyenoord op de ranglijst in de Eredivisie. De ploeg moet nog afwachten wat er op de zondag gebeurt, maar met veertien punten uit negen wedstrijd begint het er weer wat meer op te lijken bij Feyenoord. Heracles Almelo blijft op drie punten staan in de Eredivisie en moet hopen dat de achterstand op bijvoorbeeld FC Dordrecht en Go Ahead Eagles niet te ver oploopt.

Door: Jos Boesveld