15.09.2014 09:27

Lichtpuntje Kâzım: "Ik ben een spits"

Colin Kâzım-Richards maakte zaterdagavond zijn langverwachte debuut voor Feyenoord. Hoewel de Rotterdammers het duel met Willem II verloren (1-2), maakte de Turkse aanvaller een goede indruk tijdens zijn invalbeurt.

De 28-jarige Kâzım Kâzım, zoals zijn voetbalnaam luidt, viel in de wedstrijd tegen een halfuur voor tijd in en maakte tien minuten later de aansluitingstreffer. Met een omhaal was hij nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn poging trof geen doel. Door zijn goede invalbeurt was Kâzım-Richards het enige lichtpunt van Feyenoord zaterdagavond.

Op de vraag van Metro Kâzım-Richards een spits of een vleugelaanvaller is, is de Turk duidelijk. "Ik ben een spits", zijn de woorden van de debutant. "Ik hoef geen gaten op te vullen. Voorheen werd vaak aan me gevraagd of ik hier of daar wilde spelen, omdat andere spelers wegvielen. Dat is mijn grote probleem geweest. Een man die goed is in honderd dingen, kan niet uitblinken in één ding."

"In de voetbalwereld kun je verdwalen in multifunctionaliteit", vervolgt de Turk zijn verhaal. "Ik kwam op rechts, links en op '10' te spelen, terwijl ik een echte spits ben. Bij Feyenoord krijg ik de kans die rol te vervullen, daar hoef ik me geen zorgen meer over te maken"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner