13.08.2014 13:15

Foto van de Week: Het sprookje van Antonia

Jarchinio Antonia (r.) en Johan Kappelhof (l.) vieren de 2-3 tijdens Go Ahead Eagles - FC Groningen. Voetbal.com Foto van de Week. (10-8-2014)
Jarchinio Antonia (r.) en Johan Kappelhof (l.) vieren de 2-3 tijdens Go Ahead Eagles - FC Groningen. Voetbal.com Foto van de Week. (10-8-2014)

Vorig seizoen was De Adelaarshorst de plek waar Jarchinio Antonia wekelijks schitterde. Het afgelopen weekend was Antonia wederom te bewonderen in Deventer, maar deze keer niet in het shirt van Go Ahead Eagles.

Promotie Go Ahead Eagles

Het afgelopen seizoen keerde Antonia terug op het hoogste niveau in Nederland. Hij promoveerde met Go Ahead Eagles en kon zich eindelijk waarmaken in de Eredivisie. Iets dat hem in eerste instantie niet was gelukt. Tijdens het seizoen 2010/2011 mocht hij drie keer invallen bij ADO Den Haag, maar tot een doorbraak in Den Haag kwam het niet. Na de promotie van Go Ahead Eagles kreeg Antonia eindelijk de mogelijkheid om te laten zien wat hij allemaal in zijn mars heeft.

Vorig seizoen

Antonia had niet lang nodig om een sterke indruk achter te laten. De rappe vleugelaanvaller was goed voor negen doelpunten en zes assists. Tegen FC Twente was hij bijvoorbeeld belangrijk met een doelpunt. Dat duel werd met 1-0 gewonnen door Go Ahead Eagles. Ook tegen NEC Nijmegen, Roda JC (2x), PEC Zwolle, AZ Alkmaar, PSV Eindhoven, NAC Breda en Vitesse was de behendige aanvaller trefzeker. Zijn goede prestaties bij Go Ahead Eagles leverde hem een transfer naar FC Groningen op. Afgelopen zondag keerde hij terug in Deventer.

Terug in Deventer

Antonia hoefde niet lang te wachten op een terugkeer in Deventer. Tijdens de eerste competitieronde moest hij met FC Groningen aantreden tegen Go Ahead Eagles. Het leek een zure middag te worden voor Antonia. Go Ahead Eagles nam na doelpunten van Alex Schalk en Lesly de Sa op een 2-0 voorsprong, maar de Groningers vochten zich terug in de wedstrijd. Tjaronn Chery en Michael de Leeuw scoorden op aangeven van Antonia. In de slotfase kon men zelfs spreken van ‘Het sprookje van Antonia’. Op aangeven van Tom Hiariej kopte Antonia in de 87e minuut FC Groningen naar een 3-2 overwinning. En Antonia was hartstikke blij met zijn treffer en liet het dan ook niet na om te juichen. Ook dit seizoen kunnen we gelukkig weer genieten van deze grillige aanvaller.

Door: Jurre Hermans 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner