08.03.2015 08:09

Wijnaldum wil ongelijk Van Hanegem bewijzen

Aanvoerder Georginio Wijnaldum van PSV wil dolgraag bewijzen dat Willem van Hanegem ongelijk heeft. 'De Kromme' schreef afgelopen week in zijn column dat het Eindhovense elftal zomaar in elkaar kan storten, na de verloren topper tegen Ajax.

De koploper van de Eredivisie herstelde zich zaterdag echter met een oppermachtige overwinning op Go Ahead Eagles (0-3). "Willem heeft veel verstand van voetbal, die roept niet zomaar iets. Daarom ga ik niet al na één wedstrijd zeggen dat hij ongelijk heeft. We bewijzen pas het tegendeel als we blijven winnen", zegt Wijnaldum.

Terwijl ploeggenoot Memphis Depay naast hem in de catacomben van de Adelaarshorst keihard terugsloeg naar zijn criticasters, bleef Wijnaldum rustig. De 24-jarige Rotterdammer weet met al zijn ervaring dat kritiek alleen op het veld kan worden weerlegd. Natuurlijk had Wijnaldum gehoord en gelezen dat 'kenners' voorspelden dat de titel van PSV nog wel eens in gevaar zou kunnen komen, ondanks een riante voorsprong op Ajax. "Met deze spelers heeft PSV een elftal dat zo in elkaar kan storten", schreef Van Hanegem in het AD. Wijnaldum: "Willem zegt dat niet zomaar. Hij zal een paar dingen hebben gezien die hem aan het twijfelen brachten."

Sterk team

PSV nam de twijfels zaterdag in 45 wervelende minuten weg tegen Go Ahead Eagles. Wie had gerekend op een bibberende ploeg die stijf stond van de spanning, kwam bedrogen uit. Het elftal van trainer Phillip Cocu speelde de thuisclub bij vlagen weg en had de wedstrijd bij rust al beslist. "Mentaal zit het wel goed bij ons. We hebben weer laten zien een sterk team te zijn", zei aanjager Wijnaldum. "Wij kunnen tegenslagen overwinnen, de nare smaak van vorige week is weggespoeld."

Toch liet Wijnaldum de kans liggen om alle criticasters op hun plek te zetten, zoals Depay - die persoonlijk flink was aangepakt - wel deed. "Ach, iedereen mag zijn mening hebben. Zeker bij een topclub krijg je na een nederlaag kritiek. Ik hoorde dat mensen dachten dat wij zouden instorten. Nou, nu in ieder geval niet, maar dit is pas één wedstrijd. Het is te makkelijk om te zeggen: zie je wel, het klopt niet. We bewijzen pas echt het tegendeel als we dit vasthouden en de komende wedstrijden ook winnen."

Acht duels voor het einde van de competitie heeft PSV aan kop van de ranglijst, ondanks de uitglijder tegen Ajax, nog steeds een royale marge. Het is niet meer de vraag of PSV kampioen gaat worden, maar wanneer. "Wij weten zeker dat we kampioen kunnen worden, alleen we moeten er wel wat voor doen", benadrukt Wijnaldum. "We blijven gefocust, want we hebben nog niets."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner